BIOTEN SKIN MOISTURE CLEANSING GEL..:)

субота, јул 19, 2014 prettyandstylish 0 Comments

Danas sa vama zelim da podelim svoje utiske o  Biotenovom gelu za ciscenje lica.Kao sto i same vec znate Bioten kozmetika je bazirana na prirodnim sastojcima,veoma je pristupacne cene i vrlo brzo je osvojila vecinu nas.Do sada sam od vecine vas citala samo pohvale na racun svih ovih proizvoda,pa je red i da ih ja malo ishvalim,zasluzili su..


STA PROIZVODJAC KAZE O OVOM GELU..?

Gel za suvu i osetljivu kozu,obogacen prirodnim ekstratima pamuka.Ekstrat pamuka je bogat proteinima,i mineralima,koji efikasno hrane kozu ,sprecavaju iritacije i isusivanje,vracajuci kozi mekocu i elasticnost.Ne sadrzi sapune,paraben,parafin i vestacke boje.Dermatoloski je testiran.
Dolazi  u pakovanju od 150ml.

UPOTREBA:
Svakog jutra i veceri nanositi gel na vlaznu kozu,nezno masirati i isprati vodom.Izbegavajte predeo oko ociju.



MOJI UTISCI:

Vrlo su pozitivni,cak sta vise obozavam ovaj proizvod.Naime moja koza je normalna ,ali leti totalno ,,podivlja ,,tako da mogu reci da sam sa ovim proizvodom za manje od nedelju dana resila taj problem.
Miris je fantastican ,blag je ,podseca me na miris kajsije ,(ne znam zasto) ,iako  je glavni sastojak pamuk.To je ono sto me prvo privuce kod svih proizvoda ,jer mrziim one koji ruzno mirisu.
Nakon upotrebe imam osecaj da mi je koza totalno cista ,osvezena i mekana.Jednom recju zdrava.Zaista nemam nijednu zamerku.

IZGLED:
Gel je bele boje sa finim tackicama crvene boje,koje nisu one koje mozemo naci u pilingu,sto je za mene plus jer mi pilinzi ne prijaju bas i nisam neki njihov fan.




I za kraj zelela bih da svima preporucim ovaj gel ,posebno onim devojkama koje imaju suvu i osetljivu kozu jer se necete pokajati ,ako ga isprobate.Cena proizvoda je 219 dinara ,sto je i vise nego povoljno.


Nadam se da vam se dopao ovaj post.Ako jeste lajkujte ga .Pisite mi da li ste probali ovaj ili neki slicni proizvod iz Biotenove porodice ,i kakav je vas utisak.
Do sledeceg posta <3 :*
Mimi..:)


          







0 коментара:

Saveti pri kupovini krema za suncanje..:)

среда, јул 16, 2014 prettyandstylish 0 Comments

Posto sam imala malih poteskoca pri  ubacivanju slika za danasnji post,tako da sam to pomerila za sutra,resila sam da ipak danas napisem jedan nadam se zanimljiv post,koji ce vam pomoci pri kupovini kreme za suncanje,posto je sezona letnjih odmora u punom jeku.



www.google.com

I sama imam veoma osetljivu kozu ,koja na prvi malo jaci zrak sunca gori ,bez obzira koju kremu koristila ,i bez obzira na jacinu spf.Mnogo sam proizvoda isprobala i vremenom sam naucila da razdvojim dobre od losih strana svih tih krema.Generalno mislim na sastav koji se kroz vreme menjao.


Prvo cu vam reci nesto o tamnim stranama koje nose ove kreme i koji je i najvazniji kako bi ste izbegle nus pojave na kozi.

Suncevi zraci proteklih godina su postali dosta jaci ,pa cesto putem medija slusamo o mnogim dermatoloskim bolestima izazvanim upravo suncem ,medju kojima je najopasniji rak koze.
Prva stvar za kojom posegnemo je krema za suncanje ,koje mogu da sprece posledice ,ali isto tako i da stvore mnoge  nove.
 Pre svega zelim da vam skrenem paznju na opasne materije ,medju kojima su vitamini.Cesto sTe se sretale sa tim da vam je na pakovanju utisnuto postojanje A ili E vitamina koji navodno sprecavanju starenje koze.Prava istina je da ovi vitamini u kombinaciji sa suncevim zracima mogu znatno ostetiti vasu kozu.



Ono na sta trebate obratite paznju ,jeste rok trajanja.Iako vecina krema ima rok trajanja tri godine ,prilikom duzeg izlaganja jakom suncu ,menjaju svoj hemijski sastav tj,,ukvare se,,.Zato ukoliko primetite da vam je krema retka skoro kao voda ,i da se glicerin(ulje) ,odvojilo od ostatka kreme,to je znak da trebate da je zamenite.Ako je pak krema i dalje korisna za upotrebu drzite je u hladu.

Sastojci poput oxibenzona i octinoxate  koji se nalaze u brojnim kremama izazivaju alergijske reakcije.
Isto tako krema ne sme da sadrzi paraben ,alkohol ,sulfate i nano cestice.Ukoliko nije navedeno u sastavu kreme da sadrzi nano cestice ,to ce te primetiti prilikom samog nanosenja jer koza nece upiti kremu nego ce ostati bela.Ove cestice menjaju sastav celija koze ,pa ih izbegavajte.




I poslednja stvar ,ne i najmanje bitna je zastita od UVA I UVB zraka.

Vecina krema sadrzi zastitu od UVB zraka ,ali isto tako obratite paznju da sadrzi i zastitu od UVA zraka jer su oni ti koji cesto izazivaju posledice na kozi.Ako pak niste sigurne da li je na vasoj kremi to naznaceno obratite paznju da li u sastavu ima sledecih supstanci:
TItanijum dioksid,cink dioksid,avobenzon i ekamsule.
Bez obzira da li pripadate grupi ljidi koja nema vecih problema pri izlaganju suncevim zracima uvek koristite kreme sa spf 30 ili 50.Sunce nije stvar sa kojom se treba igrati jer nasa koza sve pamti.


Moj savet vam je da sve reklame vezane za ove proizvode uzimate sa rezervom ,jer citati poput zastite jednim nanosenjem su apsolutni mit.Kremu treba mazati na svakih sat vremena.Takodje kupujte kreme koje su medicinski testirane ,i koje se prodaju po apotekama ,i odredjenim prodajnim mestima.Izbegavajte kupovinu krema po prodavnicama i marketima.


Nadam se da vam je ovaj post bio zanimljiv(iako sam ga malo oduzila,smatram da je neophodno),i da ce vam pomoci ,mada znam da vecinu toga dosta znate.

Pisite mi u komentarima da li vam se dopao ,i ako ima nesto sto sam izostavila ,a vi znate.:)
Do sledeceg posta..:*
Mimi..<3

0 коментара:

Krastavac u sluzbi lepote..:)

понедељак, јул 14, 2014 prettyandstylish 2 Comments

Secam se da sam kao mala cesto na tv~u,vidjala devojke koje su kolutove krastavca stavljale na oci.Nije mi bilo jasno sta rade,sve dok nisam odrasla i sama pocela to da radim.Dosta volim da eksperimentisem sa prirodnim sastojcima ,medju kojima je i krastavac.Zato vam  danas  drage moje ,donosim nekoliko recepata koje mozete same napraviti koristeci upravo ~Krastavac.

Ono sto zelim da napomenem je da su sve ove maske isprobane ,kako na normalnoj kozi ,tako i na ostalim tipovima,i da nije bilo nezeljenih reakcija.

1.TONIK OD KRASTAVCA..
U blender izmiksajte jedan krastavac ,zatim ga kroz sterilnu gazu  procedite ,tako da vam ostane samo sok.U to dodajte 2 kasike meda ,sok od pola pomorandze ,i seckani list nane.Ovaj tonik smanjuje pore,regulise lucenje sebuma ,i smanjuje pore.
Koristite ga svaki dan ,na prethodno ocisceno lice.


www.google.com


2.MASKA ZA MASNU KOZU..
Ako je vas tip koze ovakav nemojte da brinete ,jer ce vam ova maska resiti problem.
Izmiksajte krastavac sa korom ,pomesajte sa sokom limete ,i pomorandze.Tome dodajte kasiku meda i ostavite da ostoji nekoliko sati.Losionom cistite lice 2 puta dnevno i posle nedelju dana primeticete razliku.



www.google.com

3.MASKA ZA NORMALNU I SUVU KOZU..
U sok od procedjenog krastavca dodati sveze seckane listove nane,sok pomorandze i i kasiku kokosovog ulja.Sve sjediniti i naneti na cistu kozu.Masku naneti na celo lice i vrat ,drzati 20 minuta i isprati toplom vodom.Postupak ponavljati   tri puta nedeljno.


4.MASKA ZA UMORNU KOZU
Ova maska ce vam dobro doci posle neprospavane noci ili napornog dana.Pomesajte rendani krastavac sa dve kasike biljne pavlake ili nemasnog jogurta.Ako vam je smesa previse retka ,dodajte 1 do 2 kasike mlevenih ovsenih pahuljica.Struktura maske ne treba da bude ni previse tecna ,ali ne i previse gusta.Masku drzite pola sata i isperite hladnom mlakom vodom.Krastavac u kombinaciji sa mlecnim proizvodima vraca kozi prirodan tonus .




www.google,com

5.TONIK  ZA UKLANJANJE PEGA..
Poznajem mnogo osoba koje mrze svoje pege i na sve nacine se trude da ih pokriju ili izblede.Meni su pegice vrlo slatke ,te da ih imam ne bih se trudila da ih prikrivam ili odstranim.Ali sobzirom da ima mnogo devojaka koje nisu bas odusevljene pegama  ,evo jedan nacin kako mogu da ih izblede ili sasvim uklone.
U sok od krastavca dodati sok limuna.dobro procediti i ostaviti da odstoji preko noci.Tupfere gaze umociti u  njima prekriti pege.Ostaviti da deluje 15 minuta ,i ne ispirati kozu nakon tretmana.Koristiti tonik jednu nedelju pa napraviti pauzu od nekoliko dana ,i tako u krug.Vec nakon dve nedelje videcete razliku.
Limun je prirodni izbeljivac ,a u kombinaciji sa krastavcem daje jos bolje rezultate.


6.PROTIV OPEKOTINA

Ako ste neko ko brzo gori na suncu ,bez obzira na odgovarajucu zastitu ,onda je ova maska za vas.NApraviti obloge od prethodno izmiksanog zaledjenog krastavca.U veci tupfer gaze staviti krastavac i naneti na deo koji je ostecen suncem.Kada se maska ugreje ,zamenite je novom.



I to bi bilo sve za ovaj post.Nadam se da ce te isprobati neke od ovih maski i da ce te mi javiti vase utiske.Ako je neka pak probala ,neka mi ostavi svoj komentar kakav je utisak ostavila neka od ovih maski ili slicnih na nju..
Do sledeceg posta..
Mimi..:)

2 коментара:

GARNIER AMBRE SOLAIRE~LOSION ZA POSLE SUNCANJA SA EFEKTOM POJACAVANJA TENA..:)

недеља, јул 13, 2014 prettyandstylish 0 Comments

Posto je leto uveliko pocelo ,a sa njim i sezona godisnjih odmora resila sam da sa vama podelim utiske o ovom proizvodu.Pa ukoliko se spremate za plazu ,ovaj proizvod moze dosta da vam pomogne ,pogotovo ako ste svetlije puti i na suncu obicno pocrvenite ,umesto da pocrnite.:)Ja imam upravo takav problem ,i zahvaljujuci ovom proizvodu sam ga uspesno resila..:)


 Proizvod u sebi sadrzi najvecim delom glicerin i vitamin E ,koji su veoma vazni za kozu jer je nakon izlaganja suncu hidratiraju i izgladjuju.Takodje pored ova dva sastojka u sebi sadrzi i malu kolicinu bronzera koji pojacava ten i cini ga trajnijim.Za razliku od vecine proizvoda za pojacavanje tena ,koji se brzo ispiraju ,sa ovim to nije slucaj.


Ja sam ovim proizvodom odusevljena i kupujem ga vec treci put jer mi je idealni letnji saveznik.Dolazi u pakovanju od 200ml i bele je boje.Savrseno neguje kozu ,vec nakon prvog nanosenja mozete osetiti da je koza hidratirana i meka.Miris je bozanstven ,bar mene podseca na miris breskve.Koza ga brzo upija ,i sto je najbolje od svega nelepi se.Rezultate mozete videti nakon jednog koriscenja.
Svidja mi se takodje i sto na kozi ne ostavlja trag zute boje ,kao vecina proizvoda koje sam koristila ,vec odmah primecujete blago bronzanu boju koja ne deluje vestacki.


Kako se koristi..?
Ovaj proizvod mozete koristiti kako na kozi tela ,tako i na kozi lica.Nanesite na cistu kozu ,izbegavajuci obrve i liniju kose .Odmah nakon upotrebe operite ruke.Ostavite proizvod da se osusi oko 20 minuta ,i nakon toga mozete da se obucete.Vazno je da se dobro osusi kako vam ne bi ostali tragovi na odeci.
Ono sto volim da napomen jeste da ovo nije proizvod koji stiti od sunca ,tako da ga nemojte tako ni koristiti.







Ovo pakovanje sam skoro potrosila ,i sigurno cu ga ponovo kupiti.Ako vam se dopao ovaj post i odlucite se za ovaj proizvod necete pogresiti.Mozete te ga naci u svim drogerijama i cena mu je oko 600 dinara.



Da li je neka od vas koristila ovaj proizvod.? kakva su vasa iskustva..?
MiMi..:)

0 коментара: