~Sleek or Nyx~ Makeup palette duel

среда, фебруар 04, 2015 prettyandstylish 13 Comments

Cao drage moje devojke..;)

Dosta vas mi je trazilo recenziju Sleek palete, koju sam pominjala u svojim postovima.Veoma mi je drago zbog toga, i kao i uvek zelim da vam ispunim zelju.Naravno da bi ceo ovaj post ucinila interesantnijim resila sam da doticnu paletu uporedim sa jos jednom koja je istog cenovnog ranga.Tacnije, rec je o Nyx Wicked Dreams paleti, koju sam kupila pre par meseci, i mislim da je red da dobije svoju recenziju.

Pre nego sto zapocnem sa postom, zelela bih da se zahvalim svim devojkama koje udju na moj blog i procitaju moj tekst.Zaista me to neizmerno cini srecnom, i jako mi puno znaci.Hvala vam od srca, sto izdvojite svoje dragoceno vreme za citanje i komentarisanje mojih tekstova.:*

A sad da se vratimo na temu, i ako nemate nista protiv, neka nadmetanje izmedju ove dve palete pocne.


                          ~ Sleek Oh so special palette~

Za ovaj brend sam saznala preko nekih stranih blogova, i nakon toga sam svakodnevno prizeljkivala da se kod nas pojave.Sleek palete mozete naci na sajtu Makeup Plaza.com, i jedina mana kod ovog sajta je pom misljenju ta sto u vecini slucaja odredjene proizvode nemaju na stanju, tako da morate da sacekate.Sudeci po tome da se zalihe ovih paleti na sajtu vrlo brzo potrose, verujem da ih devojke masovno kupuju i vole.

 Medju svim Sleek paletama na sajtu, moju paznju je najvise privukla Oh so special palette. Glavni razlog je to sto sadrzi 12 savrseno upakovanih boja, koje mozete koristiti i za dnevne i vecernje prilike.U paleti se nalaze 7 mat nijanse, i 5 mineralnih.

Sve palete dolaze u mat crnom pakovanju, koje ja licno ne podnosim, jer svaki put na paleti ostaju tragovi prstiju koji se ne mogu ukloniti. Zapravo, negde sam cula da M.A.C. ima maramice koje mogu da ociste takva pakovanja, ali ja iskreno ne bih dala toliko novca za maramice.Moj vam je savet da paletu drzite iskljucivo cistim rukama, i sto vise u kutiji kako se ne bi dodatno isprljala.Takodje na poklopcu palete se nalazi veliko ogledalo.Uz paletu dobijate i aplikator, koji je naravno istog trenutka zavrsio u kanti.

                       ~ Nijanse~ 

Bow~ boja vanile (mat), Organza tamnija nijansa roze zlata ( mineralna), Ribbon(mat) koralno narandzasta, Gift Basket( mineralna) bronzana nijansa, Glitz ( mineralna), siva nijansa sa dosta plavog podtona, Celebrate ( mineralna), tamna bordo nijansa, Pamper (mat) koralno roze nijansa, Gateau ( mineralna), boja roze zlata, The mail (mat) oker nijansa, Boxed ( mat) braon nijansa sa dosta sivog podtona, Wrapped Up ( mat) hladna cokoladna nijansa, Noir ( mat) crna nijansa.


                                                                 ~ Utisci o paleti~

Vec sam vam par puta spominjala da sam zadovoljna ovom paletom.Ali moja zamerka na nju, pored pakovanja, je i ta sto su mat nijanse slabije pigmentovane i mineralnih.Nijansu Bow, koja je prva u paleti nisam mogla ni da uslikam, jer bez baze se ne moze ni primetiti.Naravno sa dobrom bazom dobiju na pigmentaciji, ali svoje misljenje formiram na osnovu toga, kakav je proizvod bez dodatnih pomagala. Sto se mineralnih senki tice, pigmentacija je fenomenalna, cak i bez baze.Senke se ne truse mnogo, dugotrajne su, i nemaju obicaj da se sakupljaju u pregibu.

Sveukupan utisak o ovoj paleti je i vise nego pozitivan.Smatram da je veoma kvalitetna i dostojna cene od 1400 dinara.



                                                   ~ Nyx Wicked Dreams reves fous palette~


 Verovatno i same znate koliko volim Nyx sminku, i koliko uzivam u kupovini iste.Do sada su mi svi njihovi proizvodi bili apsolutno odlicni, ali to ne mogu reci i za ovu paletu.Pre nego sto vam detaljno objasnim razlog svog nezadovoljstva, upoznacu vas malo sa ovom paletom.

Dolazi u mat crnom pakovanju, na kome takodje ostaju tragovi prstiju.Kao i Sleek paleta na poklopcu sadrzi veliko ogledalo.Ono sto mi se posebno dopalo je sto na poledjini palete mozete videti koje nijanse sadrzi, i vrlo su verodostojno prikazane.

 Ova paleta u sebi sadrzi 24 senke, pocevsi od mat, preko simerastih do mineralnih.Sam sklop palete je zaista odlican, obzirom da sadrzi nijanse koje su idealne za kombinovanje.
Nijanse nemaju imena, ali kao sto sam vam naglasila, unutar nje mozete naci senke koje su idealne za svako doba dana.

                                             ~ Utisci o paleti~

Kada sam dobila ovu paletu zaista sam imala velika ocekivanja od nje, ali nazalost nije ih ispunila.Najveca mana ove palete je pigmentacija nijansi.Postoje par koje su zaista dobro pigmentovane, ali vecina njih je sto se toga tice izuzetno losa.Kada se koriste sa bazom, dobiju malo na pigmentaciji, ali nedovoljno.Jos jedna stvar koja mi generalno smeta kod svih Nyx senki je to sto su boje dosta cvrste, tesko se nanose i blendaju.Zaista vam treba dosta vremena i zivaca da bi ste nesto uradile sa njima.  Takodje, vecina nijansi ima obicaj da se skupi u pregibu, i postojanost im nije jaca strana.Zao mi je sto od 24 nijanse mogu da koristim desetak.

Cena ove palete je takodje 1400 dinara, i mozete je naci u svim Alexandar cosmetics radnjama.


   Kada uporedim ove dve palete, definitivno mogu da zakljucim da je bitan kvalitet, a ne kvantitet.
Sleek paleta je dosta pigmentovanija, senke su dugotrajnije i ne sakupljaju se u pregibu.Sa druge strane senke iz Nyx palete su suprotno od toga.Jedina prednost Nyx palete je ta sto je pakovanje dosta cvrce, i nece se lako slomiti, kao sto je slucaj kod Sleek palete. Postojanje 24 boje u Nyx paleti po meni nije prednost, jer su teske za rad, i slabo su pigmentovane.
Po mom misljenju, Sleek paleta je daleko kvalitetnija, i ukoliko ste se dvoumile izmedju ove dve, moj vam je savet da zaobidjete Nyx paletu.


                                         ~ Izgled nijansi~

 Sleek:)





 Nyx:)



                                                   3 red



                                             2 red



                                             

                                             1 red






I to bi bilo sve za ovaj post.:)
Nadam se da vam se dopao, i da ce vam biti od koristi..:)

                          Da li ste probale ove palete, i kakvi su vasi utisci? 

                                 Do sledeceg posta.:)

                                    MiMi..:)

                             

13 коментара:

Top 5 Winter nailpolishes

уторак, фебруар 03, 2015 prettyandstylish 8 Comments

Pozdrav drage moje devojke.:)

Vec duze vreme zelim da napisem ovaj post, ali nikako da dodje red na njega.E pa konacno je tu, i danas s vama zelim da podelin svojih top 5 zimskih lakova.Na pocetku posta, jos zelim da dodam da su svi lakovi veoma pristupacnih cena, i vise nego zavidnog kvaliteta, pa ukoliko se odlucite za neki, sigurno necete pogresiti.Hajde da pocnemo.:)





Zima je za mene period koji me uvek podseca na sjaj, sljokice, glitere i slicno, tako da su i moji lakovi takvi.Iako nisam neko ko je posebno lud za sljokicama, zimi volim sebi da dozvolim igranje sa istim.

Prvi lak koji mi je ujedno najdrazi i najkorisceniji od svih je China glase -heute. Iskreno neki duzi period nisam koristila lakove ovog brenda, iz razloga sto me je par njih razocaralo, i smatrala sam da je nepotrebno dati 450 za lak, ciji je kvalitet los, za razliku od na primer Golden Rose laka koji je dosta jeftiniji, a ciji je kvalitet mnogo, mnogo bolji.Ali, posto sam ljubitelj lakova pucajuce strukture, odlucila da ga kupim.Srecom ovog puta me nije izneverio.Boja je zaista pigmentovana, dugotrajna, sam lak se brzo susi, i pravi prelepu saru na noktima.Jedan plus za China Glase lakove je i pakovanje od 14ml, koje me je pri prvom susretu sa ovim brendom jako iznenadilo.Naredni favorit je Avon Stardust  lak, za kojim su mnoge devojke sa razlogom poludele.Moj je u nijansi Plum. Takodje se radi o strukturnom laku, koji noktima daje hrapav izgled.Ovaj lak mi cesto priskace u pomoc kada zurim, i nemam vremena da cekam da se svi ti slojevi osuse.Jedan sloj laka, koji je prepigmentovan, i
susi se bukvalno za minut, je nesto sto me uvek vraca njemu.



Aura Lux glitter  sljokice u nijansi Meet my At the  Disko, su se takodje nasle medju favoritima.Obozavam mix zelenih, plavih i zlatnih sljokica, koje ce kao sloj na nekom nude laku, izgledati elegantno i lepo.Dopada mi se sto nisu klasicne sljkokice, za koje vam treba litar acetona, i gomila zivaca da bi ste ih otklonili.Lepo se sjedine sa providnim lakom u svojoj bocici, nece vam izbijati iz istog, i samim tim kaciti se za vasu kosu i garderobu.
She bany 137  je jos jedan od lakova iz Aure, koji je zasluzeno u top 5.Kod ovog laka mi se dopada prvenstveno bocica, jer je mala, preslatka, i bas onakva kakvu volim.Ovu boju bih opisala kao sedefasto belu  sa primesama sitnog srebrnog  glitera.Dva sloja su vam dovoljna da bi ste dobile punu boju.Traje 4 -5 dana, sto je uglavnom tipicno za sve Aurine lakove.



I poslednji na listi mojih favorita je Flormar lak u nijansi M 115.Ovo je jedini mat lak, koji se nasao u favoritima ove zime.Opisala bih ga kao tamnu boju sljive, mada na noktima vise deluje bordo.Uglavnom, veoma je pigmentovan ( jedan sloj je dovoljan), i traje oko 5 dana..Licno volim Flormar lakove i zaista za tu neku cenu od 150 ( negde i manje),  su itekako kvalitetni i vredni paznje.

       

                             I to bi bilo sve za ovaj post..:)  
 


          Da li ste probale neke od ovih lakova, i kakvo je vase misljenje o njima?

                          Do sledeceg posta..☺

              Mimi..:*

8 коментара:

Nega usana u zimskom periodu~ Forever Sun Lips balzam

недеља, фебруар 01, 2015 prettyandstylish 2 Comments


               Cao drage moje.☺

Svaka od nas zna koliko je nega koze u zimskom periodu vazna.Pored redovne nege koze ne treba zanemariti i usne, koje su u toku zime sklone isusivanju, pucanju, kao i pojavi razlicitih infekcija poput herpesa.Strucnjaci procenju da su zimski suncevi zraci podjednako stetni, kao i letnji i da bez kreme, i balzama  sa Spf  faktorom, ne treba izlaziti iz kuce.Usne koje nisu negovane u najmanju ruku izgledaju ruzno, a ukoliko preko njih stavljate karmin ili sjaj to ce se sigurno primetiti.

Iako nisam neko ko na blogu recenzira balzame za usne, ne zato sto imam nesto protiv njih, vec zato sto su mi svi slicni, odlucila sam da ovaj put napravim izuzetak, i zato vam danas pisem o Forever Sun Lips balzamu kompanije Forever Living Products
Ukoliko vas zanimaju moji utisci o njemu, nastavite da citate..☺



                                                          O kompaniji


Kompanija Forever Living Products fizičkim putem izdvaja unutrašnjost lista i iz njega izdvaja lekoviti gel. Aloe vera gel u svom sastavu sadrži: vitamine, Oligoelemente i minerale, Enzime, Šećere, Antrakinone, Lignine, Saponine, Biljne sterole, Salicilnu kiselinu i aminokiseline.
Aloe Vera se nakon 6 godina rasta ručno bere i u roku od 2 sata se vrši stabilizacija gela dobijenog iz lista tako što se čak ne filtriranom gelu dodaje stabilizator dobijen iz soka papaje. Na ovaj način se najbolje čuvaju lekovita svojstva ovog napitka.
Proizvodi Forever Livinga imaju Kosher, Islam i Halal sertifikate.



Ĵloja vera je kod spoljne upotrebe najkorisnija kao prva pomoc kod raznih vrsta toplotnih povreda i rana, bilo vatrom, smrzavanjem, vrelom vodom, elektricnom strujom, radiaciom ili suncanjem. Otklanja bol, sprecava infekcije, zaustavlja krvarenje i znatno ubrzava zarastanje.
U dermatologiji pomaze kod: ekcema, herpesa, agergije, psorijaze, gljivicnih infekcija, osipa, lisajeva, pubertetskih bubuljica i crvenila od pelena.

Zadnjih decenija Aloja vera je postala Eldorado kozmetickih kompanija i veoma je zastupljena u proizvodima za negu koze, kose, usne duplje i zuba.

Aloe vera kod redovne oralne upotrebe dovodi u ravnotezu skoro sve funkcije organizma od uredne probave od zdravog sna. Snabdeva telo vitalnim sastojcima (vitamini, minerali, amino kiseline, enzimi, saponini, polisaharidi i antrakinoni) neophodnim za normalan rad organizma. Vrsi detoksifikaciju celog organizma.

Na sajtu možete pronaći detaljne informacije o svakom proizvodu i mogućnosti kupovine istih.Sajt  je nezavisni distributer kompanije FLP.

* neki od proizvoda koji se mogu naci na njihovom sajtu.


                                               ~ O proizvodu~

Dolazi u standardnom pakovanju , u kome se  nalazi 4 grama proizvoda.Poluprovidnog je izgleda i veoma prijatnog prirodnog mirisa.


Forever Sun Lips je balzam u cijem se sastavu pored aloe moze naci i pcelinji vosak, mentai jojoba, i to je ono sto me je najvise privuklo da ga testiram, jer je
Izradjen od prirodnih sastojaka sto je uvek plus.
Ono sto kod njega treba posebno naglasiti i sto je verujem i najvaznije je SPF 30, koji nam je kako u zimskim tako i u letnjim mesecima najvazniji.Takodje poseduje je i efekat hladjenja usana sto je jako vazno narocito ukoliko su usne sklone da brzo izgore...
. Ima i water resistant (vodootporan je) 80 minuta, što znači da ga nije potrebno non stop nanositi.
Kada se nanosi i u kolikoj meri: naneti željeni sloj 15 minuta pre izlaganja suncu. Isključivo za spoljašnju upotrebu.
Kada se ponovo nanosi: Na jakom suncu nakon 80 minuta, ili najmanje na svaka 2 sata.
Zašto je ovo bitno: Kada se provodi puno vremena na suncu, povećava se rizik od tumora kože i prevremenog starenja kože.
             


                                                      ~ Sastav~




                                ~   Moji utisci o proizvodu~


Kada je nega  u pitanju, ono sto uvek ocekujem od balzama je da usnama pruzi dubinsku hidrataciju.Takodje bitno je i da mi na usnama ne bude previse tezak, jer  nemam zelju da to izdrzim, i onda ga obicno skinem.Moje usne nisu previse zahtevne, ali dodatna nega ne moze da skodi.Sto se tih kriterijuma tice, slobodno mogu reci da ih je ovaj balzam ispunio.Na usnama je prilicno lagan, a pritom dovoljno hidratantan da im pruzi adekvatnu negu.Kod njega mi se posebno dopada postojanje spf faktora, sto  je meni izuzetno vazno, a takodje i to sto je vodootporan i sto se nece dugo skinuti.Ono sto je plus,  je i to sto ako ga nanesem uvece , ujutru i dalje imam osecaj da je tu.Zbog postojanja mente u svom sastavu ,  usnama da onaj peckavi osecaj koji ce ih uciniti vizuelno vecim.Proizvod bar  po meni ima malo gorcine, posto se cesto desi da mi dospe u usta.Verujem da je to zbog postojanja mente, ciji nisam najveci fan.Ali opet je to individualna stvar, jer ljubiteljima mente sigurno nece smetati.Lose strane ovog proizvoda nisam uocila.Opet napominjem da moje usne nisu sklone nepravilnostima, tako da ovaj balzam ispunjava sva moja ocekivanja.


Na kraju mogu reci da sam zadovoljba ovim proizvodom, i verujem da ce mo se jos dugo druziti.Ukoliko sam vas zainteresovala za isti, mozete posetiti sajt firme, ciji se link nalazi na pocetku teksta i pogledati i ostali asortiman njihovih proizvoda.




To bi bilo sve za danas.❤

                Da li ste probale neke od proizvoda kompanije Forever Liveng Products, i kakvi su vasi utisci o njima.?
    Do narednog druzenja..❤
Mimi.☺




P.r. uzorak- Iako sam proizvod dobila na testiranje, moje misljenje je potpuno iskreno.


                        

2 коментара: