PROIZVODI KOJIMA SAM SPASILA SVOJU KOSU

понедељак, август 04, 2014 prettyandstylish 20 Comments

Cao svima.
Ovaj post vec duze vreme pripremam , i nadam se da ce vam se dopasti.U njemu cu sa vama podeliti svoje lose iskustvo ,kao i nacin na kojim sam se sa tim izborila.

Pre dve godine ,prolazila sam kroz  veoma tezak period ,koji je po mene bio zaista veoma stresan.Naravno kao i svaki stres ,ostavio je posledicu na mene,a to je bilo opadanje kose.U pocetku to nije bilo toliko strasno,prepisala sam to promeni vremena ,posto sa promenom godisnjeg doba i kosa ima obicaj da opada.
Medjutim u periodu od mesec dana stanje se pogorsalo i to poprilicno.Kosa mi je toliko opadala ,da sam imala osecaj da ce je i najmanji povetarac napolje oduvati.Redovno su mi ruke bile pune kose.I pocelo je da se primecuje ,da je moja kosa sve vise proredjenija.Zaista sam se mnogo uplasila ,jer volim svoju kosu ,i mislim da je generalno jedna od najlepsih stvari na jednoj  devojci.
Posle svih analiza koje sam uradila ,zakljuceno je da je to najverovatnije zbog stresa i nedostatka gvozdja u organizmu.Dobila sam odredjenu terapiju ,ali mi nije mnogo pomogla.

Na kraju  uzela stvar u svoje ruke,posto sam i sama medicinsi radnik.Tragala sam za savrsenim mixom proizvoda za kosu,citala iskustva drugih devojaka i na kraju dobila 6 proizvoda koji su mi spasili kosu.Posto su meni pomogli odlucila sam da pomognem i vama u slucaju da imate ovakav problem.




 PRVI PROIZVOD JE AFRODITA SAMPON SA BELIM LUKOM:

Na ovom samponu je naznaceno da je za opadanje kose.Dolazi u ambalazi od 1000 ml,bele je boje i polutecne koenzistencije.Sampon je sto posto prirodan .I ako je glavni sastojak beli luk ,on definitivno nema takav miris.Mirise na biljke.Moram da priznam  da sam sampone ove mililitraze cesto zaobilazila ,jer sam mislila da nisu kvalitetni ,ali ispostavilo se suprotno.Osim ovog sampona ,u Afrodita liniji mozete naci i onaj sa koprivom jer je takodje dobar.kOpriva je poznata po svom umirujucem dejstvu ,i obnavlja vlas kose ,isto kao i beli luk.Mozete ga naci u svim drogerijama ,i cena je oko 250 dinara..





DUCRAY I MYCOSEB


Takodje je rec o samponima.
Pocecu sa Ducray samponon ,francuskog porekla koji dolazi u pakovanju od 100ml.Osnovni sastojak je cink koji momentalno deluje na koren kose ,cini ga jacim,i podsice rast nove kose.Koristi se  samo jednom nedeljno .Utrljate ga na kosu ,sacekate 3 minuta i isperete.
Zaista kvalitetan sampon koji toplo preporucujem.Mozete ga kupiti u apotekama ,i cena je 1600 dinara.

Nakon njega jos jedan sampon.Rec je o Mykosebu koji proizvodi Hemofarm.Osnovni sastojak sampona je ketokozanol koji cisti kozu glave od najsitnijih gljivica i sprecava nastajanje peruti.NJega obicno kopristim u kombinaciji sa Afroditinim samponom jer je dejstvo bolje i savrseno se dopunjuju.Cena je 580 dinara i mozete ga nabaviti u apotekama.
 


PILFUD:

Sprej za kosu ,koji dolazi u vidu 5% rastvora minoksidila.MInoksidil deluje na mesta gde vam je kosa znatno proredjena.i podstice kozu glave da stvara nove vlasi.Dejsvo varira od osobe do osobe.Meni je kosa od njega znatno gusca ,i jaca.Dolazi u pakovanju od 60 ml i koristi se tako sto ga naprskate na delove gde vam se kosa proredila.Cena je 2600 dinara i privatnim apotekama.U drzavnim se pravi na recept pa je cena 750 dinara i dobijate 100 proizvoda.Naravno jeftinija varijanta vam je ricinusno ili bademovo ulje koje takodje utice na rast kose i cini je guscom.




slika sa interneta











GLISS KUR HAIR REPAIR


Sprej za obnavljanje dlake koji nam dolazi iz Schwarzkopfa .Postoji vec dugo na nasem trzistu i ja sam zadovoljna kako u kombinaciji sa ostalim proizvodima za kosu deluje.Sadrzi keratin kompleks koji je veoma vazan u procesu oporavka dlake.Koristi se tako sto se nasprica na suvu ili vlaznu kosu..Pakovanje je od 200ml ,i cena negde oko 350 dinara ,mozda je negde i jeftinije.





 FITOVAL KAPSULE:

Obezbedjuju biolosku ishranu problematicne kose.Kroz krvotok snabdeva koren kose  aktivnim supstancama potrebnim za rast i obnavljanje kose.Vitamini ,minerali i aminokiseline,narocito cistin uticu na kvalitet kose i sprecavaju opadanje.

Ove kapsule sam videla da koriste mnoge devojke i muskarci sa problemom opadanja kose.Zaista su efikasne i meni su mnogo pomogle.Rezultate ce te videti nakon mesec dana koriscenja,kod nekih mozda malo i vise,ali u svakom slucaju ce vam pomoci.
Dolaze u pakovanju od  60kapsula ,ali posto se pije jedna dnevno onda vam je to doza za dva meseca.Cena je 750 dinara.



I jos nekoliko saveta za kraj.Nijedan od ovih proizvoda nije magican stapic koji ce uciniti da vasa kosa preko noci poraste.Vazno je da budete uporne  ,jer se to na kraju uvek isplati.TAkodje ishrana je bitan deo procesa oporavka kose ,pa bi bilo dobro da neko vreme apstnirate od unosenja kafe ,alkohola i cigareta.Hrana bogata aminokiselinama ,gvozdjem ,mineralima,i jodom je od kljucne vaznosti.Uvrstite voce u svoju ishranu bar jednom dnevno,a ribu bar jednom nedeljno.Ja prezirem ribu ,ali to mozete nadoknaditi ,mlekom ,curecim mesom i povrcem.

Nadam se da ce vam ovaj post biti od koristi,i da sam uspela bar malo da vam pomognem.Do sledeceg posta.
MImi..:)


20 коментара:

  1. Hvala na podeljenom iskustvu. Ja se vec dugo borim sa opadanjem kose. Moracu da probam nesto od ovoga. mada sam koristila afroditin sampon od belog luka i dobar je.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na cemu.Zadovoljstvo mi je kad mogu da pomognem ,pogotovo sto znam kako je to.:)
      Hvala ti na komentaru ,i nadam se da ces resiti ovaj problem.

      Избриши
  2. ne radi link na instagram

    ОдговориИзбриши
  3. Uhh i ja imam isti problem, s tim da kod mene nije bio uzrok stres nego neka bakterija.. uglavnom, tek sam zavrsila prvi krug terapije i jako mi je pomoglo, ali ovi tvoji savjeti su mi super, pogotovo za sampon. Moram ga nabaviti!

    ОдговориИзбриши
  4. Potpuno te razumem.Drago mi je da su ti moji saveti bili od koristi.:)
    Hvala za komentar..:)

    ОдговориИзбриши
  5. Ovaj šampon od češnjaka koristim i ja,nadam se da će dugoročno pomoći:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hoce sigurno, mnogim devojkama je pomogao, tako da samo budi uporna, to je najvaznije..:-)
      Hvala na komentaru..<3

      Избриши
  6. Анониман17. март 2016. 06:05

    Meni šampon od bijelog luka ne odgovara. Kada sam prala kosu njime oči su me pekle i malo bile upaljene. Preagresivni su parfemi u tom šamponu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas mi je zao zbog tvog negativnog iskustva sa ovim samponom, nadam se da si uspela pronaci neki koji ti odgovara..:)
      Hvala ti na komentaru..:)

      Избриши
  7. E sad ću baš da kupim i ovaj Fitoval, da vidim kakav je. I sama sam se borila sa kosom, a sad je puštam pa gledam šta još da uvedem. Super tekst :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. HVala ti puno, i drzim ti palceve da fitoval pomogne..:)
      Hvala ti na komentaru..:)

      Избриши
  8. Meni su dve frizerke preporucile Afroditin sampon od belog luka jer mi se kosa znatno proredila. Ricinus koristim toliko dugo, ali umesto da ima pozitivno dejstvo samo su mi se pojavile bubuljice po glavi i jako suva kosa. Sutra kupujem Fitoval, pa da probam i njih

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Afroditin sampon je super, ja ga i dan danas koristim, i mada imam ekstenzije primetila sam da je moja prirodna kosa dosta boljeg kvaliteta. Nadam se da ce ti fitoval biti od koristi, i da ce ti pomoci..:)

      Избриши
  9. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  10. Ja bi da probam taj sampon od belog luka.samo bih pitala. Ako koristima taj šampon da li posle pranja da stavim i baza ili samo sampon? I koliko ga koristiti, jednom nedeljnom ili svaki put kad operem kosu? Hvala!

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман21. март 2017. 13:58

    Odlican post! Saveti su pravi! <3

    ОдговориИзбриши
  12. Ja sam koristila šampon od koprive Afrodita.Na 750ml šampona dodala sam 100ml pantenola, flašicu uljanih ADkapi, 50 ml ricinusovog ulja, pola flašice kapi od koprive i 2 ampule bedoksina. Sve dobro promućkati i dobije se tačno 1l šampona. Uz to uzimati 3 meseca fitoval kapsule. Bila sam prezadovoljna.

    ОдговориИзбриши
  13. Ja sam koristila šampon od koprive Afrodita.Na 750ml šampona dodala sam 100ml pantenola, flašicu uljanih ADkapi, 50 ml ricinusovog ulja, pola flašice kapi od koprive i 2 ampule bedoksina. Sve dobro promućkati i dobije se tačno 1l šampona. Uz to uzimati 3 meseca fitoval kapsule. Bila sam prezadovoljna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cula sam da je mnogo devojaka pribalo ovu kombinaciju i da su prezadovoljne, kao i ja sama tako da mogu dalje preporuciti.:)

      Избриши