Nega suve koze lica

субота, октобар 08, 2016 prettyandstylish 18 Comments

Rezultat slika za nega suve koze lica

Cao drage moje..:)


Danasnji post ce biti malo drugaciji, jer zelim da ga posvetim suvoj kozi, i da vam kazem nacin na koji se ja borim sa ovim problemom, i kako ga drzim pod kontrolom.Necu vam konkretno mnogo pricati o nekoj preparativi, posto zelim da napisem  poseban post o tome, ali zelim da vam na neki nacin iz licnog iskustva kazem sta najbolje funkcionise u ovakvoj situaciji.Ukoliko vas zanima nesto vise, nastavite da citate post...:)


Kao sto sam i u gornjem redu vec pomenula, ovo vam govorim iz nekog licnog iskustva, jer smatram da sam isprobavanjem raznih proizvoda, shvatila sta mi zaista prija, i sta mi pomaze da se borim sa problemom suve koze, a sta bih trebala da zaobilazim. Posebno vam naglasavam da ukoliko ne mozete situaciju sa vasim licem drzati pod kontrolom, i ukoliko vam je koza konstantno suva, ispucala i bolna na dodir, obavezno se obratite dermatologu koji ce vam dati sva neophodna upustva za dalju negu.


Rezultat slika za nega suve koze lica

Moja koza je dobrim delom godine normalna, no kako krene hladnije vreme, dosta se isusi, sto mene licno jako nervira, jer za pocetak estetski ne izgleda nimalo lepo, sminka na takvoj kozi moze jako lose stoji,, zato je nega jako vazna.

Pre nege, ono sto je jako vazno jeste da unosite dosta vode, koje ce samim time doprineti boljem stanju ne samo vaseg organizma , nego i koze.Takodje neophodno je da kod sebe uvek imate neku termalnu vodu (ja obozavam ruzinu vodicu), kojom ce te sa vremena na vreme hidrirati vasu kozu.


Sledece sto je po mom misljenju jako vazno je da za skidanje sminke  nikako ne koristite maramice ili slicne stvari, jer ce samo pogorsati problem. Iste su pune alkohola, tako da je taj sastojak nesto sto nikako nije saveznik vasoj suvoj kozi. Po mom misljenju najbolje je da koristite uljane proizvode koji su jako dobri, i nece vam dodatno pogorsati stanje koze.

Takodje za ciscenje lica izbegavajte pene, i slicne proizvode, jer su se u mom slucaju bar pokazale kao nesto sto mi jako smeta. Od kada koristim ulja za ciscenje lica, koza mi nikada nije bila u boljem i lepsem stanju. Jako je mekana i nezna nakon umivanja, i nemam onaj grozan osecaj koji vas tera da odmah nakon umivanja nanesete kilogram kreme.

Takodje, vazno je da redovno radite piling lica, tacnije 2 do 3 puta dnevno. Ukoliko kupujete pilinge, trudite se da to budu oni koji su sa sto vise prirodnih sastojaka, sa sto manjee sapuna i alkohola.Moj vam je savet da ih sto vise pripremate kod kuce, tako sto ce te kombinovati secer i maslinovo ili kokosovo ulje,Nakon sto jednom napravite i isprobate domaci piling, nikada vam vise nece pasti na pamet da potrazite drugaciji.


Sto se maskica tice, birajte one koje hidriraju kozu, koje u sebi sadrze ulja, med, avokado ili sto vise prirodnijih sastojaka.Takodje ih mozete pravite same kod kuce, od svega par sastojaka, i zaista su i vise nego delotvorne.

Poslednji korak je hidratacija, i ovde vam savetujem da ne preterujete.To kazem, jer devojke sa suvom kozom cesto grese, i stavljaju gomilu krema na lice, misleci da ce tako nesto postici.Nema potrebe. Ja ovde takodje biram ulja, do skoro sam koristila kokosovo, trenutno sam presla na bademovo, jer mi je dosta prakticnije, ali svakako oba su odlicna.Takodje, mozete koristiti ruzino, arganovo, ili jojobino.Cene su im dosta pristupacne, dosta traju, s obzirom da vam je potrebna jako mala kolicina, i samim time ustedecete novac. Kreme za suvu kozu su cesto jako masne, ili nedovoljno masne, i ne rade svoj posao do kraja, dok sa uljima dobijate potpuni efekat i koza vam je zaista divna nakon njih.


I to bi bilo sve za ovaj post..:)

Nadam se da vam se dopao i da vam je bio od koristi..:)

Kako se vi borite sa problemom suve koze?

Do narednog posta..:)

MiMi..:****



18 коментара:

ELF Face Makeup First Impressions

среда, октобар 05, 2016 prettyandstylish 15 Comments


Cao drage moje..:)

U danasnjem tekstu, zelim da sa vama podelim svoje prve utiske o nekim E.L.F. proizvodima za lice, koje testiram skoro dve nedelje.Kako sam prilikom prosle kupovine proizvoda ovog brenda bila jako zadovoljna, odlucila sam da isprobam jos koje, a kako sam zadovoljna saznajte u nastavku teksta.



Pocecu sa puderom u stiku, koji dolazi u mat crnom pakovanju,i naizgled  deluje sasvim korektno.Nijansa je najsvetlija, i cini mi se da na iHerb sajtu imaju samo tri nijanse iz kolekcije, sto je po meni veliki minus.Razlog zasto sam ga uzela je zato sto je na njemu naznaceno da je hidratantan, a kako su svi puderi u stiku koje sam do sada probala stvarno takvi i bili, smatrala sam da ce mi odgovarati.


Kada sam ga isprobala na ruci, ucinio mi se jako dobrim, kremastim, lako se razmazivao, i cinilo mi se da ima srednju pokrivnu moc, sto je meni i vise nego dovoljno.Medjutim, ukoliko imate kombinovanu, ili potuno suvu kozu, ovaj puder ce za vas biti nocna mora.
Na licu se kaci i za najmanji suvi deo, samim time izgledate kao guster.Na kozi koliko ga god blendali izgleda neuredno, ostaje na istoj u parcicima, bukvalno je nemoguce naneti ga.Pritom, dosta oksidira, pa nakon par sati izgledate kao da ste promasili dve nijanse pudera.
Mada je cena 6 dolara, topla preporuka je da ga preskocite.



Sledeci proizvodi su hajlajter i korektor, tacnije vec i na slici mozete videti kakav je raspored.Sto se hajlajtera tice, dosta je vodenast, vrlo slabo ostaje na kozi, i sadrzi vrlo malo reflektujucih cestica, te ako volite hajlajtere kao i ja, preko njega morate naneti neki koji je u praskastom stanju.
Sa druge strane je korektor, koji kao i hajlajter ima praktican aplikator, medjutim sam proizvod me je razocarao.Ukoliko nemate problema, ili potrebe za puderom i jednostavno prelazite direktno na korektor, odmah ovaj preskocite, jer vam nece prekriti bukvalno nista.Jako je vodenast, kao i gore spomenuti hajlajter, slabo pigmetovan, i pokriva jako malo, gotovo nimalo.Ja sam veliki fan korektora, obozavam ih, ali ovaj je najgori koji sam do sada probala.Ukoliko zelite da ga koristite, cinite to u kombinaciji sa nekim malo pigmentovanijim korektorom, mada vam savetujem da ga nikako ne kupujete.






Poslednji proizvod jeste puder za setovanje, koji mi se jako dopada.Dolazi u jednostavnom crnom mat pakovanju, sa sundjerom i malim ogledalom na unutrasnoj strani.Struktura ovog pudera je jako fina, puterasta, i ima dosta dobru pokrivnu moc.




Lepo setuje sminku i ne isusuje dodatno kozu. Kozi ne daje vestacki ili brasnjav izgled, sto je jako veliki plus.
Ukoliko trazitte dobar puder za setovanje sminke po pristupacnoj ceni, bacite pogled na ovaj.




I to bi bilo sve sto se tice mojihutisaka o ovim proizvodima.Verujem da necu menjati misljenje o ovim proizvodima, jer sam neke pokusavala svakodnevno da koristim i jednostavno nije bilo svrhe, jer su za moju kozu zaista losi. Mozda bi nekoj devojci sa drugacijim tipom koze odgovarali, no u mom slucaju su totalni promasaj, tacnije prva dva pomenuta.


Da li ste probale neke od ovih proizvoda i kakvi su vasi utisci?

Do narednog posta..:)

MiMi..:***


15 коментара:

September favorites 2016

недеља, октобар 02, 2016 prettyandstylish 20 Comments

Cao drage moje..:)

U danasnjem postu, zelim da sa vama podelim svoje proslomsecne favorite, i ovog meseca imam mnogo vise proizvoda za negu, nego dekorative, sto mi je jako cudno, jer je obicno drugacije.
Pocetkom proslog meseca sam kupila neke nove proizvode, neki su mi se jako dopali, neki i ne bas, ali oni koji jesu, su definitivno zasluzeno u favoritima.Pa hajde da krenem redom.

Prva stvar jeste Heritage Store ruzina vodica, koja je nesto najsavrsenije sto sam probala.Ova vodica je napravljena od samo dva sastojka , latica i vode, i zaista ima jak i prirodan miris ruze, sto je ogroman plus.Odlicna je za lice, pre sminkanja, ili nakon istog za setovanje sminke, takodje i kao tonik, ili body mist.Sve preporuke.


Zatim Now Solutions bademovo ulje, koje je najbolja stvar za lice, bar u mom slucaju, i mada ja licno volim i kokosovo,  ovo mi je dosta prakticnije.Zaista, ulja za lice su nesto najbolje za vasu kozu, i bez obzira koje odaberete, bolje je od svake kreme.



Sledeci proizvod je Alba botanica , gel koji ima ulogu da smanji naduvenost ociju ujutru, i meni je ovo nesto presavrseno.Ja imam problem da su mi u 90 posto slucajeva, ujutru oci bas naduvene, tako da ovaj gel  hladi moju okoloocnu regiju, samim time doprinosi da se otok smanji.



Sledeci proizvod je nesto o cemu sam jako dosta slusala, a to The Originals Contitioner  .Probala sam i sampon, i njega koristim u kombinaciji sa regeneratorom, ali za vise utisaka o njemu mi treba vremena.Ovaj regenerator drzite dva minuta na glavi, i nakon toga vam je kosa predivna.Ali zaista, jako mekana, sjajna, na dodir savrsena, tako da ovaj proizvod ima sve moje preporuke, i sigurno cu nabaviti zalihe.



Na kraju pomenucu novi omiljeni Eo losion za telo sa mandarinom i vanilom, koji je izradjen od prirodnih sastojaka,jako lepo neguje, koza ga brzo upija, ali i nakon 12 sati, i dalje imate onaj osecaj koji je isti kao kada ste naneli losion.Pritom, miris je savrsen, i dugo ostaje na kozi.



Sto se tice dekorative, vratila sam se svom Sephora puderu, i podsetila se zasto ga toliko volim.Vec vise puta sam pricala o njemu, pa necu da duzim, ali jedan od boljih za mene.



I to bi bilo sve za ovaj post..:) Nemam bas mnogo proizvoda, nadam se da ce ih sledeceg meseca biti vise, ali ovo su bili neki koje sam obozavala u proteklom periodu..:)


Da li ste probale neke od proizvoda, i kakva su vasa iskustva?
Imamo li zajednickih favorita?

Do narednog posta...:) MiMi..:***

20 коментара: