Nyx conceal, correct and contour palette

субота, април 11, 2015 prettyandstylish 6 Comments

Cao drage moje..:)


U danasnjem postu zelim da sa vama podelim utiske iz svog ugla, vezane za Nyx Conceal, Correct and Contour paletu.Kao i sto ste same mogle da primetite ukoliko pratite Nyx novitete, od skoro je ova paleta dostupna i kod nas.Za nju sam cula pre tri meseca, kada se izmedju ostalog prvi put pojavila u Americi, i zaista nisam ocekivala da ce se tako brzo naci i na nasem trzistu.Ono sto me je jos vise zainteresovalo za nju, jeste i to sto je mnoge strane blogerke i jutjuberke porede sa cuvenom MAC Studio conceal and correct paletom.Nju jos uvek nisam probala, pa ne mogu da vam je uporedim sa ovom, ali svakako ukoliko jednom postane deo moje makeup kolekcije, imacete prilike da citate i moje utiske o istoj. Ukoliko vas zanima kakav je utisak na mene ostavila ova paleta korektora, nastavite da citate..:)



Paleta je izradjena od jako kvalitetne plastike i sadrzi u sebi sest kremastih korektora.Moja je u nijansi Light, ali pored nje postoje i nijanse Medium i Deep, kao i jedna paleta koja u sebi sadrzi 6 korektora u boji, koji su inace namenjeni kamufliranju crvenila, podocnjaka i nesavrsenosti.Cena ove palete je 1380 dinara, i mozete je naci u svim Alexandar cosmetics radnjama, ili na njihovom sajtu.



Ja nisam profesionalni sminker, tako da ne mogu da vam sto posto tacno kazem kako se ova paleta koristi, ali zato zelim da sa vama podelim moje vidjenje ove palete, kao i nacin na koji je ja koristim.

Pocecu od prvog reda gde imamo jednu svetliju i tamniju nijansu.Ja njih koristim kao korektore za prekrivanje sitnih bubuljica i nesavrsenosti.Tekstura ova dva korektora nije dovoljno kremasta, i malo je teze raditi sa njima ukoliko ih direktno nanosite na kozu.Moj vam je savet da ih prvo nanesete na ruku, malo ugrejete prstima, i zatim blagim utapkavanjem nanesete na kriticne delove. Ne bih vam preporucila da ih koristite u okoloocnom delu, jer se suvise uvlace u sitne bore i linije, i samim tim ih isticu. Ne preporucujem vam da ih koristite za prekrivanje podocnjaka, jer se nekako zalepe za taj deo, i naprave da vam koza izgleda grozno i suvo.



Sledece dve nijanse su odlicne za izvlacenje kontura.Svetliji deo sam manje koristila, jer ima dosta tog narandzastog pigmenta, koji nikako ne odgovara mojoj kozi, dok mi ovaj drugi deo dosta bolji.Iako deluje tamno, veoma se lako dozira i savseno blenda, tako da za neke vecernje prilike, i na svetloj kozi poput moje, moze lepo i nenapadno da izgleda.Tekstura oba ova korektora je mnogo kremastija, od strukrture prethodna dva, i samim tim se mnogo lakse radi sa njima.

Poslednje dve nijanse,  po meni najbolje funkcionisu na podocnjacima i sitnijem crvenilu.Naime, probala sam da ih koristim i  kao hajlajtere, ali se nekako kao i prva dva korektora zalepe za kozu, i naprave da izgleda lose i suvo.Tekstura zutog korektora je kremastija, u odnosu na ovaj roze deo, samim tim lakse se i blenda.Lepo kamufliraju podocnjake, i ukoliko bas imate problem sa tamnim krugovima, kao sto ga izmedju ostalog i ja imam, ova dva korektora ce vam pomoci.
                   
                                                       ~ Izgled nijansi~


Sve u svemu ja sam zadovoljna ovom paleticom, i mislim da je kvalitet veoma dobar.Pojedine nijanse bi mogle biti malo vise kremastije, ali sta je tu je.Za ovaj proizvod ne mogu da vam kazem da ga kupite ili ne.Ukoliko vam trebaju korektori koji ce vam prekrivati podocnjake, nesavrsenosti i sluziti za konturisanje, onda vam svakako mogu preporuciti da probate ove.Ali, ukoliko vam trebaju korektori samo za nesavrsenosti, ili samo za konturisanje, onda ne vidim poentu bacanja novca na celu paletu.Mislim da u tom slucaju mozete naci dva korektora namenjena za vase potrebe.


                                                    I to je sve za danasnji post...:)

                            Da li ste probale ovu paleticu, i kako je vase misljenje o njoj?
                                                
                                                        Do sledeceg posta..:)
                                                               Mimi..;)

6 коментара:

Blue Moon parfemi

четвртак, април 09, 2015 prettyandstylish 11 Comments

Cao drage moje..:)

Nedavno su mi od kompanije Blue Moon stigle tri replike parfema, koje sam inace ja imala prilike da odaberem.Nikada do sada nisam probala ovako nesto, jer uglavnom godinama vrtim dva parfema u krug i nisam zelela da ih promenim.Medjutim, ovi testeri su mi dosli u pravo vreme, jer vec duzi period razmisljam da konacno nabavam novi parfem. Ukoliko vas zanimaju moji utisci o ovim replikama, nastavite da citate.:)


Pre nego sto pocnem, napisacu vam par stvari o samoj kompaniji, kako bi se bolje upoznali sa njima, i videli sta se u njihovom asortimanu sve moze naci.

    Blue moon plus je firma koja je počela sa proizvodnjom parfema sredinom avgusta 2014. godine, firma je nakon veoma kratkog perioda počela da se bavi i izvozom na crnogorsko tržište i firma se takođe bavi proizvodnjom parfema za partnere pod njihovim brend imenom. Osnovne baze parfema uvoze se iz Francuske.

Od 26 mirisnih nota , ja sam se odlucila za ove tri, i to su: 107~ D&G Pour Femme New, zatim 111  Dior Hipnotic Poison i  123 Bright Crystal Versace.Medju navedenima, jedini original koji sam imala prilike da godinama koristim je  Hipnotic Poison, i smatram ga jednim od najboljih parfema iz Diorove kolekcije .



Tako da cu prvo poceti sa njim.Originalan  miris parfema je veoma orijentalan i jak, jer kao glavne note dominiraju mandarina, narandza i kalabrijski bagremot.Baza parfema je vanila, i to je najveci razlog zbog koga ga volim. Sto se tice replike, mogu reci da je miris vanile zaista intenzivan, potpuno dominira parfemom, i te citrusne note se skoro i ne osete.Meni to nije smetalo, jer volim vanilu, pogotovo ukoliko je njena aroma bas jaka i topla.Tako izmedju samog mirisa originala i kopije, to je jedina razlika.


Sledeci parfem je u broju 107  D&G Pour Femme New. Mirisne note zastupljene u originalu su nerolija, malina, jasmin, cvet narandze, dok  bazu parfema cine arome vanile, sandalovine i heliotropa. Apsolutno sve ove arome mozete osetiti i u kopiji. Ja nikada ne bih rekla da ce mi se dopasti parfem koji u sebi ima i cvetne primese, jer obicno me odbijaju.Ali u ovaj sam se zaljubila, i definitivno cu kupiti original.Mislim da je ovo parfem idealan za prolece, upravo zbog tih cvetno~ vocnih aroma.

I poslednji je 123 Bright Crystal Versace.Ovo je parfem koji mi se nimalo nije dopao, i kao glavni razlog navodim to sto potpuno pripada cvetnoj kategoriji.On u sebi sadrzi mirisne note bozura, maline i lotusa.Baza je sacinjena od nota ambera i crvenog drveta.Ukoliko ste ljubitelj ovakvih mirisa, mislim da ce vam se ovaj parfem dopasti.




Kao sto sam vec i na pocetku rekla, nikadase nisam probala repliku nekog parfema, pa nisam  ni znala sta da ocekujem od njih.Sto se tice ove tri, mogu reci da sam zadovoljna. Najmanje od svih mi se dopao 123 Bright Crystal ~ Versace, ne samo zbog mirisnih nota, vec i zbog toga sto nije nimalo dugotrajan.Posle dva sata izvetri, tako da vam njega ne bih preporucila.Sa druge strane, ostala dva su odlicna.Veoma su dugotrajni, osecate ih ceo dan, i na samoj garderobi njihov miris moze da se zadrzi i do nedelju dana.




Ja cesto imam alergiju na parfeme, ali ovi mi je srecom nisu izazvali.Iako ovo nisu originali, dosta su identicne i kvalitetne  kopije.Mislim da su  dobra opcija ukoliko zelite da investirate u skuplji parfem, a niste sigurni da ce vam se njegov miris svideti na duze staze.Meni se to cesto desavalo, i kupila bih skup parfem, koji bi na kraju zavrsio u kanti pun.


U tekstu ispod mozete videti sva mesta gde se Blue Moon parfemi prodaju.


 ALEKSANDROVAC:                                                                                                                                                                                                                                                       
    MOYA DROGERIJA - 29. NOVEMBRA 46                                                                                               
 
    BAČKA PALANKA:
    FANTAZIJA - KRALJA PETRA PRVOG 21
 
    BEOGRAD KARABURMA:
    DONA - DESPOTA STEFANA 70
 
    BEOGRAD PALILULA:
    PEK II - BUL. KRALJA ALEKSANDA 244A
 
    BEOGRAD BORČA:
    FARAON - SAVE MRKALJA 28
 
    BEOGRAD KONJARNIK:
    LADY LINE - BUL. REVOLUCIJE 488A/18
 
    BEOGRAD STARI GRAD:
    KRISTABEL - TERAZIJSKI PROLAZ 30-32
    ALTEA TERAZIJE - PEŠAČKI PROLAZ TERAZIJE LOKAL 1
 
    BEOGRAD ŽELEZNIK:
    FAMILY SHOP - AVALSKA 5
 
    BEOGRAD LEŠTANE:
    NATURA PLUS - SMEDEREVSKI PUT 7A
 
    GORNJI MILANOVAC:
    CIPELIĆI - MILOŠA VELIKOG 24
    CIPELIĆI - KNEZA ALEKSANDRA 5
 
    KRAGUJEVAC:
    LUKI - DANIČIĆEVA 113
    NADA - SLOBODANA PENEZIĆA 2A
 
    KRALJEVO:
    NEDEX - HAJDUK VELJKOVA 71
    NEDEX - OMLADINSKA 26
 
    KRUŠEVAC:
    MOYA DROGERIJA - DOSITEJEVA 10
 
    LOZNICA:
    DONA - PAŠIĆEVA 6
    GALILEO - JOVANA CVIJIĆA 3
    GALILEO 2 - PAŠIĆEVA 7
    AZZARO - VLADE ZEČEVIĆA 3
 
    MLADENOVAC:
    STILL - KRALJA ALEKSANDRA OBRENOVIĆA 86 B
 
    NIŠ:
    ELIZA - BUL. NEMANJIĆA 67A TC ZONA 1 LOKAL 7
    ELIZA - TRG KRALJA MILANA BB, STARI PODZEMNI PROLAZ LOKAL 46
    MI-MI CO - BULEVAR NEMANJIĆA 33 LJ
    BLACK MARATHON - TC KALČA, LAMELA B. LOK. 19A
    I SVE BOLJE SNABDEVENE APOTEKE
 
    BAČKI PETROVAC:
    MAJA - 14. VUSB BB
   
    NOVI SAD:
    26 - KNEZA MILOŠA 15
    TIFFANY - KORNELIJA STANKOVIĆA 9
    SONJA - TRG REPUBLIKE 14
    SONJA - BRAĆE RIBNIKAR 15
    SONJA - PAVLA PAPA 41
   
    OBRENOVAC:
    BAMBINO - MILOŠA OBRENOVIĆA 95
    HIT - MILOŠA OBRENOVIĆA 98
    HIT - VUKA KARADŽIĆA 82
   
    ODŽACI:
    MBN-TIM - ŽELEZNIČKA 43
   
    POŽEGA:
    CIPELIĆI - KNJAZA MILOŠA 5
 
    SMED. PALANKA:
    GARDNER - PRVI SRPSKI USTANAK 16
 
    SOKO BANJA:
    NATALY DROGERIJA - SVETOG SAVE 14
 
    SOMBOR:
    CALAMARIA - KRALJA PETRA PRVOG 5
 
    TRSTENIK:
    MOYA DROGERIJA - MIRE MILOŠEVIĆ 10
 
    UB:
    VS - KRALJA PETRA PRVOG 41
 
    VALJEVO:
    FONTANA - OSLOBODIOCI VALJEVA 31
 
    VELIKA PLANA:
    ELLE - MILOŠA VELIKOG 169
 
    VRANJE:
    CRISTABELL - STEFANA PRVOVENČANOG BB
    CRISTABELL - STEFANA PRVOVENČANOG 156
    KENT - STEFANA PRVOVENČANOG 92
 
    ŠABAC:
    SUNCE - NIKOLE PAŠIĆA 10
 
    VRBAS:
    VENECIJA - GUSTAVA KRLKLECA 15/B




                                               To bi bilo sve za ovaj post..:)


                          Da li koristite replike parfema, i kakvo je vase misljenje o njima? 
                                                      Do sledeceg posta..:)
                                                             Mimi..;*









11 коментара:

Favorite spring lipsticks

уторак, април 07, 2015 prettyandstylish 18 Comments

Cao drage moje..:)

Dekorativu skoro uvek razvrstavam po godisnjim dobima, mada se cesto desi da mi neka zimska nijansa zaluta medju letnjim, i obrnuto.Ali posto nam je prolece vec uveliko pocelo, danas zelim da sa vama podelim koje su to omiljene nijanse karmina koje cu nositi u ovom periodu.


Ja sam devojka koja voli da prati trendove, iako ih ne sledim uvek slepo.Volim da znam sta je to aktuelno iz sezone u sezonu, i da to uklopim u svoj neki stil.To se ne odnosi samo na modni , vec i na beuty deo, tacnije na makeup.Prelistavajuci stranice casopisa cesto sam mogla da primetim da su ove sezone aktuelne i tamnije nijanse karmina, sto je dobra vest za sve one devojke koje se sa pocetkom proleca oprastaju od njih.E pa ove sezone ne mora biti tako.Boje koje prednjace  su vatreno crvena, zatim takozvana plum berry  nijansa, boja fuksije, koralno crvena, i naravno nude. Iz svoje kolekcije izdvojila sam par nijansi karmina, koje izmedju ostalog jako volim, i koje su dosta aktuelne ove sezone.



~ 1~ Prvi karmin od koga pocenjem je Aura tecni mat karmin ~ 12 Mett Mess i njega kombinujem sa Maybelline Pink So Chic  olovkom. Ovo je upravo ta lepa bordo nijansa, koja ce itekako staviti poseban pecat na vas svakodnevni makeup.Ja je nosim kako na dnevnoj, tako i na vecernjoj bazi, stim sto ukoliko je nosim preko dana, ostatak sminke  svedem na minimum, kako bih  u prvi plan istakla karmin.Maybelline olovka je identicna karminu, tako da mi ona posluzi da uokvirim i popunim usne.Nju mozete koristiti i samostalno.

~ 2~ Naredni favorit je boja fuksije, tacnije ona koja u sebi sadrzi ruzicaste i ljubicaste tonove.Ja sam izabrala da to bude Golden Rose Matte karmin u nijansi 13.Meni je ovo omiljena nijansa od svih izdvojenih.Dosta je jaka boja, ali dobra stvar je sto je prilagodjena kako devojkama tamnijeg tena, tako i svima nama sa svetlijim.


~3 ~ Katte Moss karmin u nijansi 102 , se takodje nasao medju favoritima.Ovo je neka svetlo pink boja, mada zbog primesa crvenih  podtonova, na usnama moze izgledati tamnije.Definitivno nijansa koja je se uklapa uz svaki stil sminkanja i sa kojom nema greske.


~ 4~ Sto se tice koralno crvene nijanse, odlucila sam da to bude ovaj Nyx Butter karmin u broju S 12 .Iako boja deluje dosta intenzivno, zaista na usnama je veoma blaga, i mislim da je ovo nijansa koja ce biti odlicna i za leto.


~ 5~ Prolece nikako ne zamisljam bez hot pink nijanse, i ona mi je prva  asocijacija kada mislim na ovo doba godine.Ovog puta takodje sam odabrala Nyx mat karmin u nijansi 07 Addis Ababa. Veoma intenzivna boja, koja  da posebnu svezinu u svakodnevni makeup.




~ 6~ Poslednji karmin koji zelim da spomenem je ovaj iz Avona u nijansi Starburst pink . Prelepa boja breskve koja u sebi sadrzi i roze podtonove.Ovu nijansu i ne vole bas svi, iz razloga sto na usnama moze izgleda dosta svetlo, i da pritom odaje utisak kao da ste bolesni.Ali ukoliko vam odgovara kao i meni, ovog proleca ce te uzivati u njoj.


                                           ~ Izgled nijansi~ 


                                     Nadam se da vam se dopao ovaj post, kao i moj izbor..:)

                                    Koje su vase omiljene prolecne nijanse? Imamo li zajednickih?


                                                     Do narednog posta..:) Mimi..:*



18 коментара:

Essence Lash Princess volume mascara

недеља, април 05, 2015 prettyandstylish 4 Comments

Cao drage moje..:)

Post o ovoj maskari vam pripremam vec duze vreme, i evo konacno je tu.Danas zelim da sa vama podelim utiske o Essence Lash Princess maskari, o kojoj sam cula dosta pozitivnih i negativnih komentara, no ipak sam zelela da je kupim i pruzim joj sansu.Ukoliko zelite da saznate moje utiske o njoj, nastavite da citate tekst do kraja.:)




Slozicete se sa mnom da je pakovanje ove maskare zaista preslatko, zenstveno i neodoljivo.Dizajn zenskog korseta, i sam oblik ambalaze su me zaista najvise privukli.Pored toga, dno pakovanje je jako stabilno, tako da vam ova maskara moze biti  i lepa dekoracija na vasem makeup stocicu.Cetkica ove maskare je blago ispupcena, i nije silikonska.Takodje zbog neke standardne velicine, veoma je prakticna.




Ja nisam imala velika ocekivanja od ove maskare, jer jednostavno sa Essence brendom se nikada ne zna.Godinama koristim Maybelline maskare, i po meni su jedne od najboljih, ne samo u svom cenovnom rangu, vec i sto se tice onih skupljih.


Vec nakon prve upotrebe me je veoma iznenadila sposobnost ove maskare.Jedan sloj vam stvarno da i vise nego dobar efekat na trepavicama.Naravno sa svakim narednim slojem je sve bolje.Zelim da napomenem da je ova maskara jos bolja kada se malo osusi.Dok je sveza, ume da slepi trepavice, ali ne nesto drasticno.Ja najvise koristim udubljenu stranu cetkice, jer ona lepo rasceslja trepavice, i da im na duzini.Ispupceni deo im dosta da na gustini, ali cesto ukoliko ne skinete visak proizvoda, ume da ih slepi.


Kod nje mi se dopada i sama pigmentacija, zaista je intenzivno crna.Takodje je dobra stvar i to sto se ne kruni, i na ocima moze da izdrzi ceo dan.Nije vodootporna, ali se malo teze skida micelarnom vodom ili maramicama.Najbolje se moze ukloniti koriscenjem nekog uljanog sredstva.

                                         ~ Izged  na ocima~

                                              Jedan sloj..:)

Kao sto sam i na pocetku posta rekla, stvarno me je iznenadio kvalitet ove maskare.Nisam imala preteranih ocekivanja, pa je to razlog zasto je tako.Svakako vam je preporucujem.Mislim da za 450 dinara, ne mozete dobiti bolju maskaru od ove.



                    Kako vam se dopada ova maskara? Da li ste je probale?
                                            Do sledeceg posta:)
                                                   Mimi..:)


4 коментара: