Razlozi zbog kojih kosa opada

субота, децембар 13, 2014 prettyandstylish 6 Comments

Cao drage devojke.:)
Na svom blogu sam pre nekog vremena objavila tekst o tome kako sam ja spasila svoju kosu, i mogu reci da je to bio jedan od mojih citanijih postova, sto mi je veoma drago.Medjutim tu nisam detaljno navodila koji bi to uzrocnici mogli da dovedu do tog stanja, tacnije koji su kod mene uzrokovali to.
Zato danas zelim da podelim sa vama, sta je to kod mene izazvalo opadanje kose, i sto bi ujedno moglo biti uzrok istog problema kao i kod vas.
Pre nego sto pocnem, zelim samo da napomenem, da ukoliko je vas problem izmakao kontroli kao moj to shvatite krajne ozbiljno, i konsultujte se sa strucnim licem koje ce vam, postaviti adekvatnu dijagnozu i dati potrebne savete i terapiju.





Nazalost ovo je problem koji zahvata u poslednje vreme dosta devojaka, ali svakako nesto sto je itekako resivo.

 POGRESAN IZBOR SAMPONA
Prvi razlog zbog kog kosa moze da opada je najcesce pogresan izbor sampona.Cesto nasu kosu dovodimo u kontakt sa previse agrasivnim samponima, na sta se  ona tesko navikava, jer joj takvi proizvodi ne prijaju.Zato vam je moj savet da se uvek opredelite za prirodne blage sampone, koji nece iritirati teme glave i samim tim uzrokovati opadanje kose.Mislim da se ovakvi proizvodi na nasem trzistu itekako mogu naci.


STRES

Malo ljudi ce vam verovati kada kazete da vam kosa opada zbog stresa.Secam se da su se u mom slucaju pojedine devojke smejale, jer su mislile da izmisljam,Ali kako stres utice na ostatak organizma, isto tako zahvata i kosu.Takodje pored stresa koje nam donose neke stvari u svakodnevnom zivotu, uzrok takodje moze biti i to ukoliko ste imali neku tesku povredu , zbog koje ste morale na operacciju.Anestezije i sve ostale intravenozne supstance koje dospevaju u vas organizam, remete njegov balans i uticu na opadanje kose.Naravno kada sve to prodje, kosa ce nastaviti da raste.

GENETIKA

Jedan od dosta presudnih faktora.U mojoj porodica, dosta njih je imalo problema sa opadanjem kose, pa se to odrazilo i na mene, ali srecom sve se to dalo resiti.




DIJETE

Ja sam osoba koja nikada nije bila pristalica tih rigoroznih dijeta, sve do trenutka dok to sama nisam uradila.Ne znam gde mi je tad pamet bila, pa sam sebi dozvolila tako nesto.Drzala sam dijetu u kojoj je unos kalorija bio ogranicen na 500 dnevno.Koliko mi je to donelo nekih pozitivnih efekata, toliko mi je unistilo ostatak organizma, gde mi je izmedju ostalog kosa pocela opadati kao nikada do tada.Kada sam vremenom regulisala svoju ishranu, stvari su pocele da se normalizuju.Zato bih ovim putem porucila svim devojkama, kojima ovo ne daj Boze padne na pamet, da to nikako ne rade.Verujem da je bolje regulisati ishranu, izbaciti odredjene stetne stvari iz upotrebe, i na taj nacin ce te biti zadovoljne sobom, bez ikakvih posledica.

NEDOSTATAK GVOZDJA U ORGANIZMU

Nadovezacu se na prethodnu temu, strog rezim ishrane je kao posledicu doneo i anemiju, koja je jos jedan razlog zbog kog vam kosa moze opadati.Nesto sto mi nikako nije trebalo, jer se i dan danas mucim sa tim.Tako da ukoliko zelite da izbegnete anemuju, a ujedno i opadanje kose, nikako nemojte drzati rigorozne dijete.


TRETIRANJE KOSE

Ovim sam i sama sebi postala dosadna, ali volela bih da to dodam aoo jos jedan razlog zbog kog je moja kosa pocela da opada.Kada kazem tretiranje, mislim na upotrebu farbe, blansa, kao i toplotnih uredjaja.Dok se nisam prvi put uhvatila za farbu, mogla sam da se pohvalim koliko toliko pristojnom kosom.Po meni farba vam na prvo koriscenje ucini kosu mekanom, svilenom, da se prosto zaljubite u nju.Ako nastavite da je koristite na duze staze, posledice su tek vidljive.Tako da sam ja tu ljubav prekinula, i tu stvar izbacila iz svog zivota na duze vreme.Takodje i sve toplotne uredjaje.Jer koliko se god mi tesile da toplota nedolazi u kontakt sa temenom kose, toliko je nasa kosa sve gora i suvlja.Nijedna maska, sampon ili sta vec nece vam pomoci da spasete kosu, ukoliko na neko vreme neodlozite ove spravice.






slike su preuzete sa interneta

 
 Ja sam se malo raspricala, ali svakako sam htela da vam otkrijem neke od uzroka koji bi mogli da dovedu do opadanja kose, koji su se izmedju ostalog kod mene pokazali kao glavni krivci.Ukoliko zelite da procitate kako sam ja resila ovaj problem, pogledajte ovde

                      Nadam se da vam se dopao post, i da ce vam biti od koristi..:)

                                 Da li vi imate ovaj problem i kako se borite protiv njega.?
                                                 

                                      Do sledeceg posta..:)
MIMI..:*

6 коментара:

Pravilna nega koze u zimskom periodu

четвртак, децембар 11, 2014 prettyandstylish 2 Comments

Veliki pozdrav mojim dragim citateljkama.Danas sam za vas spremila jedan tematski post, posvecen pravilnoj nezi koze u zimskom periodu.Verujem da vecina vas zna kako to pravilno da uradi, ali svakako mislim da nije na odmet napisati jos par redova na ovu temu.



Iako zima jos uvek nije zvanicno zakucala na nasa vrata, hladno vreme je nesto sto nas nikako nije zaobislo.Hladni dani, ostri vetrovi su nesto sto najvise negativno doprinosi zdravom izgledu nase koze, zbog cega je nepravilna nega u ovom periodu uzrok suve, ispucale i nimalo privlacne koze.

Da bi ste vasu kozu odrzali zdravom tokom zimskog perioda potrebno je da u  dnevnoj rutini nege promenite par stvari.

                                     Odabir idealnog sredstva za umivanje
 
Prva  vazna stvar je da izaberete najblaze sredstvo za umivanje lica, po mogucnosti neko sa kremastom strukturom, koje u sebi ne sadrzi sapune koji ce dodatno isusiti kozu.Naravno u skladu sa vasim tipom koze.
Nikako nemojte da zaboravite da bar dva puta nedeljno uradite piling lica, i na taj nacin uklonite mrtve celije, zbog cega ce vasa  koza moci lakse da dise.

 

                               
                           Izbegavajte proizvode na bazi alkohola 
 
Stavku koju takodje trebate da zaboravite jesu proizvodi koji u sebi sadrze alkohol.To se odnosi i na make up, jer nazalost postoje mnoge podloge koje u sebi sadrze upravo ovaj sastojak.
Puderi koji bi trebali da se nadju u vasem neseseru ove zime su oni koji sadrze vitamin A i E, i koji ce vasu kozu hidratirati, a ujedno i dati joj blistavost.


                                         Pravilna hidratacija
 
Treca i po meni najvaznija stvar je hidratacija.Ali ne ona koja podrazumeva da se bukvalno kupate u kremama, vec ona koja podrazumeva pravilan odabir  kao i njeno pravilno koriscenje.Potrudite se da kremu nikada ne zaboravite, a posebnu paznju obratite na to da krema sadrzi Spf, jer zimsko zubato sunce ume da nanese  poprilicne posledice kozi.Suva koza zimi trazi posebnu hidrataciju, tako da koriscenjem masnijih krema, sprecicete njeno dalje isusivanje.Nega masne koze je nesto na sta treba obratiti paznju.
Ukoliko imate osetljivu masnu kozu, umivajte je blagim sredstvima bez alkohola, a nakon toga opredelite se za kremu ili losion koji ce negovati, a ujedno i smiriti vasu kozu.Ako je vasa koza masna ali neosetljiva, pozeljno bi bilo da je cistite sredstvima koja ce regulisati lucenje sebuma, a kao kremu neku koja ce vam pomoci da se pore na licu skupe.
Zima je idealno vreme da vasu kozu pocastite dobrim koktelom vitaminskih krema koji ce joj pruziti sve neophodno.
 
                                               Nocna nega koze
 
Posebnu paznu posvetite nocnoj nezi koze, jer toplota u nasim stanovima i kucama, moze da isusi kozu isto kao i klimatski uticaji.Dakle bez kreme nikako ne na spavanje.
.

                                                  Ne zaboravite balzam za usne


Usne kao i ostatak lica zimi znaju poprilicno da podivljaju, te ukoliko ne zelite da unaokolo hodate sa ispucalim, polukrvavim i bolnim usnama, obratite paznju na njihovu zastitu.Najbolje bi bilo da pri ruci imate medicinsko labelo ili grozdjanu mast, koja je po strukturi malo masnija i teza na usnama, ali svakako pruza najbolju negu.I naravno piling usana, bar svakog treceg dana.Ukoliko nemate klasicne kupovne pilinge,napravite domaci sa krupnim belim secerom koji ce uraditi istu stvar.


 

I to bi bilo sve..:)
Nadam se da sam vam ovim postom dala par korisnih saveta, koji ce vam koristiti u predstojecem periodu..:)      

p.s.Slike su preuzete sa interneta.

                                      Kako vi negujete svoju kozu tokom zime?
                                               Do sledeceg posta.:)

                                                  MiMi..:) 

2 коментара:

NYX kremasti karmini

уторак, децембар 09, 2014 prettyandstylish 6 Comments



Cao svima..:)
Za danas sam vam pripremila jos jednu recenziju o  Nyx karminima i u  pitanju su kremasti karmini iz Lss kolekcije.U poslednje vreme dosta pisem o njihovim mazalicama za usne, i iskreno malo sam sam razmisljala da li da ovaj post objavim danas, ali posto sam zaredjala Nyx proizvode u poslednje vreme, onda hajde da nastavim u istom pravcu.



U kolekciji ovih karmina zaista imate mnostvo nijansi, pocevsi od nekih nude tonova, preko pink pa sve do tamnijih jesenjih.Ja sam se odlucila za dve najanse koje ujedno spadaju u kategoriju mojih omiljenih karmina i u pitanju su Pumpkin Pie i Hot pink.U mom slucaju sa ovim nijansama nema greske, obozavam sve varijacije ovih boja, tako da ukoliko ovaj post procita neko od moje rodbine, vrlo lako ce mu biti da mi odabere nevogodisnji poklon..:) Salim se malo..:)





Karmini dolaze u plasticnim crnim pakovanjima, na cijem se kraju nalazi providan deo sa uzorkom nijanse, sto je za mene plus, jer mi uvek olaksa pri kupovini.




Kada govorim o nijansi pod nazivom Pumpkin Pie 630,  opisala bih je ne kao boju bundeve, vec kao neku neznu boju breskve  sa dosta roze podtona.

 

Hot pink 571 a  nijansa je neka blaza varijanta pink boje, sa dosta plavog podtona.Mozda ce vam na sajtu njihova slika ove nijanse delovati svetlo, ali uzivo nije takva.





Oba karmina su kremasta, sa jako svilenkastom strukturom i odlicnom hidratacijom.U sebi ne sadrze gliter niti sljokice, ali nemaju klasicnu mat zavrsnicu, vec su zaista prijatni na usnama.Dobra strana je i to sto lepo klize  i ne razmazuju se.Mala zamerka je postojanost, upravo zbog te kremaste strukture, ali u svakom slucaju mozete ih popraviti.Na usnama ce se zadrazati 2~3 sata.Takodje dobra stvar, bez obzira na dugotrajnost istog, je sto boja postepeno nestaje sa usana, ali nikada potpuno, tako da vam ostavlja trag.



Ove mazalice imaju jako pristupacnu cenu, uostalom kao i svi ostali Nyx proizvodi, i kostaju 400 dinara.
Ja ih svakako volim i nabavicu jos koji.:)



Nadam se da vam se dopao post..;)

                    Da li volite Nyx karmine, i da li ste probale neki iz ove kolekcije.?
                                   Do sledeceg posta..:)

                                     Mimi..:)

                   

6 коментара:

Avon korektori u boji

недеља, децембар 07, 2014 prettyandstylish 6 Comments

Za danas sam  vam pripremila recenziju jos jednog korektora, a u pitanju je tocak sa cetiri nijanse korektora u boji, koji su kako Avon navodi namenjeni i profesionalnim sminkerima, i daju blistave rezultate.Ukoliko vas zanima nesto vise o njima nastavite da citate..:-)


Korektori u boji su nesto sto se u poslednje vreme dosta provlaci u svetu make up  i nesto sto nam dosta pomaze pri prikrivanju depigmentacije, crvenila, i svih onih nesavrsenosti koje obican korektor ne moze da sakrije u potpunosti.Prvo su mi bili pomalo cudni, ali sada ih dosta koristim i stvarno su super otkrice.



Kada govorimo o ovima iz Avona privuklo me je to sto u sebi sadrzi cetiri boje ( roze, zutu, boju breskve i boju koze ), pa u jednom pakovanju dobijete sve.Takodje nevezano za ovaj set korektora, cesto se mozete susresti i sa ljubicastim, zelenim i plavim korektorom koji po meni rade isti posao.
U pakovanju od 4 grama dolazi i cetkica koja nije losa, ali je previse mala, i nije najprakticnija, bar za mene koja volim duge cetke.

Sam kvalitet korektora je jako dobar, i veoma lepo pokrivaju.Ja roze i zuti koristim za podocnjake, crvenila i slicne nepravilnosti.Ukoliko imate neku aktivnu upaljenu bubuljicu sa nekim od ove dve boje ce te dosta zamaskirati istu,a sa slojem uobicajnog korektora preko potpuno ce vizuelno  nestati.


Kada su ova boja koze i breskve u pitanju, meni su super pri konturiranju. Nijansa koja podseca na boju breskve nije previse tamna te samim tim ukoliko se odlucite da je koristite za konturisanje  necete izgledati previse dramaticno.Svetliju nijansu pored uobicajne upotrebe mozete koristiti i za prosvetljivsnje trouglastog dela ispod ociju.

Ovi korektori su veoma kremasti, te ukoliko imati suvu  kozu nece je isusiti.Sa druge strane nece se uvuci u sitne borice i linije i time ih dodatno naglasiti..



Jedina moja zamerka je to sto su  korektori  pre upotrebe dosta cvrsti,  pa toplinom svojih prstiju morate malo da ga opustite kako bi se lakse nanosio.

Sve u svemu jedan od boljih roizvoda iz Avona, i svakako ce vam potrajati.

Ne znam koliko se na slikama mogu lepo videti nijanse, jer ih je blic dosta isprao, ali nemojte mi zameriti dnevno svetlo je poprilicno lose.


To bi bilo sve..:-)

Da li ste probale ove korektore i kakvi su vasi utisci.?Da li koristite korektore u boji..?
                                           Do sledeceg posta..;)
Mimi..;* 

6 коментара: