January new in

субота, јануар 24, 2015 prettyandstylish 21 Comments

Cao drage moje..:)

Danasnji post posvecujem svojim januarskim novitetitima.Moram da kazem da je Aura kozmetika, zauzima vecinu mojih noviteta, iz razloga sto sam zelela da isprobam neke njihove proizvode koje i vi same dosta hvalite.I da hocu da kazem da je ovo dekorativni post, sto naravno znaci da u njemu nema preparativnih proizvoda.Pa da pocnemo.:)


 ~ Krenucu od proizvoda za lice i prvi na redu je Maybelline Super Stay Better Skin tecni puder koji sam kupila krajem prosle godine, ali sam odlucila da ga uvrstim u ovaj post.O njemu imam zasebnu recenziju, pa ukoliko vas zanima nesto vise, mozete procitati ovde.

 

 Naredni proizvod je Max Factor Pan Stik *12 True Beige*.Moja opsesija ka korektorima je opet preovladala, pa i ako ih vec imam gomilu, odlucila sam da uzmem i ovaj.Ovo je najsvetlija boja u kolekciji, ali  je za jednu nijansu tamnija od  mog prirodnog tena, tako da mi je odlican za konturiranje.


Zatim imamo dva Aurina  proizvoda i to su Blusher i Golden Spice hajlajter (219).Sto se tice rumenila ono je u broju 858, i ima dve strane.Na gornjem delu je hladnija nijansa koja je onako svetlo braon sa dosta roze i naranzastog podtona, a donja boja breskve.Oba rumenila umaju srednu pigmentaciju, sto ja volim, i deluju dosta priridno na kozi.
Sto se hajlajtera tice, recicu samo da je najbolji proizvod ovog tipa koji sam ja imala prilike da probam.Vecina ovakvih proizvoda je puna sljokica, sto ja uopste ne volim, dok je sa ovim potpuno suprotno.Ima tu finu sedefastu zavrsnicu, kozi da predivan zdrav izgled, tako da sve pohvale.
 

Prelazimo na proizvode za oci gde prvo mesto zauzima po meni zvezda ovog posta, a to je Sleek oh so special palette. Ja sam ovu paletu cekala dosta dugo, i non stop sam proveravala njihov sajt u nadi da ce konacno biti na stanju.Posto se to oduzilo, i vec sam izgubila zivce cekajuci, bila sam se pomirila sa time da od nje nema nista.I onda sam slucajno na instagram profilu Andjelije Adje Cosmoholic, videla da joj je stigla ta paleta, i bila sam presrecna, jer sam znala da konacno mogu da je narucim.Tako da se silno cekanje isplatilo, i konacno je u mom vlasnistvu.Senke su odlicno pigmentovane, zahvalne su za rad, i iako ih ima samo 12 u pakovanju, mozete sa njima napraviti milion make up lukova.Za nju ce te svakako uskoro moci da citate recenziju.


Naredni proizvod je Aura Curly maskara, za koju vam mogu reci da stvarno lepo uvije trepavice, ali mana je ta sto cetkica kupi mnogo proizvoda, i ume da vam pravi grudvice.Aura smokey eyes olovka se takodje nasla u mojim novitetima.Ovo je neka krem nijansa koja je fino pigmentovana, ali ukoliko je koristite u vodenoj liniji, imajte u vidu da nije dugotrajna.Ja umem cesto da je koristim kao bazu za senke, i tu radi odlican posao.

Kao sto ste i same imale priliku da vidite, Aura je izbacila i svoje cetkice, pa sam odlucila da ih testiram.Moj izbor je pao na Smudging brush.Kod ove cetkice mi se dopada sto ima kratko secene dlake, jer vise preferiram takve.Za sada sam zadovoljna kako se ponasaju.Podnele su svakodnevno kupanje, nisu se ocupale, fino kupe proizvod, tako da do sada nemam zamerke.


I konacno smo stigli do lakova za nokte, i moram reci da iako nisam neko ko je preveliki zaljubljenik u sljokice, zima mi je definitivno period kada volim da se igram sa njima.Zato su se na mojoj listi nasli svi lakovi tog tipa i to su:
Aura Lux glitter u nijansama 60 Meet Me At The Disko  i 54 Party Girl, i
She Bany u brojevima 137 i 518.



                              I to bi bilo sve za ovaj post.Nadam se da ste uzivale..:)


                   Pisite mi u komentarima za koji proizvod bi volele recinziju, i da li ste koristile neki od pomenutih.

                            Do narednog posta..:)

                    Mimi..:)





21 коментара:

Nyx Soft matt lip cream

четвртак, јануар 22, 2015 prettyandstylish 6 Comments

Cao drage moje..:)

Citajuci moje postove sigurno ste mogle da primetite koliko volim Nyx proizvode, a narocito njihove mazalice za usne.Zato danasnji post posvecujem njihovim Soft matte tecnim karminina, pa ukoliko vas zanimaju moji utisci o njima, nastavite da citate..:)

                                                             ~ Pakovanje~
 
Dolaze u pakovanjima od 8 ml, sa aplikatorom.Svako pakovanje je u boji kao i sama nijansa sto vam dosta pomaze pri odabiru.Inace najvece iznenadjenje je predivan slatkasti miris, koji poseduje svaki od ovih karmina.


                                      ~Evo sta proizvodjac kaze o ovim proizvodima:
 
Nije ni ruž ni sjaj, ova mat krema za usne je nova vrsta boje koja se nanosi svilenkasto glatko i ima mat finiš. Soft Matte krema za usne je iznenađujuće dugotrajna i za razliku od ostalih mat ruževa, hidrira usne.

U kolekciji tecnih ruzeva za usne mozete naci cak 22 nijanse.
Iskreno, meni se dopadaju sve, i rado bi ih sve kupila, pa se nadam da ce vremenom svaka od njih postati deo moje kolekcije.Do tada moj izbor je pao na ove 4 nijanse, i to su:

Sydney c13 ~ pastelna boja lavande


Addis Ababa c07 ~ hot pink boja


Zurich c14 ~ mat smedja sa dosta roze podtona


Transylvania c21  ~ boja trule visnje.



                                                Izgled nijansi:



 
                                      ~ Moji utisci~


Kada se ova kolekcija karmina pojavila, priznajem da sam bila malo skepticna, sobzirom da je u mom svetu tecni karmin delovao kao nesto bezveze, i cisto bacanje para.Medjutim prelomila sam, i odlucila da probam.Prvo sam kupila jednu nijansu, i odusevila se njome, a zatim i ostale tri, i verujem da se ovde necu zaustaviti.Kada bih morala da opisem svoj idealni karmin, rekla bih da je to onaj koji ima taj mat finis, ali koji ce istovremeno i hidrirati moje usne i spreciti ono grozno zatazanje koje me najvise plasi kada su mat karmini u pitanju.Ovi su upravo to sto ja zelim od jednog proizvoda ovog tipa.Tekstura ovih karmina zaista vas na prvi pogled nece podsetiti na strukturu ostalih mat karmina.Naime veoma je kremasta, lagana, i zaista na usnama nimalo teska.Kada nanesete boju, vrlo brzo pocinje da se susi, ali ne do one mere da morate da pohitate za prvim sjajem koji ce odmatirati vas karmin.I dalje imate fin svilenkasti osecaj na usnama.

Sto se pigmentacije tice, mogu reci da sam zadovoljna za tri nijanse.Vec nakon prvog nanosenja dobijete boju, kao u pakovanju.Zamerka za pigmentaciju, i uopsteno strukturu ide karminu pod nazivom Transylvania c21 . Po meni ova nijansa ima izuzetno neizjednacenu strukturu, i nakon jednog sloja, pigmentacija nije ista na svim delovima usana.Tek nakon dva do tri sloja mozete dobiti punu boju.

Dugotrajnost je nesto sto bi trebalo posebno pohvaliti, jer zaista sto se toga tice su pun pogodak.Traju i do 5 sati.Uz to, vi mozete da jedete, pricate, bilo sta, ovaj karmin se nece pomeriti.

Ovo su po nekom mom misljenju zaista odlicni proizvodi, vredni svake paznje.Mozete ih kupiti u svim Alexandar Cosmetics radnjama, ili na njihovom sajtu, i cena jednog je 630 dinara.



                 To bi bilo sve za danas.Nadam se da ste uzivale, i da vam se dopao post..:)

                              Da li ste probale ove karmine, i kakvi su vasi utisci o njima?
                                                  Do sledeceg posta..:)


                               Mimi..;)

6 коментара:

Liebster Blog Award

среда, јануар 21, 2015 prettyandstylish 4 Comments



Cao drage moje..:)

Danas za vas imam malo drugaciji post, i u pitanju je tag  Liebster Blog Award.Mene je tagovala draga blogokoleginica Ema sa bloga Emina svastara, i puno joj hvala na tome.Njene odgovore cu vam ostaviti na kraju, i nevezano za to sto me je tagovala, predlazem da procitate tekst, jer je stvarno odlican i iskren.


Pa hajde da krenemo.:)

1. Sta vas je navelo da napravite blog?

Pa ja sam od malih nogu obozavala da se igram sa maminom sminkom, garderobom, cipelama i svim ostalim sitnicama, i nekako ljubav prema tip stvarima nikada nije prolazila, vec je vremenom bila sve veca.Blogo svet otkrila sam sasvim slucajno, kopajuci po internetu.Dopalo mi se to sto devojke razmenjuju iskustva o proizvodima, savetuju jedna drugu, druze se i sve ostalo.Tako da sam resila da i ja zapocnem svoj mali blog, i nijednog trenutka  nisam zbog toga zazalila.

2.Koliko ste dugo u blogo~ svetu?

Pa moj blog je relativno nov, i uskoro ce napuniti  9 meseci..:)

3.Koji vam je omiljeni dekorativni proizvod?

Hmm, moram reci da mi je ovo zaista tesko, jer se dvoumim izmedju paleta senki i karmina.U poslednje vreme su to proizvodi kojima sam jako opsednuta.Ali neka ipak to budu karmini, jer ih dosta vise imam.

4. Omiljeni proizvod od preparative?

Ovde cu malo da varam, iz razloga sto je jedan proizvod za kosu, a drugi za lice.Sto se proizvoda za kosu tice, uvek mi je bitno da imam dobro pakovanje, koje ce moju kosu nahraniti i pruziti joj dubinsku negu.A sto se proizvoda za lice tice, definitivno micelarna voda.

5. Sta mislite o estetskoj hirurgiji?

E ovo je tema o kojoj bih  mogla ceo dan da pricam, ali da se ovaj post ne bi otegao, recicu par reci ukratko. Nemam nista protiv ukoliko se to uradi profesionalno, i u granicama normale.Verujem da dosta devojaka na sebi zeli da koriguje nesto, i potpuno je ok, ako to koliko  toliko deluje prirodno.Ali najgore od svega je kad se iste te devojke navuku na to, pa jos ukoliko imaju dobrog sponzora koji ce sve to da isfinansira, e onda nemaju meru.Koriguj ovo, koriguj ono, i na kraju kratko i jasno lice na nakaze.




6. Da li bi ste nesto na sebi menjale?

Zelim da smrsam jos 20 kg, onda cu sebi biti super.Nisam narcis, daleko od toga, ali ko moze drugi da me voli i ceni, ukoliko sama sebe ne.

7. Cime se bavite u zivotu?

Pa zanimanju sam medicinska sestra, i radim kao asistent u Centru za decu obolelu od cerebralne paralize.

8. Koja vam je omiljena boja?

Pa bila je pink, i dalje mi je medju omiljenim, ali u poslednje vreme je to bela.

9. Sta vam momentalno popravi raspolozenje?

Moja najbolja drugarica koja mi uvek vrati osmeh na lice, cak i kada mi nije do smeha.

10. Da li ste zadovoljne uspehom bloga?

Pa relativno jesam.Opet kazem, moj blog je noviji, i tek ce se razvijati, jer u skorijoj buducnosti planiram dosta noviteta  na istom.

11. Da li ste srecne?

Iako postoje neke stvari, koje cesto umeju da me rastuze, sve dok postoje ljudi koji me vole, ja cu biti srecna.

        Bas sam se zabavila odgovarajuci na pitanja.Mislim da su sve devojke uradile ovaj tag, tako da ne bih nikoga posebno nominovala.Ukoliko neko nije, a zeli, svakako se smatrajte tagovanom, i jedva cekam da procitam vase odgovore .Mozete se posluziti Eminim pitanjima, jer su dobro sastavljena i obuhvataju sve sto bih i ja zelela da vam postavim.




A ovo su Emini odgovori :


1.Kako i zašto ste započeli blog?

  Uvek kažem da je za moj blog kriva moja beba :)
Biti majka je divno,ali i nešto najteže u životu(naročito sa prvom bebom),trebalo mi je nešto što će da mi pomogne da odmorim mozak od plača i tako je nastala moja mala,šarena oaza.

2.Vaš životni moto?
 Nemam životni moto.



3.Verujete li u snove?
  Da,ali ih treba znati tumačiti.Verujem i u snove koje budne sanjamo. :)

4.Vaš hobi osim blogovanja?
Moje slobodno vreme je svedeno na minimum,ali sam uspela da ubacim Zumbu u raspored.

5.Da li vaši prijatelji i rodbina prate vaš blog i prihvatate li kritike?
 Par drugarica i mama.One su mi i podrška i kritičari.
Prihvatam svaku kritiku,ukoliko je lepo rečena-napisana.Mišljenja mogu da se razlikuju,ali ih treba kulturno reći,bez vredjanja.

6.Recite nam nešto o sebi što do sada nismo znali?
  Ceo život se bavim nekom vrstom plesa i uživam u tome!

7.Po vama koje su to tri najbitnije stvari u životu?
  Zdravlje,porodica,sreća,a svodi se na jedno-da mi porodica bude zdrava i srećna!

8.Omiljeni preparativni proizvod?
 Oriflame Tender care,savršen za moja suva usta.

9.Bez čega od šminke ne izlazite na ulicu?
  Korektor i maskara.

10.O čemu najviše vodite računa na sebi?
 Mislim da je to nega lica.

11.Vaš životni cilj?
 Da budem srećna.



                                  Do sledeceg posta..:)


                                     MiMI..:) 


   
 


4 коментара:

Avon Mod Muse eyeshadow quad

понедељак, јануар 19, 2015 prettyandstylish 2 Comments

Cao drage moje..:)

Ukoliko ste nekada imale priliku da prelistate Avon katalog, sigurno su vam za oko zapale paletice sa cetiri senke, tj cuveni Avon kvadovi. Sigurno se nalaze na listi proizvoda o kojima se dosta prica i pise, bar kada je ova marka kozmetike u pitanju.Gledajuci vedee i citajuci dosta blogova, primetila sam da ih devojke stvarno hvale, pa sam odlucila da isprobam jednu ovu paleticu.Kakvi su moji utisci o njoj, i da li sam zadovoljna kvalitetom iste, saznajte u nastavku.:)





                                    ~ Pakovanje i nijanse~

Senke dolaze u crnom plasticnom pakovanju, koje je dosta jako i u cijem sastavu dobijate i ogledalo.Takodje kao deo palete dobijate mali sundjerasti aplikator, koji je prilicno kvalitetan, ali ja ga uvek bacim sobzirom da koristim cetkice.Paleta u sebi sadrzi 5 grama proizvoda.

Moj izbor je pao na paletu koja nosi naziv Mod Muse  i u sebi sadrzi senke sledecih boja:


~ belu simerastu  koja  na slici pomalo deluje sivo, ali nije takva.Odlicna je kao hajlajter ispod obrva i za unutrasnji ugao oka.Inace simer  koji se nalazi u ovoj nijansi , nije previse jak i vidljiv , tako da ukoliko niste ljubitelj previse svetlucavih senki, onda je ova svakako dobar izbor.
~ mint zelena koja ima finu sedefastu zavrsnicu.


~ prljavo roze sa takodje sedefastom zavrsnicom
~ crna koja deluje  mat, ali u sebi ima veoma malo sljokica.


           `                                 ~ Izgled nijansi~
       



               ~ Moje misljenje~


Prva stvar koju zelim da pohvalim je sam raspored senki, koji mi je mnogo bolji od onog starog izdanja ovih paleta.Mislim da super za devojke koje tek pocinju da se sminkaju, jer im je i na samoj kutiji proizvoda naznaceno kojim redosledom treba da idu.

Sto se senki tice, mogu reci da sam zadovoljna.Nisu previse tvrde, tako da se lako nanose i blendaju.Sto se pigmentacije tice, rekla bih da je osrednja ali sobzirom da na slikama nisam koristila bazu, smatram da sto se toga tice zadovoljavaju neki kriterijum. U kombinaciji sa dobrom bazom, ili kremastom senkom, znacajno dobiju na pigmentaciji.Postojanost im je takodje dobra, traju skoro celi dan.Nisu jedne od senki koje se skupljaju u pregibu,  sto je meni veoma bitno, jer mi je dosta ruzno kada vidim da se to desava.Jedina zamerka na ovu paletu je crna  nijansa u njoj, jer smatram da su mogli da ubace neku drugu.Nekako mi se uz ove nezne boje, nikako ne uklapa crna.Inace ove ostale tri boje mozete da kombinujete za neki neutralniji look, dok bi ova crna odlicno posluzila za vece.
Ja sam zadovoljna ovom paleticom, ali ne verujem da cu probati jos neku iz kolekcije.Ne zato sto mislim da nisu dobre, naprotiv, ali imam dosta senki i red je da pocnem da ih trosim.
Ovu kao i sve ostale palete, mozete naci u aktuelnom katalogu, a cena im oko 550 dinara.


                                                                   To bi bilo sve za danas..:)

                                        Da li ste probale neku paletu iz ove kolekcije, i sta mislite o njima?

                                                                Do sledeceg posta..:)

                                                               MiMi..:*

  


 






 

2 коментара: