Kakve sve posledice donosi spavanje sa sminkom

петак, октобар 24, 2014 prettyandstylish 4 Comments

Danas sam vam pripremila malo drugaciji post, jer je vreme da napravim pauzu od uobicajnih recenzija.Ovaj tekst posveticu svim posledicama koje nastaju usled neuklanjanja sminke pred spavanje.



Verovatno se svakom od nas bar jednom desilo da uvece ode u krevet, a da sminku nije uklonio.Naravno nekada smo preumorni za bilo sta, a skidanje sminke je nesto sto nam je u tom trenutku cak i ne pada na pamet.Sigurna sam da se nasa koza nece drasticno promeniti ako jednom preskocimo ovaj ritual, ali ako se to desi vise puta, onda nastaje problem.



 


Poznajem mnogo devojaka koje korak skidanja sminke uvece jednostavno preskacu.Ujutru samo ociste ono sto se razmazalo, poprave malo ostatke, i sigurne su da je to potpuno u redu.Kada sam jednu od njih pitala zasto to radi, imala je unapred spreman odgovor.Prema njenim recima sminka je nesto sto nikako nece naskoditi kozi.Iskreno uplasila sam se kada sam je jednom videla potpuno bez sminke, jer je njeno lice najblaze receno izgorelo.

 

 Prajmeri za lice koji u sebi sadrze ulje, takodje su jedni od glavnih uzrocnika problematicne koze, prvenstveno jer sprecavaju kozu da dise.

Puder je jos  jedan krivac za sve one bubuljice i akne koje nastaju .Kada prespavate sa puderom vise puta, automatski sprecavate stvaranje kolagena, i pojavu bora.

Maskara cesto dovodi do iritacije oka, kao i do lomljenja trepavica.Pa ukoliko uvece zaspite sa maskarom, a ujutru uocite parcice trepavica na jastuku znacete od cega je.Osim iritacije, moze doci i do pojave okoloocnih cista, kao i natecenost oka.


Ostatak karmina na usnama je odlican prenosilac bakterija do ostatka lica, i cesto izaziva pojavu akni, i upalnih  procesa,  i vise nego sam puder.



Smatram da se na trzistu mogu naci dosta dobrih proizvoda, koji uklanjaju sminku, a pritom vam ne uzimaju mnogo vremena.Micelarne vode,maramice, su samo neki od proizvoda koji su od velike pomoci, kako bi ste uklonili taj ,,otrov,, sa koze.Sva ta dekorativna kozmetika nam je odlican saveznik u svakodnevnoj rutini, i nesto sto nam pomaze da istaknemo svoju lepotu.Ali ukoliko ne obratimo paznju da je svakodnevno uklanjamo sa lica, uveliko mozemo naskoditi kozi koja sve pamti.Zato ukoliko zelite da zadrzite prirodan i zdrav izgled koze, potrudite se da uvece ne odete u krevet sa sminkom.


To je bilo sve za danas.
Nadam se da ce vam se dopasti moj post, i da ce vam biti od koristi.

Da li redovno uklanjate sminku, i ako ne kakve je to posledice ostavilo na vas.?
Do sledeceg posta..:)
MiMi..:)



4 коментара:

Recenzija: Nyx Butter Lipstick

среда, октобар 22, 2014 prettyandstylish 6 Comments



Odnedavno sam aktivno pocela da kupujem karmine,  i sada sam u fazi kada sam opsednuta njima.Posto Nyx karmini nisu nazalost dostupni u mom gradu ,pa   ih u vecini slucajeva narucujem preko njihovog sajta.
Nyx butter karmine sam jedno duze vreme zelela da isprobam, najvise iz razloga sto su mi se dopali butter sjajevi.Danas zelim da vam predstavim moja tri omiljena, za koje se nadam da ce vam se dopasti.



Dolaze u preslatkim pakovanjima, koje su iste nijanse kao i sam karmin, tako da vam to dosta olaksava posao tokom izbora.Sami karmini su kremasti, i veoma intezivnih boja.Zbog svoje hidratantne formule, usnama daju blag sjaj i veoma ih lepo neguju.U sebi ne sadrze gliter i sedef.Nisu nimalo lepljivi, i veoma su laki za nanosenje.Sto se tice postojanosti, ona traje i do nekoliko sati.Karmin postepeno bledi, ali ne potpuno, jer ostavi za sobom trag na celim usnama.Veoma sam zadovoljna njima, i svakako cu kupiti jos neki.


A sada da se malo bolje upoznate sa nijansama.:)


NYX LICORICE

Rec je o prelepoj tamno crvenoj nijansi, koja je idealna za ovaj period, i ja je svakodnevno nosim.Zbog same intezivnosti boje, mislim da bi ostala sminka trebala da bude jednostavnija, kako bi sam karmin dosao do izrazaja, i stavio pecat na celokupak izgled.Ova nijansa karmina odlicno pristaje svim devojkama svetlijeg tena.



NYX SUSIE


Kada sam je videla na sajtu i pojedinim blogovima, zaista sam pozelela da bude deo moje kolekcije.U pakovanju deluje kao svetlo crvena boja, pa sam na trenutak pomislila da se verovatno ne radi o boji koju sam trazila.Medjutim na dnevnoj svetlosti i slikama deluje dosta svetlije i preciznije mozete videti da je rec o tamno roze nijansi sa dosta zutog podtona.Svakako je volim i nosim, ali ne toliko, jer mi je ova sezona u znaku nekih tamnijih boja.



NYX SNOW CAP

Ubedljivo jedan od najomiljenijih karmina iz kolekcije. Veliki sam  fan nude karmina, i smatram da su neophodni svakoj devojci, jer sa njima nema greske.Prelepa bez boja sa roze podtonom, idealna za svaki dan.Ova nijansa karmina je pravi izbor  za sve one devojke koje vise vole da naglase oci, dok na usnama zele neku  mirniju nijansu karmina.

 IZGLED NIJANSI:)

Snow cap

 
Licorice


Susie







U hladu


IZGLED NIJANSI NA USNAMA




 




Sve ove karmine mozete nabaviti u Alexandar Cosmetics radnjama, ili na njihovom sajtu, gde mozete videti sve nijanse.Cena na sajtu je 580 dinara, dok je u radnjama nesto malo skuplji i kosta 615 dinara.Svakako za taj novac dobijate kvalitetne karmine, vredne paznje.


Da li ste imale priliku da isprobate neke od karmina iz kolekcije, i kakvi su vasi utisci.?
Da li postoji neki koji vam se posebno svideo?

MiMi..:)






6 коментара:

Testiranje proizvoda: Sabi Handmade Kozmetika~ Prvi deo

понедељак, октобар 20, 2014 prettyandstylish 2 Comments

Ako ste i vi medju onima koji su svoje svakodnevne proizvode, zamenile prirodnom kozmetikom, onda ce vas ovaj post svakako zanimati.Naime danas sa vama delim utiske o dva potpuno prirodna proizvoda za negu, i rec je o Shea Butteru i i balzamu za usne sa aromom cokolade.Stvar koju zelim da pohvalim je da su mi proizvodi stigli u prelepo ukrasenoj kesici, koja me je odusevila.



Da vas malo bolje upoznam sa proizvodjacima, ukoliko jos uvek niste posetile njihov sajt, i susrele se sa njihovim proizvodima.Prica ce vam se mnogo dopasti.Sabi Beauty studio osnovale su dve sestre, koje rade u svom salonu lepote, i kojima je pored svih ekskluzivnih proizvoda, ipak falilo nesto, a to je jednostavnost.Zelja da stvore potpuno prirodne proizvode pretvorila se u razonodu.Inspirisane  prirodom, motivisane jednostavnoscu, stvorile su nesto u sta veruju celim srcem.Proizvodi koji se mogu naci na njihovom sajtu su napravljeni od prirodnih sastojaka, od kojih su neki gajeni i u njihovim bastama.Ne sadrze toksicne materije, hemikalije i konzervanse.Proizvodi se zato proizvode u manjim serijama, zbog cega je delotvornost i svezina ocuvana.




SHEA BUTTER & KAJSIJA




RECI PROIZVODJACA
 

.Puter je bogat vitaminima A i E, kao i esencijalnim masnim kiselinama i mineralima.Posebno je namenjen osobama sa suvom, dehidriranom, zrelom i iritiranom kozom.Omeksava i podmladjuje kozu.Dolazi u pakovanjima od 40 ml (550 dinara) i 125ml (1100 dinara).


BALZAM ZA USNE SA AROMOM COKOLADE

Savrseni prirodni balzami, koji usnama obezbedjuju potrebnu negu, i stite ih od spoljasnjih uticaja.Dolaze u vise aroma: (jagoda, malina, vanila ,kokos, kruska i cokolada).Cena po komadu je 120 dinara (15ml).



MOJE MISLJENJE


U poslednje vreme se stvarno trudim da koristim proizvode koji su sto posto prirodni, i za koje sam sigurna da ce mojoj kozi itekako prijati. Sabi Handmade prirodna kozmetika je jos jedna u  nizu koju sam imala cast da probam, i bez imalo preterivanja mogu reci da je odlicna.
Sto se tice putera za telo, na prvi utisak mi se cinilo da mi se nece dopasti, sobzirom da mi aroma kajsije nije bilo toliko izrazena kao kod nekih drugih proizvoda.Naravno to i nije moguce, jer je ovo potpuno prirodni proizvod, koji u sebi nesadrzi ni kap vestacke arome.Pre samog nanosenja, na izgled deluje kao da u sebi sadrzi sitna zrnca, koja podsecaju na piling.Medjutim tek kada pocnete da ga utrljavate, primecujete da one kao da pocinju da se tope.Mozda ce vam trebati malo vise vremena da ga utrljate, ali verujte mi isplatice se.Kozu fenomenalno hidratira, ali je ne cini nimalo masnom na dodir.Hidratacija traje i do 12 sati sto je zaista pohvalno.Iako to moze da vam se ucini malo u odnosu na standardne shea buttere, verujte da nije.Ja do sada nisam naisla na proizvod koji hidratira duze od 5 sati, i ovaj me je stvarno pozitivno iznenadio.Na kozi osecate prijatan, blag miris kajsije, koji se dosta zadrzava.Kada sumiram sve utiske, odlican proizvod.



A sada da predjemo na sladji deo.Balzamic sa aromom cokolade.Mmmm,moj omiljeni..:)
Takodje i sa njim sam zaista zadovoljna.I ne kazem to jer sam dobila proizvode na testiranje, nego je zaista tako.Nikada ne bih hvalila proizvod koji nije dobar, samo zato sto sam ga dobila.
No da se vratimo na balzam.Mislim da je odlican za zimske dane koji nam predstoje.Mirise fenomelno,veoma je lagan na usnama, a istovremeno veoma ih lepo hidratira.Dosta se zadrzava na usnama, tako da ne morate da brinete da ce vam se brzo skinuti.Smatram da je odlican izbor za sve one devojke koje imaju problem sa suvim i ispucalim usnama.A i ukoliko nemate takvih problema i potrebna vam je samo adekvatna nega usana, onda je ovaj balzam definitivno pravi izbor.


Nadam se da ste uzivali, i malo se bolje upoznali sa Sabi Handmade proizvodima, ukoliko niste do sada.
Ostalu ponudu njihovih proizvoda mozete videti ovde, kao i na njihovoj fejsbuk stranici ovde.

*pr uzorci

To bi bilo sve za danas.:)
Da li ste probali neke od proizvoda Sabi Handmade kozmetike.?
Ocekujem vase komentare.:)
MiMi..:D



2 коментара: