PODOCNJACI~JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZA BRZO UKLANJANJE

уторак, август 12, 2014 prettyandstylish 0 Comments


slika preuzeta sa interneta



O ne ,opet podocnjaci.!

 Prva reakcija svih nas ,nakon neprospavane noci.Jos je gore ,ako se ipak naspavamo dovoljno ,a ujutru ih opet ima.Trudimo se da ih prekrijemo sminkom ,ali opet nam nikada to ne uspe do kraja.Moji cesto izozstanu ,ali kada se pojave najcesce su plavi,i to me uzasno nervira ,jer izgledam kao da sam dobila batine..:D Zato vam danas donosim nekoliko proverenih recepata za njihovo ublazavanje i uklanjanje.

Pre nego sto predjem na konkretne savete ,zelim da par recenica posvetim tome kako nastaju,i sta su podocnjaci .


Podocnjaci nastaju iz mnogo razloga ,medju kojima su najcesce ,nedostatak sna ,unos kofeina ,nekonzumiranje vode ,voca i povrca ,nedovoljna cirkulacija u oblasti oka kao i mnogi razlozi.Podocnjaci su takodje genetski predodredjeni ,pa u slucaju da vodite zdrav zivot ,a ipak ih imate ,razlog moze biti upravo ovaj.Ne treba ih shvatiti olako jer cesto mogu kriti neki dublji zdrastveni problem narocito ako su preizrazeni.


Ali da se vratimo na nacin kako ih se mozemo resiti,bar ovih uobicajnih sa kojima se svakodnevno srecemo.:)

Prvi nacin je umuceno belance kojim ce te natopiti vatu ili gazu i drzati 15 minuta .Belance ce podstaci cirkulaciju ,i na taj nacin smanjiti vidljivost podocnjaka.



Drugi nacin je pomocu iskoriscenih kesica caja.Nista lakse..:)
Pokvasite kesicu u hladnu vodu i stavite na podocnjake.15 minuta ce biti dovoljno da vidite rezultate.

Naredna metoda je pomocu soli i vode.Pomesajte kasiku soli  sa jednom casom hladne vode,nakvasite tupfer i ostavite da deluje pola sata.




slika preuzeta sa interneta


Kolutovi krastavca i krompira su metoda za koju vecina vas zna.Ova dva proizvoda savrseno hlade regiju podocnjaka i smanjuju njihovu izrazenost.

slika sa interneta


I jos jedna metoda koju rado praktikujem je upotreba kasike.Prethodno je ostavim u ledu na nekih 15 minuta ,a zatim nanesem na podocnjake.Posto metal dobro zadrzava hladnocu ,ugodjaj ce potrajati.Takodje umesto kasike mozete se posluziti ledom ili gazom natopljenom hladnom vodom.


I JOS NEKOLIKO SAVETA ZA KRAJ:)

Veoma je vazno :
da se maksimalno trudite da dovoljno spavate( iako znam da to moze biti jako tesko)

~da se ujutru umivate sto hladnjijom vodom kako bi pospesiti cirkulaciju
~ unosite sto vise vode
~voce i povrce  obavezno( poseban naglasak na jabuku ,kivi ,orasaste plodove ,cveklu , alge i ananas)
Ovi proizvodi su prirodni antioksidanti i sprecavaju pojavu podocnjaka .


Ukoliko ih prikrivate sminkom ,gledajte da sloj bude sto tanji ,jer ako preterate to ce lose izgledati.Najbolji je korektor u olovci jer sa njim necete preterati.
Koristite ,sjajan korektor sa hajlajterom ili polumat korektor koji je slican boji vase koze .Previse svetla nijansa moze uciniti da izgledate kao vampir.:)


slika sa interneta


Za kraj bih volela da napomenem ,da ako imate preizrazene podocnjake koji su tamno zeleni ,modri ili jako crveni ,najbolje bi bilo da se posavetujete sa lekarom.



               I to bi bilo sve za danas.


Nadam se da vam se dopada post.Pisite mi u komentarima vasa iskustva sa podocnjacima i kako ste uspeli da ih se oslobodie.
Do narednog posta..:)
MiMi..:***


0 коментара: