Preporuka mesca # 2 ~ Kokosovo ulje

четвртак, мај 28, 2015 prettyandstylish 22 Comments


Cao drage moje..:)

Ukoliko pratite moj blog verovatno ste mogle da vidite da sam uvela jednu novu rubriku, tacnije preporuku meseca.I danas vam dolazim sa jos jednim takvim postom, i pisem vam o kokosovom ulju.



Ovo je proizvod koji je u poslednje vreme u centru paznje, o njemu se dosta govori i pise, svakako sa razlogom jer je odlican.Necu vas mnogo daviti cinjenicama koliko je samo kokosovo ulje dobro u lecenju i prevenciji raznih bolesti, jer zelim da se fokusiram na ovaj lepsi deo, koji verujem da vise interesuje svaku od vas.





Pre svega, kada kupujete kokosovo ulje, obratite paznju da je na njemu naznaceno da je nerafinisano, jer je takvo najbolje za koriscenje.Takodje birajte sto posto cisto organsko kokosovo ulje, jer se bar kod mene pokazalo kao najbolje.



Kao sto sam i pomenula, ovo je nesto sto mozete da koristite apsolutno za sve.Za negu kose, koze, noktiju, a izmedju ostalog i u ishrani, ukoliko se trudite da se hranite zdravo.

Problem ostecene i suve kose najbolje mozete resiti ukoliko koristite masku od kokosovog ulja nakon svakog pranja.Mozda ce vam to delovati mnogo, medjutim ovo je jedan od proizvoda sa kojim postizete vrlo brzo pozitivne rezultate.Maske mozete pripremati i sa vise sastojaka, no je se uvek opredelim samo za ulje, koje istopim, nanesem od sredine kose ka krajevima, i ostavim par sati da deluje.Prvo sto ce vam privuci paznju je miris koji ce se zadrzati do sledeceg pranja, a isto tako primeticiete da je vasa kosa vec nakon prve upotrebe vidno sjajnija i meksa.

Ako imate problem sa suvom kozom, redovnim koriscenjem ulja,primeticete da vam je taj problem resen.Isto tako, ukoliko volite da same pripremate pilinge, kao obavezan sastojak ubacite i ovo ulje.Koza ce vam biti znatno meksa, i mirisace prelepo.

Svi znamo da je problem suvih zanoktica, nesto sto se jako tesko sanira, i za sta nam uglavnom sluze kreme, koje opet ne urade ovaj posao kako treba.Ukoliko imate ovaj problem, savetujem vam da probate ovo ulje i u tu svrhu, jer ce vam verujem pomoci.Mozete ga koristiti i za celokuonu negu ruku, ali ukoliko vam smeta tezi osecaj na rukama u toku dana, stavite ga uvece, i tako prespavajte.Sigurna sam da ce vam vase ruke zbog toga biti zahvalne.






Verujem da vecina vas uveliko koristi kokosovo ulje u svojoj svakodnevnoj nezi, no ukoliko ima onih koje to ne rade, preporucujem vam da pocnete. Ovo koje ja koristim, najcesce nabavljam u prodavnici zdrave hrane, i po ceni od 800. dinara, dobijam 350. grama proizvoda.




To bi bilo sve za danasnji post...:)

                                  Da li koristite kokosovo ulje, i sta vi mislite o njemu?
                                                     Do narednog posta..:) MiMi..:***

22 коментара:

May favorites

уторак, мај 26, 2015 prettyandstylish 12 Comments


Cao drage moje..:)

Obzirom da se blizimo kraju ovog meseca, u ovom postu vam pisem o svojim favoritima, kao i o proizvodima koji su mi se manje dopali.Naravno, kao i uvek, ukoliko vas zanima sta sam to vise, a sta manje volela ovog meseca, vi onda nastavite da citate..:)

                                                          ~ Preparativa~




Ovog meseca zaista nemam mnogo favorita, te je i izbor preparativnih vrlo siromasan.Oba proizvoda sam vec pominjala na svom blogu, i pocecu od prvog, a to je Kallos Keratin Hair Mask.Zaista ucini moju kosu divnom, neznom, da joj zdrav sjaj, stoga ukoliko je niste probale sada je pravo vreme da to uradite.Nesto vise o njoj ovde.

Sledeci proizvod je Akvabent aktivni kiseonik sprej, koji je nesto najbolje sto sam u poslednje vreme probala, a pritom mi je i sanirao alergiju od sunca.Ukoliko vas zanima nesto vise o ovom proizvodu, kao i uslovi pod kojima mozete osvojiti isti procitajte ovaj post.






                                                       ~ Dekorativa~


Prvi dekorativni proizvod je Aura  Blusher. Ja nisam previse opsednuta rumenilima, ali ukoliko moram da ih koristim, svakako biram ona koja  prirodno izgledaju na kozi, i koja nisu previse pigmentovana.Ovo je jedino rumenilo koje konstantno koristim, i koje obozavam.Najcesce posegnem za ovim svetlijim delom, ali ovaj drugi svakako moze posluziti devojkama sa tamnijim tenom i kao bronzer.





Essence I <3 Nudes lak u nijansi 07, sam koristila skoro celog meseca i zaista ga obozavam.Nesto vise o njemu u ovom postu.




I za kraj imam dva proizvoda za usne.Prvi je Golden Rose karmin u broju 13.Prava prolecna boja, mat tekstura i izuzetna postojanost su samo neke od stavki koje cine ovaj proizvod.Generalno, karmini iz ove kolekcije mogu da pariraju i mnogo skupljim brendovima. Naravno, ne zelim da zaboravim i Aura tecni mat karmin u nijansi 613 Good Vibes. Malo je reci da ga obozavam, a razloge zasto je to tako mozete procitati u ovom postu.





                                               
                                                   ~ Proizvodi koji su me razocarali~



Prvi je Akvabent dezodorans, koji bar po mom misljenju nije radio to sto treba.Takodje malo vise o tome mozete procitati u postu o aktivnom kiseoniku.


Zatim je tu Golden rose gel look  top coat.U nekom postu sam pomenula da mi je ovaj top coat zaista odlican.I jeste bio, prvih par puta, no kada je proslo neko vreme, zaista sam pocela da se nerviram.Od njega vam lak izgleda ispucalo, oljusti se za dva dana, i zaista me je prvi utisak o ovom proizvodu prevario.

I poslednji  je Avon Glimmerstick olovka, koja je jako loseg kvaliteta, stoji na oku sat vremena, i nakon toga se razliva, i ucini da licite na rakuna.Uglavnom mi se iz cele te kolekcije ne dopada nijedna olovka, ali ova mi je najgora.



                  To bi bilo sve za ovaj post..:) Nadam se da vam se dopao.:)

                               Da li imamo zajednicke favorite, ili fujorite?:)
                                                Do sledeceg posta..:) Mimi..:***

12 коментара:

Bourjois Chocolate Bronzing Powder

недеља, мај 24, 2015 prettyandstylish 12 Comments


Cao drage moje..:)

Malo je reci da sam bila zavisnica od cokolade, no ona je ipak morala da napusti moj zivot.Ali, to me nije sprecilo da uzivam u njoj i dalje, tacnije u njenom mirisu koji se poslednjih par godina cesto moze osetiti i u mnogim kozmetickim proizvodima.O jednom takvom vam danas i pisem, a rec je o Bourjois cokoladnom bronzeru.








Ovaj proizvod je dugo bio na mojoj listi zelja, pre svega zbog pakovanja i proizvoda koji lici na cokoladu.Ambalaza je zaista lepo uradjenja, poput knjizice na magnet, i u sebi sadrzi 16,5 gr  proizvoda.Unutar nje se nalazi bronzer koji lici na parce cokolade, i to me je najvise njemu privuklo.Pored samog izgleda, ne smem zaboraviti i miris koji je zaista i vise nego cokoladan. Inace, koliko sam ja upoznata postoje tri nijanse ovog bronzera, ali se kod nas moze naci samo jedna i to ova u broju 52 peaux mates.


Tekstura bronzera je zaista fina, barsunasta, i sadrzi sitan gliter u sebi.Pigmentacija je srednja, sto je veoma dobro, obzirom da necete moci mnogo da pogresite ukoliko preterate sa nanosenjem proizvoda, a takodje se i  veoma se lako blenda.Ukoliko ste zainteresovane za ovaj bronzer, a brine vas postojanje glitera u istom, verujte mi da se to na kozi skoro i ne primecuje.



Kao sto vec i same mozete da vidite na slikama, ovaj bronzer je prepun narandzastih podtonova.Iskreno, to me je pomalo odbijalo od kupovine istog, obzirom da prirodno imam jako svetao ten.Razlog zbog koga sam ipak presekla i odlucila se da kupim ovu popularnu cokoladu, je taj sto su mnoge devojke sa svetlim tenom hvalile i savetovale da je ovaj bronzer odlican i za nas vampire.:)

Ja se necu sloziti sa tim, jer ovo definitivno nije nesto sto odgovara devojkama koje su svetlije.Nijansa je dosta topla i narandzasta, i na svetloj kozi izgleda prljavo.Ali, ukoliko niste potpuno svetli i imate bar malo boje na licu, blagi sloj ovog bronzera ce dati vasoj kozi zdrav i lep izgled.Verujem da preplanuloj kozi savrseno stoji, stoga jedva cekam leto da se druzim sa ovim bronzerom.

                                                              ~ Sastav i izgled~



Cena bronzera je 1500. dinara, i mozete ga nabaviti u radnjama koje prodaju Bourjois kozmetiku.


                                         Stigli smo do kraja ovog posta..:)

                          Da li ste probale ovaj bronzer, i sta vi mislite o njemu? 
                                             Do sledeceg posta..:) :*
                                                  MiMi..:***





12 коментара: