Coconut sugar

уторак, децембар 15, 2015 prettyandstylish 10 Comments

Cao drage moje..:)


Narednih par postova posveticu prirodnim zasladjivacima, koji su meni u procesu mrsavljenja a i sada od velike pomoci, s obzirom da postoje jela koja zahtevaju odredjenu dozu slatkoce, a u mom slucaju beli secer ne dolazi u obzir.

Danas cu vam reci nesto vise o kokosovom seceru, koji spada u grupu prirodnih zasladjivaca, i koji je pritom jako ukusan, i najvaznije od svega zdrav.




Kokosov secer se dobija sakupljanjem nektara iz cveta kokosa.Smedje je boje, i blagog ukusa karamele.


Kako se u njegovom sastavu nalaze prosti seceri, vrlo se brzo razgradjuje, i organizmu obezbedjuje potrebnu energiju.Sam secer nije neprijatno sladak, vec je veoma blag.

Ono sto je najvaznije istaci jeste da sadrzi dva puta vise gvozdja od obicnog secera, kao i magnezijum, a naravno ne treba zaboraviti ni vitamine iz grupe B, tacnije B1, B2, B3, B6.



Ovaj secer je zbog niskog glikemijskog indeksa odlica opcija za dijabeticare, a naravno i za osobe koje imaju problem sa viskom kilogrma, ili jednostavno samo zele da se hrane zdravo.
Ono sto ce vam mozda biti cudno na samom pocetku koriscenja je sam ukus, koji jako podseca na karamelu, a ukoliko niste ljubitelji istih, mozda ce vam zasmetati.Meni licno to jako odgovara.


Sto se primene tice, ja ga koristim kako u pripremi kafe, tako i u pripremi raznih zdravih poslastica, jer daje specifican ukus, a pritom znate da se radi o necemu sto je prirodno i zdravo i ne morate da se plasite da ce vam na bilo koji nacin zasmetati.





Ja ovaj nabavljam u Dm ~u na delu sa zdravim namirnicama, i cena za 200 grama je 180 dinara.Iskreno, mozda to jeste malo previse, ali po mom misljenju vredi izdvojiti, jer pored toga sto je dobar za vase zdravlje, takodje ova kesica moze dugo da vam potraje.


I to bi bilo sve za ovaj post..?


Da li koristite kokosov secer i kakvi su vasi utisci?

Do narednog posta..:)
MiMi..:***

10 коментара:

Manicure of the week

недеља, децембар 13, 2015 prettyandstylish 2 Comments


Cao drage moje..:)

Obozavam teksturne lakove, posebno u ovo doba godine, jer jos vise ozive  praznicni duh.U danasnjem postu cu vam reci nesto o Rimmel Space Dust laku u nijansi 003 Aurora, u koji sam apsolutno zaljubljena.



Kao sto sam vec i pomenula, rec je o teksturnom laku, izuzetnog kvaliteta, a kada to kazem, mislim na fenomenalnu pigmentaciju, pa vam je jedan sloj dovoljan.
Pored toga cetkica je jedna od mojih omiljenih, pljosnata i siroka, te jednim potezom mozete pokriti ceo nokat.Lako se i ujednaceno maze, a jos brze se osusi.Same sljokice u njemu nisu pregrube, pa vam se nece kaciti po odeci ili kosi.


Ono sto mi se jos dopada jeste sama trajnost.Ovaj lak na noktima stoji dok se ne odlucite da ga same skinete.Jedino sto je zapravo mana je sto se veoma tesko uklanja, tako da vam je potrebno malo vise acetona, ali za ovakvu lepotu se vredi pomuciti.




Nazalost ove lakove mozete naci na policama sa snizenim proizvodima u Lily drogerijama, no ne mogu da vam garantujem da ce te sigurno naici na njih, s obzirom da pripadaju  nekoj starijoj kolekciji.Svakako bacite pogled, jer pored ove imate i jos cetiri nijanse, za koje verujem da ce vam se dopasti.




Da li ste probale lakove iz ove kolekcije, i kakvi su vasi utisci?
Do narednog posta?
Mimi..:***

2 коментара: