TOLERIANE TEINT TEČNI KOREKTIVNI PUDER

субота, март 18, 2017 prettyandstylish 2 Comments



Cao drage moje..:)


U danasnjem postu zelim da vam pisem malo vise o Toleriane Teint puderu kompanije  La Roche Posay .Ovo je puder koji me je odusevio  vec nakon prve upotrebe, a zasto je tako, saznajte u nastavku posta..:)




Kompanija La Roche Posay je na trziste izbacila liniju pudera Toleriane Teint, koji prema recima proizvodjaca treba da obezbede savrsen ten ,i da se prilagode potrebama suve koze. Ovaj puder u svom sastavu sadrzi i termalnu vodu, te je samim time idealan za sve devojke sa pre svega suvom i osetljivom kozom, a potom i normalnom.


Dolazi nam u tri nijanse, moj je u nijansi broj 13, i jeste mi malo  tamnija, ali uglavnom dodam jednu pumpicu svetlijeg pudera i dobijem idealnu nijansu. Kolicina jedne tubice je 30 ml, tako da ce vam ovaj puder definitivno potrajati. Ono sto mi se kod ovog pudera posebno dopada, i sto je jako bitno jeste postojanje spf 25 faktora, te uvek mozete biti sigurni i na suncu. Miris pudera je neutralan, ne sadrzi konzervans, i dermatoloski je testiran.



Sto se teksture tice, puder je gusci, medjutim uprkos tome, lako se nanosi i blenda. Ima srednju pokrivnu moc, no ukoliko zelite slabiju, dovoljno vam je da nanesete manju kolicinu. Ja ga uglavnom nanosim u tanjem sloju, i zaista mi lepo ujednaci ten, i koza izgleda besprekorno. Kada mi je potrebna veca pokrivna moc, nanesem ga u malo debljem sloju, ali uprkos tome, nije nimalo tezak na kozi, bukvalno ga ne osecate.Idealan je za sve devojke koje vole mat izgled koze.



Ono sto sto je plus je i  to da savrseno odgovara potrebama moje suvlje koze, ne istice suve delove, sto vecina pudera zna da uradi. Uz to, jako je postojan, i bukvalno se drzi na licu do trenutka kada odlucite da ga uklonite. Zaista moze izdrzati sve, pocevsi od nekih osnovnih dnevnih aktivnosti, cak i ako mi se desi da na trening odem sa sminkom, on se nece pomeriti sa lica. 


Ne oksidira, sto je stvar koju najvise mrzim kod pudera, i lepo izgleda i u kombinaciji sa drugim puderima, te se nemojte plasiti ukoliko ga mesate sa drugim puderima da bi dobile idealnu nijansu.

Ovo je puder koji je zaista postao moj favorit, i zelim toplo da vam ga preporucim.
Njegova cena je 2.300 dinara, i mozete ga naci u svim drogerijama.

Da li ste probale ovaj puder i kakva su vasa iskustva?

Do narednog posta..:)
MiMi..:)))







2 коментара:

Kako sam se izborila sa opadanjem kose + moja trenutna rutina

четвртак, март 16, 2017 prettyandstylish 8 Comments



Cao drage moje..:)

S obzirom da je jedan od mojih starijih postova vezan za negu kose , najcitaniji  na blogu, odlucila sam da sa vama podelim svoju novu rutinu nege kose, i uz to vam ukratko ispricam sta je to oporavilo moju kosu i zaustavilo njeno opadanje.
Ukoliko vas zanima nesto vise o ovoj temi, nastavite da citate post.



Pre nego sto pocnem zelim da istaknem par stvari vezane za moju kosu. Prva je ta da je po prirodi tanka, bez volumena, i da definitivno nije zahvalna za odrzavanje. 
Takodje, vec godinu dana nosim ekstenzije, za koje mislim da su doprinele da se moja kosa skroz oporavi, naravno uz adekvatnu negu, jer sam njihovom upotrebom iz svoje svakodnevne rutine izbacila toplotne uredjaje koje su mi ponajvise unistavali kosu. Ne kazem da morate imati ekstenzije, nega je pre svega kljucna, ali ja sam jako srecna sto ih posedujem i sto su mi spasile kosu. Ja koristim Irresistible Me ekstenzije, koje su potpuno od ljudske dlake, te ih mozete tretirati kao i svoju kosu.
Kao sto sam napomenula, imam ih vec godinu dana, i iste su kao i onoga dana kada sam ih dobila.

.


Sad prelazimo na negu, i za pocetak cu vam pomenuti dva proizvoda brenda The Original. Rec je o samponu i regeneratoru, koji u sebi sadrze kompleks maslinovog ulja, dosta su blagi proizvodi i pospesuju rast kose. Koristim ih aktivno vec pola godine, i zaista sam primetila da mi je kosa dobila na kvalitetu. Zahvaljujuci maslinovom ulju koje je deo ovih preparata, kosa je jako mekana i svilenkasta nakon upotrebe istih, dobije na volumenu, sto je jako vazno,pogotovo ako vam je kosa tanka i slepljena.



Da li zaista podsticu rast kose? Da, definitivno to rade, jer za ovo vreme koliko ih koristim, primetila sam da mi je kosa dosta izrasla, krajevi mi ne pucaju, i zaista sam prezadovoljna.


Protiv peruti sampon koji godinama koristim je ovaj Eucerin, i po mom misljenju najbolji je koji sam do sada probala. Ukoliko imate problem da vam se perut stalno javlja, ovo je proizvod koji vam definitivno preporucujem.




Naredna stvar je ruzina vodica brenda Heritage Store, koju sam narucila preko iHerb sajta, ali verujem da je mozete i kod nasi naci. Nju naprskam kako bih lakse rascesljala kosu, i zaista za razliku od proizvoda koji su konkretno namenjeni u tu svrhu, a koji uglavnom ne rade to sto obecavaju, ovaj itekako funkcionise.



Uz to koristim i Minoxidil sprej , sad vec preventivno, i ovo je nesto sto morate da koristite ukoliko imate problema sa drasticnim opadanjem kose. Ovo je proizvod koji je mene spasao, jer nakon drasticno izgubljenih 75 kg , bukvalno sakupljala svoju kosu po kuci, jer nisam mogla da je kontrolisem. Koristila sam ga i ranije, ali tokom tog perioda mi je dokazao zasto ga toliko volim i preporucujem. 



Kada je rec o maskama, najvise volim da koristim ulja za iste, ili da sama pripremam svoje. Smatram da su prirodne maske, od zdravih sastojaka najbolje, jer samo tako mozete potpuno oporaviti svoju kosu. Ono sto je u mom slucaju recept da sam se konacno izborila sa opadanjem, i da sam oporavila svoju prirodnu kosu, je upravo izbacivanje viska gotovih preparata. Pod ovim mislim  na gotove maske, koje jesu donekle efikasne, ali nisu najzdravije za kosu. Ja se kunem u kokosovo ulje, jer je najbolja stvar za sve, izmedju ostalog i za kosu. 

Rezultat slika za kokosovo ulje pretty and stylish


U sledecem postu, cu sa vama podeliti recepte za neke zdrave maskice za kosu, koje mozete drzati i u frizideru par dana, te vise nikada necete posegnuti za onima iz radnji.
Od ulja volim da koristim i ricinusovo, jer svi znamo koliko je dobro za rast kose, obrva, trepavica, kao i ovo arganovo, koje volim da nanesem na krajeve, jer istog trenutka postanu jos mekaniji.



Od suplementacije ono sto smatram da je dosta uticalo je kompleks vitamina B.U ovom kompleksu ima najvise virtamina B12, koji je neophodan za funkcionijsanje nervnog sistema, ali uz to dobar je  za obnovu tkiva i celija. Ukoliko jedete meso, ovo je nesto sto mozete da preskocite, ali kako ja ne jedem meso,  smatram da mi je nedostatak ovog vitamina u proslosti uzrokovao opadanje kose, sto vise nije slucaj.


Takodje, kao i uvek zelim da vam pomenem  da ukoliko imate problem sa opadanjem kose, i ukoliko zelite da se konacno resite tog problema, prestanite da koristite toplotne uredjaje, gledajte da sto manje farbate kosu, jer je samim time dodatno ostecujete, i u nekim ekstremnim slucajevima mozete  toliko unistiti sam koren kose, te ce vam kasnije biti jako tesko da podstaknete rast nove. Trudite se da pijete sto vise vode, da se zdravo hranite , jer sve to doprinosi boljem  stanju nase kose.
Kosa je po mom misljenju jedan od nejlepsih ukrasa svake zene, tako da se trudite da je negujete, redovno sisate, i izbegavate sve ono sto joj skodi.

I to bi bilo sve za ovaj post..:) 
Kako vi negujete svoju kosu? Da li ste probale neke od ovih proizvoda?
Kakva su vasa iskustva?

Do narednog posta..:)
MiMi..:)

8 коментара:

Empties ~4

недеља, март 12, 2017 prettyandstylish 4 Comments

Rezultat slika za empties


Cao drage moje..:)

U danasnjem postu vam pisem o proizvodima koje sam u proteklom vremenu  potrosila, i ukratko cu sa vama podeliti svoje utiske o njima..;)

Prvi proizvod koji se ovde nasao je Eucerin uljana kupka, koju godinama kupujem i koristim, i u koju se bukvalno kunem.Najbolja kupka za sve devojke sa suvom kozom, kao i za sve osobe koje vole ovakav tip proivzoda. Miris mi se kod nje jedino ne dopada, ali sve ostalo je savrseno.


Sledeci proizvod je Dermix  body losion, koga iznova kupujem i zaista ne mogu da ga se zasitim. Odlican je , i sto je najvaznije odlicno hidrira kozu, mirise zaista fino, i ukoliko trazite neki dobar losion, obavezno pogledajte ovaj.


Uz njega, volim i Eo body losion, koji je isti kao i gore pomenuti Dermixov, samo ovaj mirise na vanilu i mandarine, i prakticniji je za upotrebu zahvaljujuci pumpici.
Mozete ga naruciti na sajtu iHerb.



Naredni proizvod je minoxidil sprej za kosu, koga godinama koristim vec sada preventivno protiv opadanja kose. Ukoliko imate problem sa opadanjem kose, obavezno probajte ovaj sprej, jer je mene spasao.


Sledeci proizvod je nocna krema brenda Cosnature. Rec je o brendu koji se bavi izradom prirodne kozmetike, i mozete ih pronaci u Dm drogerijama, po ceni nesto manjoj od 400 dinara. Sama kremica je po meni vise za dan, nego za vece, s obzirom da uvece vise volim da koristim masnije kreme ili ulja , a ova je dosta lagana. Inace, odlicna je kao prajmer za sminku.


Naredni proizvod je Exo dus antirid krema,  nesto u cemu sam jako uzivala. Takodje je rec o brendu prirodne kozmetike, a ova krema u svom sastavu sadrzi u najvecem procentu kokosovo ulje, koje je spas za moju suvu kozu. Odlican brend, sa jako dobrim proizvodima, koji su pritom jako pristupacni, pa ukoliko volite prirodnu kozmetiku, ovu jednostavno ne smete propustiti.


Naredni proizvod je Now bademovo ulje za lice. Ukoliko pratite moj blog, znate da volim da koristim ulja, i da su ona moj najcesci izbor broj jedan. Bademovo mi je favorit, jer nije premasno, pa ga mogu koristiti i na dnevnom nivou.


Potrosila sam i Locitane kremu za ruke, i definitivno je najbolja koju sam probala, jer zaista radi ono sto tvrdi.


Zatim je na red dosao i ovaj parfem, cije pravo ime ne znam s obzirom da sam ga kupila  u inostranstvu u mestu gde se izradjuju parfemi, a kako sam kutiju istog bacila, nisam sigurna za tacan naziv. Inace, isti je predivan, mirise na breskve, ali nista preintenzivno, i odlican je za svaki dan.


I za kraj je tu ovaj Nyx tecni mat karmin, koga se resavam, jer mu je istekao rok. Ovi karmini su super pigmentovani, ali se sakupljaju u rubovima usana i to jako lose izgleda.


I to bi bilo sve za ovaj post..:)
Da li ste probale neke od ovih proizvoda i kakava su vasa iskustva?
Do narednog posta..:)
Mimi..:)

4 коментара: