Saveti za negu suve koze lica

субота, септембар 26, 2015 prettyandstylish 14 Comments

Cao drage moje..:)

Kao neko ko vec duzi period ima problema sa suvom kozom, resila sam da u danasnjem postu sa vama podelim par saveta koji ce vam nadam se biti od koristi ukoliko imate ovakav tip koze, a vezani su za negu iste.Pre nego sto pocnem zelim da dodam da su najkriticnija suva podrucja na mom licu ono oko ociju, nosa i brade, dok su mi obrazi i celo za sada jos uvek bez suvih delova.Ukoliko vas zanima kako ja negujem suvu kozu, nastavite da citate post.:)


                                                             ~ Ciscenje koze~


 Moj savet vam je da koristite mleka za ciscenje lica.Ovakav tip proizvoda je moj izbor broj jedan, jer savrseno uklanjaju sminku i ociste samu kozu.Pritom je nece dodatno isusiti, naprotiv nakon umivanja imacete osecaj negovane i glatke koze.Sto se tonika tice, bitajte one bez alkohola, i na kojima je istaknuto da su namenjeni suvoj kozi.


                                                                   ~ Piling~


Po mom misljenju jedan od najznacajnih koraka.Jacinu pilinga prilagodite tome da li je vasa koza osetljiva ili ne.Ja uvek biram piling koji je srednje jacine.Bitno mi je da mi ne iziritira kozu, ali da mi istu lepo ispolira.To mi je jako vazno u zimskom periodu, s obzirom na pojavu perutanja, te samim tim ovaj korak praktikujem 2~ 3 puta u toku nedelje.


                                                                                                               
                                                                         ~ Maska~

Uglavnom na nesem trzistu mozete naci veliki broj proizvoda ovog tipa, ciji je zadatak da hidriraju vasu kozu.Ukoliko niste pristalica industrijskih proizvoda, mozete same napraviti masku za lice.Koristite zumanca med, avokado ili bananu, i dobicete odlicnu hranljivu masku, na kojoj ce vam lice biti zahvalno.Izbegavajte da pripremate maske koje u sebi sadrze mlecne proizvode, jer njihova kiselina moze dodatno isusiti kozu.




                                                           ~ Hidratacija~

Najvazniji korak, ali ne treba preterivati.Po mom misljenju je potpuno nepotrebno kozu opterecivati preteskim kremama ili uljima svakodnevno, jer to cesto moze izazvati kontra efekat i pojavu bubuljica. Ja se trudim da koristim kreme koje su namenjene suvoj kzi, ali od iste odustajem kada mi  postane previse masna i teska na licu.Moj izbor krema za suvu kozu mozete naci na sledecim linkovima ( ovdeovde,ovde).
Volim da jednom nedeljno nanesem kokosovo ulje u vecoj kolici neposredno pred odlazak u krevet, i ujutru mi koza bude divna, ali kao sto sam rekla ne treba preterivati.


                                                 

Ono sto bih dodala kao par saveta za kraj jeste da pri ruci uvek imate termalnu vodu kako bi osvezili vasu kozu.Takodje, jako je vazno da konzumirate sto vise vode, koja je od izuzetnog znacaja ne samo za kozu, vec i za ceo organizam.

Pre sminkanja obavezno koristite prajmer koji je na bazi vode, i koji ce vam ne samo produziti trajanje sminke na licu, vec i ,, ispeglati^^ suve delove.:)



* sve fotografije su preuzete sa interneta


                        I dosli smo do kraja posta..:) Nadam se da ce vam biti od pomoci.:)


                                         Da li imate suvu kozu, i kako negujete istu?
                                                          Do narednog posta..:) MiMI..:***


                                 
                   


14 коментара:

Manicure of the week

среда, септембар 23, 2015 prettyandstylish 21 Comments

                 
     

Cao drage moje..:)

                

Jos jedan post o manikiru nedelje, a ovoga puta kratka pricica o  Golden Rose Wow laku U broju 09..:)Vec sam ih par puta pominjala na svom blogu, i do sada nisam bila razocarana.Svidja mi se njihova struktura, pigmentacija, i sama trajnost.No, kako to obicno bude u svakoj kolekciji se mora naci neki proizvod koji nije bas najbolji, a nazalost  to ovoga puta bio slucaj.

Naime, obozavam pastelne nijanse pa me je ova vrlo lako privukla.Prava bebi roze boja koja ce se vecini dopasti.Ali ono sto se meni licno kod ovog laka nije dopalo, jeste sama pigmentacija, koja je jako losa, te za punu boju morate naneti bar tri sloja.
A ja za to i nemam bas zivaca, a i ne verujem da ih bilo ko ima.:)Takodje, u odnosu na druge nijanse lakova iz WOW kolekcije, ova je poprilicno ne dugotrajna, cak sta vise pocinje da se skida posle dva dana.Tu sam se bas razocarala, jer su mi sve ostale koje sam probala, sa slojem nadlaka trajale i do pet dana.Tako da vam ovaj lakic ne bih preporucila.




Zelela bih da usput kazem nesto i o Gabrini Brilliant laku, koji me je veoma prijatno iznenadio.Kada sam ga dobila nisam imala  ocekivanja, ali  slobodno mogu reci da je to bila ljubav na prvo mazanje.Naime, ovo je teksturni lak, a oni sami su jako postali popularni u proteklih par meseci.Veoma je pigmentovan, i sa jednim slojem dobijate punu boju.

                  
Sljokice nisu krupne, tako da necete imati onaj neprijatan osecaj ukoliko zakacite nokat za garderobu.Ukoliko volite lakove ovakve strukture, obavezno bacite pogled na ove.Mozete ih pronaci u manjim parfimerijama, a cena im varira od 100~ 150 dinara.
   


                                   
                                                I dosli smo do kraja posta..:)


                             Da li ste probale ove lakove i sta mislite o njima? :)

                                           Do narednog druzenja..:) MiMi..:***
           

21 коментара:

Empties ~4~

понедељак, септембар 21, 2015 prettyandstylish 18 Comments




Cao drage moje..:)

Jako sam zavolela pisanje ovih postova, jer mi zaista pomazu da mnoge proizvode brze potrosim, i samim tim dobijam priliku da isprobam nesto sto je novo.Smanjujem zalihe onih koji su polupotroseni i to mi se jako dopada.Ukoliko vas zanimaju moji utisci o ovim proizvodima, nastavite da citate tekst..:)



Krenucu od proizvoda za kosu, i prvi na redu je Fitoval sampon, koji je namenjen ostecenoj, ispucaloj i kosi sklonoj opadanju.Ovo mi je ne znam koja bocica, i primetila sam da mi je ovaj sampon u kombinaciji sa kapsulama dosta pomogao, i da imam manje problema sa opadanjem.Ne znam da bi samostalnim koriscenjem dao isti efekat, no mislim da nemate sta da izgubite ukoliko probate.


                   



Zatim je tu i Balea sampon namenjen postizanju volumena. Iskreno, ja sam primetila da zaista radi ono sto obecava, i nakon prvog koriscenja kosa mi je  dosta bujnije izgleda.Takodje, efekat traje do narednog pranja, tako da sve preporuke za ovaj proizvod.


                 

 I poslednji proizvod kada je nega kose u pitanju je Taft Heat ~ Protection spray, koji mi je bio dobar.Nisam sigurna da li ovi proizvodi sto posto rade to sto obecavaju, medjutim primetila sam da mi kosa nakon upotrebe prese nije suva, kao u slucajevima kada zaboravim da nanesem ovaj sprej, tako da sto se toga tice, odgovara mi.

                 
Pomenula bih i Balea penu za lice, koja mi je bila odlicna neko vreme.Ali kako se tip moje koze promenio, postala mi je previse agresivna za lice i dosta ga je isusila.Ukoliko imate normalnu i mesovitu kozu, preporucujem.Devojkama sa suvom i osetljivom bi  savetovala da je zaobidju.



Zatim sam potrosila i svoji omiljeni Fa gel za tusiranje sa grckim jogurtom i bademom.Pored Eucerinovog ulja za kupanje, ovo mi je omiljeni proizvod iz ove kategorije, i zaista jedan od retkih ciji se miris duze zadrzava na kozi, i koji mi istu ne isusuje.

               
                  

Naredni proizvod je Avon Dazzling Moments body cream, koji predivno mirise, ali nisam bas najsrecnija
kako hidrira kozu.

               

Inace nemam problem sa znojem stopala, ali u letnjem periodu volim da pri ruci imam ovakav proizvod.Balea sprej sa uljem cajevca mi se ucinio kao dobar, ali u praksi ne radi nista, osim sto pomalo hladi, tako da ne prporucujem.

                

I poslednja cetiri proizvoda pripadaju dekorativnom delu.Prvi je Essence ajlajner, koji je po mom misljenju katastrofa.Nije  dugotrajan, preslikava se na gornji kapak, kruni se neverovatno, i posle dva sata licite na rakuna, tako da ga zaobidjite, ukoliko ne zelite ovakav efekat.
Zatim je na redu Loreal  Black Angel maskara , koja mi je bila odlicna, ali mi se ne dopada sam kvalitet pakovanja, jer su mi se sva slova obrisala, a to je ono sto ja nikako ne volim.


                

Medeni balzam sa aromom vanile , imam jako dugo, i prosao mu je rok, tako da je vreme za kantu.Inace je jako dobar balzam, fino mirise, potpuno je prirodan i odlicno neguje.

                  

Na kraju par reci o predivnom Avon  Stardust laku, koji me je odusevio.Pocevsi od nijanse, pigmentacije,preko  same trajnosti.Apsolutno savrsen.:)

                        

                          To bi bilo sve za ovaj post...:)

                              Da li ste probale neke od proizvoda, i sta mislite o njima?..:)
                                                       Do narednog kuckanja..:) MIMi..:***

18 коментара: