Trikovi kojima mozete oporaviti svoje nokte

петак, март 06, 2015 prettyandstylish 6 Comments

Cao drage moje.:)


Obozavam duge nokte, i kada sam bila mladja oduvek sam patila za njima.Moj najveci problem bio je to sto sam ih grickala do iznemoglosti, tako da nokatnu plocu gotovo da nisam ni imala.Pocetkom druge godine srednje skole, zahvaljujuci mojoj divnoj cimerki prestala sam sa tom ruznom navikom.I bilo je iznenadjujuce lako.
Ono sto je sledilo nakon svog tog samounistenja, bio je oporavak,  koji je bio zaista tezak, i  mnogo puta sam se vracala svojoj nimalo damskoj navici.Vise puta sam uhvatila sebe kako grickam nokte, i bila sam razocarana sto to dozvoljavam.U to vreme koristila sam mnoge kreme, lakove i sva ta silna cuda, od kojih nisam videla napredak.Nokat bi nakon nekog malog pomaka, poceo da puca, da se lista, i to me je nateralo da batalim tu hemiju, i probam sa nekim prirodnim preparatima.


Prvi i poslednji put sam nadogradila nokte pri kraju srednje i zbog toga sam se uzasno pokajala.Po meni je to najveca kazna za nokte, i nesto sto ih totalno unisti.
Zato sa vama zelim da podelim neke svoje  trikove koji su meni spasili nokte.


Prva stvar koju i dan danas koristim je limun, tacnije sok od limuna.Vec nakon prvog koriscenja, primetila sam da su mi nokti jaci.Vremenom je to bilo sve bolje i bolje.Limunov sok ume dosta  da isusi zanoktice, ali ukoliko ga kombinujete sa maslinovim uljem, do toga nece doci.

Sledeca stvar je kokosovo ulje koje je najbolja hrana za nokte.Ja ga koristim tako sto ga nanesem u debljem sloju, stavim rukavice i ostavim to par sati da odstoji.Naravno to ne radim svakodnevno, ali dva puta nedeljno da , najcesce pred spavanje.Ukoliko niste ljubitelj kokosovog ulja, mozete se posluziti vazelinom ili nekom masnijom kremom.

Ono sto  takodje pomaze  prilikom jacanja noktiju je da pomesate istopljeno kokosovo ulje, par kapi suncokretovog i maslinovog. U ta ulja mozete dodati par kapi limunovog soka i dve kasike meda.Ova smesa odlicno hrani nokte.Drzite nokte u njoj najmanje pola sata..

Kada oporavljate nokte, pored same nege bitno je i da vodite racuna da ih mehanicki ne povredite.Verujem da se to mnogim devojkama desava, kao sto je u krajnjem slucaju i meni, ali obratite paznju.Izbegavajte da sve otvarate noktima, i da ih dugo vremena ostavljate u vodi.

Prilikom oblikovanja, nemojte koristiti turpije koje su previse agresivne.Ja koristim samo metalne, i primetila sam  da mojim noktima vise odgovaraju.Kada ih turpijate, uvek to radite polako, povlaceci turpiju u jednom pravcu, kako bi sprecile ostecenje nokatne ploce.

Nakon svih ovih trikova, koje sam na sebi isprobala, primetila sam da su moji nokti mnogo bolji, zdraviji i jaci.Preporucujem vam da budete uporne, da se drzite prirodnih sastojaka, jer mislim da od njih nema boljih.


      Sta vi koristite prilikom nege noktiju? Da li ste imale slicne probleme, i kako ste ih resile.?

                                       Do sledeceg posta...:)
                                             Mimi..:)


             

6 коментара:

~ Nyx Lip Liner Pencile ~

уторак, март 03, 2015 prettyandstylish 8 Comments

Cao drage moje..:)

Kada bih morala da izdvojim jedan proizvod za usne koji bih do kraja zivota koristila, bez razmisljanja bih se odlucila za olovke.Najveci razlog je sto imam male tanke usne, i bez olovke gotovo i da ih nemam.Pored toga olovka vam uvek priskace u pomoc kada zelite da izvucete lepu liniju, i svojim usnama date bolji oblik.Zato je moj danasnji post posvecen Nyx olovkama za usne, koje su jedne od boljih, ako ne i najbolje  u mom slucaju.Ukoliko zelite da saznate nesto vise o njima, nastavite da citate post..:)




Evo sta iz Nyx~ a kazu o ovim olovkama :

~ Tanke i prakticne olovke za usne dolaze u velikom broju nijansi, i  u zavisnosti od prilike i zeljenog izgleda mogu se kombinovati sa odredjenom nijansom ruza.Kremasta formula olovke jednostavno se nanosi i vrlo je postojana.~


 Ono osnovno sto bih mogla da vam kazem je da dolaze u 36 nijansi, tako da svako moze sebi da nabavi odgovarajucu.Cena jedne 350 dinara, i mozete je nabaviti u svim Alexandar cosmetics radnjama, ili na njihovom zvanicnom sajtu.


   ~ Nijanse koje sam ja odabrala su dve boje koje su idealne za ovaj zimski period, kao i za razne svecane prilike.Prva je Plush Red ( crvena sa roze podtonovima) i Deep Purple ( tamno ljubicasta nijansa sa crvenim podtonom).




~ Sto se tice samih utisaka o ovim olovkama, mogu reci da su  itekako pozitivni.Pocevsi od strukture same olovke koja nije ni precvrsta ni premekana.Dovoljno su  jake da ne morate stalno da ih rezete, ali  nisu jedne od onih olovaka koje vas bukvalno grebu i ostavljaju neprijatan osecaj na usnama.Pigmentacija je zaista dobra, jednim nanosenjem dobijate punu boju.Takodje volim da naglasim i njihovu postojanost, koja je zaista na visokom nivou.Traju i do sedam sati na usnama, i pritom vam se nece nimalo razmazati.Boja olovke se ne skida odjednom, vec postepeno bledi.
Jedina stvar koja me je plasila je to sto su drvene, jer mi se u proslosti cesto desavalo da ne mogu da zarezem olovku, i obicno bi non stop pucale.Medjutim sa ovima nije tako.Vrlo se lako rezu, ne pucaju, tako da je to veliki plus.
                                          ~ Izgled nijansi~

Zaista ih obozavam i sigurna sam da cu ih opet kupiti u najskorijem periodu.Mislim da su u tom cenovnom rangu i vise nego dobre,  i preporucila bih vam da isprobate.


                        To bi bilo sve za ovaj post..:)


      Da li ste probale Nyx olovke za usne, i kakvo je vase misljenje o njima?
                               Do sledeceg kuckanja..:)
                                      Mimi..:)






8 коментара:

Aura Correct Me Concealer

понедељак, март 02, 2015 prettyandstylish 15 Comments


 Cao drage moje..:)

Prvi post ovog meseca  posvecujem Aura Correct Me korektoru, koji se izmedju ostalog nasao i u mojim proslomesecnim favoritima.Vec neko vreme ga aktivno testiram, skoro sam ga i potrosila, tako da mislim da je doslo vrema da sa vama podelim utiske o njemu.Ukoliko zelite da saznate nesto vise o ovom proizvodu, nastavite da citate tekst..:)


Pre nego sto vam kazem svoje misljenje, procitajte sta iz Aure kazu o ovom proizvodu :

Tecni korektor bogate kremaste formulacije omogucava optimalno prekrivanje nepravilnosti koze , pri cemu je pogodan i za prekrivanje podocnjaka.Lako se nanosi pruzajuci prirodni izgled .Izdvaja se pre svega zbog postojanosti i cinjenice da se ne sakuplja u sitnim linijama, pa setovanje puderom u prahu ili kamenu nije neophodno.


Posto ste ukratko mogle da procitate sta iz Aure porucuju o ovom korektoru, red je da vas upoznam sa nekim osnovnim karakteristikama istog.

 ~ Dolazi u klasicnom pakovanju sa sundjerastim aplikatorom, koje u sebi sadrzi 7 ml proizvoda.Moj je u nijansi 301 Vanilla,  za koju sam mislila da je najsvetlija, ali nije. Inace pored ove u kolekciji se mogu naci jos 5 nijansi.Cena proizvoda je 425 dinara.

~ Sto se tice samog korektora, ja sam prezadovoljna.Ja imam problem da cesto umesto klasicnih otecenih podocnjaka, imam tamne krugove koji su gotovo crni.I sto se toga tice mogu reci da ih je ovaj korektor odlicno pokrio, a da pritom to nije izgledalo kao da imam kilogram proizvoda na sebi.Zaista cu se sloziti sa recima proizvodjaca, koji navode da izgleda prirodno na kozi.Sto se tice drugih sitnijih nepravilnosti, slazem se da ih prekriva, ali ne toliko dobro kao podocnjake.Ja ovaj korektor uvek setujem puderom u kamenu, jer je to stvar navike, i nekako sam sigurna da se proizvod ispod nece pomeriti.
Dugotrajnost korektora me je zaista iznenadila, pozitivno naravno.Kako ga nanesem ujutru, tako stoji celog dana.Uvlaci se u sitne linije, ali veoma malo, tako da vam ih nece dodatno  naglasiti.Stoga mislim da je ovo i odlican korektor za sve devojke koje imaju te prve bore, i plase se da ce ih korektori naglasiti.


Sto se tice zamerki, imam ih dve, ali se ne odnose na sam proizvod.Prva stvar je aplikator, koji je kraci u odnosu na pakovanje.Generalno me to nervira kod vecine ovakvih pakovanja, jer mi obicno pola proizvoda ostane unutar tubice,  a cetkicom je to malo teze izvaditi.


Druga stvar koja mi se ne dopada je nacin na koji su nijanse poredjanje.Posto je 301 najmanji broj od svih nijansi, meni je logicno da to bude najsvetlija, ali nije, tako da ukoliko ne obratite paznju, mozete pogresiti. Ja srecom nisam napravila veliku gresku, obzirom da se niijansa poklapa sa mojim tonom koze, ali obratite paznju na to.

Svakako za kraj cu dodati  da je ovo po meni odlican proizvod, koji bih svakako svrstala u rang sa mnogo skupljim.Vec sam kupila novi, tako da vam to sve govori.

    To bi bilo sve za danas.:)

                                    ~ Da li ste isprobale ove korektore, i kako je vase misljenje o njima?
                                                         Do narednog posta..:)
                                                             Mimi..;)










15 коментара: