Sephora Outrageous Lashes pearls

четвртак, септембар 10, 2015 prettyandstylish 14 Comments


Cao drage moje..:)



Volim da istaknem svoje trepavice, no posto nisam neki fan vestackih, uvek za to odaberem maskaru.Nedavno sam se jako oradovala, kada sam videla da se i u nasoj Sephori mogu pronaci perlice za trepavice, koje su izmedju ostalog tema danasnjeg posta, i koje sam ja jako zelela da isprobam.Zaista su mi se ucinile kao nesto sto je idelna zamena za sve nas koje nisu bas uspesne u stavljanju vestackih trepavica, ili ih jednostavno ne vole, a kako sam zadovoljna ovim proizvodom, procitajte u nastavku teksta.:)



Sam proizvod dolazi u obliku olovke, sa tankim vrhom, koji vam omogucava laksu aplikaciju.Na kraju iste se nalazi mehanizam koji je nalik onome na klasicnim olovkama, i pomocu koga dozirate kolicinu proizvoda koju  nanosite.Iako se ovo nekome moze uciniti kao izuzetno tezak i neuredan nacin  nanosenja, zapravo je veoma lako.Jednim klikom dobijate malu crnu perlu, koji nanesete na vrh trepavica.Ista se veoma brzo osusi, i izgleda veoma lepo, te samim tim trepavice dobiju na duzini i gustini.



Prvi utisak je bio i vise nego pozitivan, no na tome nije ostalo.Perlice veoma efektno izgledaju,  ali posle sat do dva otpadnu, sto me je poprilicno rastuzilo.Jednostavno se skinu delimicno, ili u potpunosti, sto nije nimalo lepo za videti, premda vam ispod ociju ostaje grozni crni trag.



Priznajem da sam ocekivala vise, jer me Sephora proizvodi do sada nikada nisu razocarali.Ali svakako za sve postoji prvi put.


Ja vam ne bih preporucila ove perlice, obzirom da kostaju 1800 dinara, sto svakako nije malo, i za taj novac mozete kupiti dobru maskaru.

                 
                                                  I dosli smo do kraja..:)

                                        Da li ste probale ove perlice i kakvi su vasi utisci?
                                      Da li preferirate vestacke trepavice ili ih ipak zaobilazite?


                                   Do narednog druzenja..:) MiMi..:****

14 коментара:

Prvi utisci o Burra proizvodima

уторак, септембар 08, 2015 prettyandstylish 14 Comments



Cao drage moje..:)

Nedavno sam od kompanije Burra dobila par testera kako bih probala neke od njihovih proizvoda i iskazala svoje misljenje o njima.Bili su dovoljno ljubazni da mi posalju vise uzoraka za jedan proizvod sto je jako pohvalno obzirom da ne mogu da formiram misljenje na osnovu samo jednog testera.U danasnjem postu zelim da sa vama podelim svoje utiske o onima koje sam imala prilike da isprobam, pa ukoliko vas zanima nesto vise, nastavite da citate post.:)

Burra personal skin expert kolekcija formulisana je na bazi kompleksa peptida  i predstavlja idealan izbor za negu i dubinsku regeneraciju koze.






Sto se tice proizvoda pocecu od svog favorita, a to je Burra BB active care tonirana krema.Ova je u nijansi Medium i sadrzi spf 10.Pored ove mozete naci i svetliju i tamiju verziju, sto je jako dobro, obzirom da je cest problem sa BB kremama upravo taj nedostatak nijansi.

Pre upotrebe krema je bela, medjutim zahvaljujuci inkapsuliranim pigmentima koji se aktiviraju samim nanosenjem, ova krema daje blagu boju licu, bez izgleda maske i osecaja tezine na istom.Zaista mi se dopada efekat koji postizem, pogotovo sto nije nimalo narandzasta jer sa ovim ,,magicnim,, kremama to zna da se desi..Lepo ujednaci ten, prekrije crvenilo, pritom nije masna, tako da mislim da bi odgovarala kako devojkama sa suvom, tako i onima sa masnom kozom.Posto sam veliki fan toniranih krema, sigurno cu nabaviti i full size pakovanje.


Na red dolaze i dva proizvoda za zastitu od sunca i rec je o Burra Body Milk cokoladnom sufleu sa faktorom 30 i Kremi za lice sa takodje spf~om 30.
Sto se tice kreme za lice, svidja mi se sto je na bazi vode, te mi samim tim nije bila preteska na licu, i nije izazvala pojavu nesavrsenosti i zacepljenje pora.Prijatnog je mirisa, ne sadrzi paraben  i koza je brzo upija.Sadrzi spf 30, za sta sam mislila da mi nece odgovarati, obzirom da ja uvek koristim proizvode sa faktorom 50, medjutim ova krema se pokazala kao dobra.

                     
                           
 Nanosi se 15 minuta pre izlaganja suncu.Da bi ste bili sto posto sigurni potrebno je da kremu nanosite na svaka dva sata.


                   

Kada je rec o mleku za suncanje, nazalost nisam mogla da formiram kompletan utisak, obzirom da mi je za celo telo potrebna veca kolicina.Ono sto mogu da kazem je da mi nisu izgoreli delovi na koje sam uspela da ga nanesem.Takodje dopada mi se tekstura proizvoda, jer je veoma lagana, te sam proizvod nije pretezak na kozi, kako to inace zna da bude slucaj.Takodje pohvalila bih i miris, jer sa aromom cokalade nema greske.



                              



Za kraj zelim da pomenem i Burra Body Milk.Ovo je jedini proizvod koji mi se nije dopao, tacnije sam njegov efekat.Posto iz kompanije porucuju da moze da se koristi i za negu suve koze, to me je jako obradovalo.Medjutim, u praksi to ne funkcionise, bar je u mom slucaju tako.Ja ima dosta suvu kozu, i ovaj losion nazalost nije dovoljan za njenu potpunu hidrataciju.Na stranu to, mislim da bi odgovarao osobama sa normalnom i manje zahtevnom kozom.



                           
                          


Na testiranje su mi stigli i uzorci Burra dnevne i nocne anti age kreme, ali posto je moja koze jos mlada i ne zahteva upotrebu ovakvih proizvoda, onda smatram da nema svrhe pricati o necemu ukoliko ne mogu da vidim sam njegov efekat.


                         

Ponudu Burra proizvoda mozete pogledati na njihovoj fejsbuk stranici (ovde), ili na ovom sajtu..:)

                                    I dosli smo do kraja danasnjeg teksta..:)

                     Da li vi koristite Burra proizvode? Koji vam je najbolji, a koji vam se manje svidja?
                                           Imate li preporuke za neki dobar?

                                                      Do narednog druzenja? MiMi..:***




14 коментара:

Preporuka meseca: Chia seme~ upotreba u beauty svetu i ishrani

недеља, септембар 06, 2015 prettyandstylish 11 Comments


Cao drage moje..:)

Malo kasnim sa ovim postom, no nisam zelela da ga ostavim za naredni mesec.U danasnjem tekstu zelim da sa vama podelim svoja iskustva o veoma popularnom chia semenu, za koje verujem da je vecina vas cula..:)
Naime, ja ga koristim vec duzi period unazad u svojoj ishrani, i primetila sam mnogo pozitivnih efekata.Ukoliko zelite da saznate nesto vise o ovim semkanama koje su zlata vredne po izjavama zadovoljnih korisnika, nastavite da citate post..:)




Samo poreklo chia semena potice iz drevnih civilizacija Maja i Asteka, i u to vreme je korisceno kao hrana i lek.U prevodu na nas jezik rec chia znaci snaga.Ovaj naziv nosi, jer je izuzetno bogato proteinima, esencijalnim masnim kiselinama, vlaknima i mineralima.Kao takvo ovo seme je odlicno za sve ljude, a narocito za sportiste i osobe koje se redovno bave fizickom aktivnoscu.Chia seme dolazi u crnoj i beloj boji.






O malim crnim semenkama sam citala dosta, medjutim nikada me nisu privlacile, jer sama boja odbija, a pritom imala sam utisak da ce biti groznog ukusa.Kako se prasina oko ovog proizvoda dosta podigla, odlucila sam da ga ipak probam, i par meseci kasnije ne mogu bez njega, i redovno ga koristim.
Inace, ovo seme mozete pronaci u prodavnicama zdrave hrane, a cena mu je 400 dinara za 100 grama. To vam se moze uciniti kao skupo, medjutim prilikom koriscenja vam je poterbna mala kolicina, stoga ce vam potrajati.



   ~ Nacin koriscenja~ 

Koristi se tako sto 1~2~ kasicice semena potopite u vodu, ili bilo koji napitak, i ostavite da odstoji preko noci, ali ukoliko nemate vremena dovoljno je i 20 minuta u frizideru.Nakon tog vremena dobicete gelastu masu nalik pudingu, koja je u kombinaciji sa vocem, zitaricama ili smutijem veoma ukusna za konzumiranje.



Ono sto sam ja primetila koristeci ovo seme je da mi je koza dosta blistavija i  meksa.Imala sam u proslosti problema sa crvenilom u okoloocnom predelu, medjutim sada ga gotovo i nema.Nedavno su mnoge kozmeticke firme ukljucile u svoje proizvode chia seme kao glavni sastojak, upravo zbog svoje sposobnosti da savrseno hidrira kozu.Takodje, ovo seme je odlicno i za sve osobe koje imaju problem sa otecenoscu  prilikom  duzeg sedenja i putovanja.Ono sto trebate da uradite je da pomesate chia seme sa malo vode, sacekate da se dobija gelasta masa, i pojedete to pre putovanja, ili odlaska na posao ukoliko ste vecinu vremena prikovani za stolicu.Chia seme je sposobno da upije cak 12 puta vise vode u odnosu na svoju velicinu, te na taj naci izvlaci sav visak iste koja se nakuplja konzumiranjem slane ili zacinjene hrane.



                                             
                                          * chia puding napravljen od jogurta i jagoda

Ja ga svakodnevno koristim u ishrani, u svezem stanju, jer se ne preporucuje termicka obrada semenki.Chia seme je odlicno i kao zamena za hleb i jaja zbog kolicine proteina koje sadrzi.





                                                      * ovsena kasa sa dodatkom chia semena na vrhu


Ovo je svakako bilo otkrice za mene, i sigurno cu ga i u buducnosti koristiti.Svakako vam preporucujem da probate, jer mislim da nemate sta da izgubite, i verujem da ce vasa iskustva biti pozitivna kao i moja..:)


                                                     To bi bilo sve za danas..:)

                   Da li koristite chia seme, i na koji nacin? Da li su i vasi utisci pozitivni?:)

                                                                Do narednog posta..:)

                                                                     MiMi..:***



                                               


11 коментара: