Krastavac u sluzbi lepote..:)

понедељак, јул 14, 2014 prettyandstylish 2 Comments

Secam se da sam kao mala cesto na tv~u,vidjala devojke koje su kolutove krastavca stavljale na oci.Nije mi bilo jasno sta rade,sve dok nisam odrasla i sama pocela to da radim.Dosta volim da eksperimentisem sa prirodnim sastojcima ,medju kojima je i krastavac.Zato vam  danas  drage moje ,donosim nekoliko recepata koje mozete same napraviti koristeci upravo ~Krastavac.

Ono sto zelim da napomenem je da su sve ove maske isprobane ,kako na normalnoj kozi ,tako i na ostalim tipovima,i da nije bilo nezeljenih reakcija.

1.TONIK OD KRASTAVCA..
U blender izmiksajte jedan krastavac ,zatim ga kroz sterilnu gazu  procedite ,tako da vam ostane samo sok.U to dodajte 2 kasike meda ,sok od pola pomorandze ,i seckani list nane.Ovaj tonik smanjuje pore,regulise lucenje sebuma ,i smanjuje pore.
Koristite ga svaki dan ,na prethodno ocisceno lice.


www.google.com


2.MASKA ZA MASNU KOZU..
Ako je vas tip koze ovakav nemojte da brinete ,jer ce vam ova maska resiti problem.
Izmiksajte krastavac sa korom ,pomesajte sa sokom limete ,i pomorandze.Tome dodajte kasiku meda i ostavite da ostoji nekoliko sati.Losionom cistite lice 2 puta dnevno i posle nedelju dana primeticete razliku.



www.google.com

3.MASKA ZA NORMALNU I SUVU KOZU..
U sok od procedjenog krastavca dodati sveze seckane listove nane,sok pomorandze i i kasiku kokosovog ulja.Sve sjediniti i naneti na cistu kozu.Masku naneti na celo lice i vrat ,drzati 20 minuta i isprati toplom vodom.Postupak ponavljati   tri puta nedeljno.


4.MASKA ZA UMORNU KOZU
Ova maska ce vam dobro doci posle neprospavane noci ili napornog dana.Pomesajte rendani krastavac sa dve kasike biljne pavlake ili nemasnog jogurta.Ako vam je smesa previse retka ,dodajte 1 do 2 kasike mlevenih ovsenih pahuljica.Struktura maske ne treba da bude ni previse tecna ,ali ne i previse gusta.Masku drzite pola sata i isperite hladnom mlakom vodom.Krastavac u kombinaciji sa mlecnim proizvodima vraca kozi prirodan tonus .




www.google,com

5.TONIK  ZA UKLANJANJE PEGA..
Poznajem mnogo osoba koje mrze svoje pege i na sve nacine se trude da ih pokriju ili izblede.Meni su pegice vrlo slatke ,te da ih imam ne bih se trudila da ih prikrivam ili odstranim.Ali sobzirom da ima mnogo devojaka koje nisu bas odusevljene pegama  ,evo jedan nacin kako mogu da ih izblede ili sasvim uklone.
U sok od krastavca dodati sok limuna.dobro procediti i ostaviti da odstoji preko noci.Tupfere gaze umociti u  njima prekriti pege.Ostaviti da deluje 15 minuta ,i ne ispirati kozu nakon tretmana.Koristiti tonik jednu nedelju pa napraviti pauzu od nekoliko dana ,i tako u krug.Vec nakon dve nedelje videcete razliku.
Limun je prirodni izbeljivac ,a u kombinaciji sa krastavcem daje jos bolje rezultate.


6.PROTIV OPEKOTINA

Ako ste neko ko brzo gori na suncu ,bez obzira na odgovarajucu zastitu ,onda je ova maska za vas.NApraviti obloge od prethodno izmiksanog zaledjenog krastavca.U veci tupfer gaze staviti krastavac i naneti na deo koji je ostecen suncem.Kada se maska ugreje ,zamenite je novom.



I to bi bilo sve za ovaj post.Nadam se da ce te isprobati neke od ovih maski i da ce te mi javiti vase utiske.Ako je neka pak probala ,neka mi ostavi svoj komentar kakav je utisak ostavila neka od ovih maski ili slicnih na nju..
Do sledeceg posta..
Mimi..:)

2 коментара:

  1. Jako korisni savjeti jer krastavac je dobro poznat po svom umirujećem efektu. Savjet: promjeni pozadinu bloga jer smeta prilikom čitanja svakako rozih slova :)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na komentaru i savetu.Planirala sam da promenim pozadinu jer jeste malo nezgodno za citanje..:)

    ОдговориИзбриши