Top 5 jesenjih nijansi lakova

субота, новембар 01, 2014 prettyandstylish 8 Comments

Danasnji post posvecujem omiljenim jesenjim nijansama lakova.Iako je bilo malo teze odluciti, izdvojila sam 5 onih koje volim i redovno koristim.Pa ako vas koji se nasao medju favoritima, nastavite da pratitite tekst.:)



slika preuzeta sa interneta


1. CLEOPATRA GOLD BY H&M

Ovaj lak se nasao u jednim od mojih mesecnih favorita, i vec tada ste mogli da procitate moje utiske o njemu.Prelepa metalik~ zlatna nijansa, idealna za ovu jesen.Lak je zaista veoma pigmentovan, i jedan sloj vam je sasvim dovoljan.Bila sam pomalo sumnjicava kada sam ga uzimala, sobzirom  da sam ga platila manje od jednog eura, ali svakako sam prijatno iznenadjena krajnjim rezultatom.


2.ESSENCE WALK ON THE WILDSIDE 139


Isprobala sam par essence lakova i ovaj je svakako jedan od boljih.U pitanju je tamno zelena nijansa, sa finim sitnim sljokicama, koje se jedva i primecuju.Pigmentacija je dobra, dva sloja su vam potrebna da bi ste dobili boju kao sto je i u bocici.Na noktima se zadrzava 4 do 5 dana.Cetkica je dovoljno velika da jednim potezom pokrijete ceo nokat.Cena mu je oko 220 dinara.



3.AVON VAMP IT

Jedna od prepoznatljivih jesenjih nijansi.Prelepa mat bordo boja.Sam lak je veoma pigmentovan, susi se veoma brzo, medjutim jedina zamerka je to sto je cetkica preuska, pa je nemoguce jednim pokretom namazati ceo nokat.Cena laka je oko 250 dinara, zavisno od kampanje.



4.AVON GEL FINISH U NIJANSI  CREME BRULLE

Kako bi malo razbila monotoniju tamnih jesenjih tonova, uvek ubacim par lakova malo smirenijih nijansi.Ovo je nude nijansa, koju malo ko ne voli.Pigmentacija je solidna, i ima taj gel finis koji se meni jako dopada.Jedina zamerka je cetkica, kao i za prethodnu nijansu.Cena mu je takodje oko 250 dinara.


5.AURA EXTRA LONG LASTING  U NIJANSI VIOLETTE COQUETTE

Moram da priznam da mi se cela ova kolekcija Aura lakova zaista dopala.Nijanse su veoma pigmentovane,dugotrajne, i stvarno nemam sta da im zamerim.Jedna od omiljenih ove jeseni definitivno je ova prelepa violet boja, koju skoro i da ne skidam. Cena im je oko 150 dinara u lokalnim parfimerijama.


I to bi bilo sve.Mislim da su ovo lakovi veoma visokog kvaliteta, povoljne cene i svakako vredni vase paznje.:)


Koje su vase omiljene nijanse lakova ove jesenji? Da li se medju mojima nasla i neka vasa.?

Do sledeceg posta..:)
Mimi..:*

8 коментара:

Prvi utisci o Marrakesh proizvodima

четвртак, октобар 30, 2014 prettyandstylish 0 Comments

Cao svima..:-)
U danasnjem postu sa vama delim prve utiske o Marrakesh proizvodima, pa ukoliko vas zanima ko su oni, i koje proizvode imaju da vam ponude, nastavite da citate tekst.:)




Damb d.o.o  koji je ujedno i uvoznik Marrakesh kozmetike, je zapravo porodicna firma koja se od 1993 godine bavi distribucijom kozmetike za negu kose, alata i opreme za frizerske salone.
Sam brend  Marrakesh  proizvoda potice iz Amerike, tacnije iz kompanije Earlathy Body, koji je veoma hvaljen i cenjen sirom sveta.


Marrakesh je namenjen svim tipovima kose i asortiman obuhvata: Argan ulje, KaHm za trenutno ispravljanje do sledećeg pranja, Marrakesh X 10 u 1, šampone, balzame, maske, brush-up za raščešljavanje, brze feniranje,i  losione za negu kože.

Marrakesh proizvodi sadrze sto posto prirodno Argan ulje,takozvano ,, tecno zlato'' poreklom iz Maroka, koje blagotvorno deluje na kosu, regenerise je, hidrira i daje joj izuzetni sjaj i mekocu.

Hranljive materije iz semena konoplje imaju moć popunjavanja i prodiru duboko u vlas kose tako da obezbeđuju prirodnu mekoću,hidriraju i stvaraju trajnu barijeru gubitka vlage-povećavaju prirodan kapacitet zadržavanja vlage u kosi.

Ulje argana se još uvek dobija tradicionalnim putem, ručno se pravi, a za litar ovog dragocenog ulja potrebno je od 70 do 100 kg svežih plodova argana. Proces dobijanja je težak i spor, od sveže ubranih plodova pravi se pasta koja se zatim ručno cedi da bi se dobilo hladno ceđeno ulje. Ovo ulje obiluje velikim količinama vitamina E, i do nekoliko puta većim od ostalih aromatičnih ulja.

Svi Marrakesh proizvodi su potpuno prirodni, NE sadrže sulfate, parabene, propylen glycol, formaldehid, veštačke boje. 
Takodje nisu testirani na životinjama i nemaju životinjskih sastojaka.




Posto sam vas malo vise informisala o samom brendu, precicemo na proizvode koje sam testirala.Za pocetak cu sa vama  podeliti prve  utiske o tri proizvoda i rec je o samponu, regeneratoru u ulju za kosu.Jos uvek nemogu da formiram kompletno misljenje o proizvodima, posto je tester za to nedovoljan, ali svakako mi je prvi susret sa njima bio jako pozitivan.

Sto se sampona tice, zaista mogu reci da je i mala kolicina dovoljna da dubinski opere kosu, i spreci njeno brzo mascenje. Po strukturi jedan od najguscih sampona, koji sam isprobala.Pritom kao i ostala dva proizvoda koja sam probala prelepo mirise, i miris ostaje na kosi do narednog pranja tako da je to svakako jos jedan plus.Omogucava i lakse rascesljavanje kose.Dobra stvar je i to da je namenjen svim tipovima kose.U odnosu na ostale sampone koje sam pre koristila, nisam primetila da mi se kosa drasticno popravila nakon prve upotrebe, sto svakako necu zameriti, jer je potrebno duze koriscenje.


slika sa interneta

Kada je rec o regeratoru, takodje sam zadovoljna, jer osetite razliku u kvalitetu kose pre i posle upotrebe.Kosa je savrseno meka, barsunasta, i izgleda dosta zdravije.Definitivno me je osvojio, i sigurno cu kupiti i vece pakovanje.

slika sa interneta

Treci proizvod o kome cu pisati je ulje za kosu.Za ovaj proizvod nisam imala ni najmanjih sumnji da ce mi odgovarati, prvenstveno jer je  Argan ulje pravi raj za kosu.Posto su moji krajevi i poslednje vreme pomalo suvi, ovo ulje mi je itekako od pomoci..Fino popuni i zagladi dlaku, nije previse tesko za kosu, i dve kapi su vam dovoljne da postignete zeljeni efekat.


Marrakesh ulje pakovanje original miris slika sa interneta

Na samom kraju mogu reci da su prvi utisci pozitivni, i svakako cu naruciti vece pakovanje ovih proizvoda kako bih mogla da formiram kompletno misljene.Ponudu svih njihovih proizvoda mozete pogledati na njihovoj stranici ili fejsbuk profilu.



Da li ste probali neke od Marrakesh proizvoda, i kakvi su vasi utisci..?
Do sledeceg posta.:)
MiMi..:)













0 коментара:

Maske za lice sa bundevom

недеља, октобар 26, 2014 prettyandstylish 4 Comments

Bundeva je povrce karakteristicno za ovo doba godine.Ako izuzmemo to da je koristimo u ishrani, svakako je namirnica idealna za pripremu raznih maski za lice.Sama namirnica izuzetno je bogata mineralima i vitaminima, te je i u nezi koze veoma vazna.Danas cu sa vama podeliti par recepata , kojih se i ja pridrzavam i veoma su mi korisni.:)

Sve sto vam je potrebno jeste blender, bundeva i par sastojaka koje mozete naci u kuci.Ukoliko nemate blender, posluzice i viljuska, samo ce sam proces malo vise trajati.




PILING OD BUNDEVE

U prethodno skuvanu i izmiksanu bundevu, dodajte kasicicu meda i kristal secera.Piling utrljajte na kozu, i ostavite da deluje deset minuta.Nakon toga isperite mlakom vodom.Ovaj piling je prilagodjen svim tipovima koze, a zbog postojanja meda u samoj smesi, dodatno ce te nahraniti vasu kozu.



MASKA ZA MASNU KOZU

U blender usitnite parce bundeve koje ce biti dovoljno da prekrije lice, vrat, i dekolte.Nakon toga dodajte tri kasike prethodno skuvanog i ohladjenog caja od nane.Ako vam smesa bude suvise tecna, dodajte kasiku heljdinog brasna.Nakon toga nanesite masku na lice i ostavite da deluje 45 minuta.
 Ova maska ce upiti visak masnoce sa koze i podstaci suzenje pora.



MASKA ZA SUVU KOZU 



U blender dodajte  parce bundeve, jednu krusku, kasiku kisele pavlake i pola limuna.Sjedinite sve, i naravno ako maska bude previse tecna, dodajte kasiku belog ili crnog brasna.Drzite je pola sata, izbegavajuci predeo oko ociju, i nakon toga isperite mlakom vodom.


MASKA PROTIV CRVENILA LICA

Izmiksajte veci komad bundeve sa par susenih cvetova kamilice.Prethodno detaljno ocistite kozu, pa nanesite masku.Ostavite je da deluje 30 minuta.Kamilica je poznata po svom umirujucem dejstvu, pa je zato ova maska idealna za sve osobe sa iritiranom kozom.


* sve slike su preuzete sa interneta
To su par recepata za koje sam sigurna da ce vam pomoci ukoliko ih isprobate.Nadam se da hocete.

Da li i vi koristite bubdevu za pripremu maski za lice, i da li imate neki vas recept.?
Do sledeceg posta..:)
MiMi..:)




4 коментара: