Manicure of the week ~ Sephora Cookie Break

петак, август 07, 2015 prettyandstylish 10 Comments




Cao drage moje..:)

Kao sto ste vec i u naslovu mogle da procitate, danas vam pisem o omiljenom laku ove nedelje.Mala ispravka.Ovaj  mi je  vec duzi period unazad favorit, i mislim da ga mazem neprestano od kada sam ga kupila. Rec je o Sephora laku u nijansi Cookie Break.Ukoliko vas zanima nesto vise o njemu, nastavite da citate post..:)





Dolazi u klasicnom pakovanju koje u sebi sadrzi 5 ml proizvoda.Mozda ce vam se to  uciniti premalo, ali zaista mislim da moze da potraje.Ja ga konstantbo koristim, i jedva se primecuje da sam pocela da ga trosim.Sto se nijanse tice, definitivno jedna od mojih omiljenih.Volim nude lakove, i oni su mi izbor broj jedan.



Na slicici ispod mozete videti, da je cetkica ovog laka bar po mom misljenju idealna, jer je njena povrsina dovoljno siroka da u jednom potezu prekrije ceo nokat, i da ne pravi ruzne tragove.Sto se pigmentacije tice, rekla bih da je srednja, tacnije za punu ujednacenu boju su vam potrebna dva sloja.Inace, ovaj lak se i bez sloja nadlaka brzo susi, sto je svakako plus.




Sto se trajnosti tice, zaista sam zadovoljna.Na noktima traje i do 5 dana, i pritom mu se samo krajevi okrznu.Sa top coat slojem preko, traje i mnogo duze.Moj trenutni favorit je Maybelline Dr. Rescue, koji noktima daje taj gel efekt, i ukoliko ga niste probale, obavezno to uradite.:)


                                                   ~ Izgled nijanse na noktima~


Moji nokti trenutno nisu u najboljem stanju, stoga ne zamerite. Nijansa je u prirodi malo tamnija.

Sve u svemu, jako sam zadovoljna kvalitetom ovog laka, i kupila sam jos par nijansi koje planiram da testiram.Trenutno su u Sephori na akciji, i cena im je 159 dinara, tako da ukoliko ste u mogucnosti prosetajte do ove parfimerije i nadjite svoju idealnu nijansu.:)

                                                To bi bilo sve za danas.:)
               Da li ste probale ovaj lak, ili neki drugi iz kolekcije, i kakvi su vasi utisci?
                                              Do narednog posta..:) Mimi..:) :**

10 коментара:

Essence Soo Glow cream to powder highlighter

четвртак, август 06, 2015 prettyandstylish 12 Comments

Cao drage moje..:)



Verovatno ste i same vec cule za sada vec popularni trend sminkanja, pod nazivom strobing, koji podrazumeva isticanje odredjenih dela lica pomocu hajlajtera i rumenila.Ja vam danas necu mnogo pricati o tome, jer zelim da paznju posvetim jednom proizvodu koji je kljuc ove tehnike, a to je hajlajter.Kao sto ste i u naslovu vec mogle da procitate, radi se o Essence Soo Glow kremastom hajlajteru, koji je po mom misljenju odlican za sve devojke koje pocinju sa sminkanjem, a zele da malo eksperimentisu sa ovom tehnikom.Ukoliko zelite da saznate jos nesto o ovom proizvodu, nastavite da citate post..:)





Hajlajter dolazi u pakovanju od tvrde plastike, koje je prepoznatljivo za sve Essence proizvode.Sadrzi cetiri grama proizvoda, sto je poprilicno dosta.Kao sto i sam naziv kaze, rec je o kremastom proizvodu, veoma fine strukture, zbog koje se isti lako nanosi i blenda.Nijansa je u broju 10 nosi  naziv  look on the brigt side.Biserno bela nijansa koja u sebi ne sadrzi previse sljokica, vec dominira tej sedef, sto se bar meni licno vise dopada.



Pigmentacija ovog hajlajtera je srednja, i to je  veoma dobro, obzirom da ne mozete mnogo pogresiti i naneti vise proizvoda nego sto bi to inace trebalo.Vrlo lako se stapa sa kozom i daje joj zdrav i blistav izgled.
Mislim da je ovaj hajlajter odlican izbor za sve devojke sa suvom kozom, jer nece dodatno istaci suve delove.Takodje, veoma se lepo fotografise.



Ono sto mi se kod istog nije dopalo je njegova trajnost na kozi, koja je bar za mene nedovoljna.Traje nekih par sati, i nakon toga jednostavno nestane.Mislim da je to dobro za devojke koje pocinju da se sminkanju, i kojima nije potreban proizvod koji ce im trajati ceo dan na kozi, vec nesto sto radi svoj posao na par sati.




Svakako u tom cenovnom rangu, nisam uspela da pronadjem bolji kremasti hajlajter.Ako izuzmemo njegovu nepostojanost, mislim da nije los proizvod.Cena ovog hajlajtera je oko 400 dinara.



                                  
                            

                            Da li koristite kremaste hajlajtere, i koji bi mi preporucile?
                                       Da li ste probale ovaj, i sta mislite o njemu?
                                              Do narednog posta..:) Mimi..:***



12 коментара:

Baby Skin Instant Fatique Blur ~ Cool Rose

уторак, август 04, 2015 prettyandstylish 24 Comments

   

Cao drage moje..:)


Proizvod o kome vam danas pisem sam jako zelela da isprobam, no kako u Srbiji nije bio dostupan, mogla sam samo da cekam i da se nadam da ce jednom doci.Izuzetno sam se obradovala kada sam na Maybelline standu ugladala ovu bazu.Koristim je aktivno vec neko vreme, ali sam utiske formirala i posle par  nanosenja.Ukoliko vas zanima nesto vise o ovom proizvodu, nastavite da citate post..:)

              


Baby Skin  baza dolazi u tubici koja u sebi sadzi 22 ml proizvoda.U kolekciji se mogu naci tri razlicite nijanse: Warm, Apricot i Cool Rose.Ostale dve nisam probala, pa ne mogu da vam kazem nista vise o njima, medjutim mislim da je ova vise namenjena osobama sa roze podtonom.Osnova ovog proizvoda je voda, sto je meni jako vazno, obzirom da nisam ljubitelj silikonskih prajmera.Takodje, upravo to je cini i pogodnom za suvu kozu, kakva je moja trenutno. Tekstura ovog proizvoda je jako lagana, bukvalno je kao krema. Veoma se lako blenda, i koza je brzo upija.Nije teska na licu, te je mozete koristiti i samostalno.

             
Nakon nanosenja ove baze, primetila sam da mi je ten dosta ujednaceniji, i zaista ucini da koza bude glatka i spremna za nanosenje makeup.Takodje, sitne nesavrsenosti i crvenilo ucini manje vidljivim, stoga obecani blur efekat nije izostao.Sto se tice pora, ne mogu nista da vam kazem, obzirom da nemam tih problema, ali posto proizvodjac tvrdi da ova baza moze i vizuelno smanjiti pore, vredi isprobati.

              

Jedina stvar koja mi se ne dopada je miris, koji me podseca na jaka alkoholna pica.Medjutim, vrlo brzo ispari, pa ne morate da brinete.

                                                  ~ Sastav i izgled~

                  
               
                   

Ja sam zadovoljna ovom bazom, jer jedina moze da parira Aurinoj, koju  zaista obozavam.Ukoliko volite prajmere u cijoj se osnovi nalazi voda, a  imate suvu i normalnu kozu, verujem da je ovaj proizvod odlican za vas.Mozete ga nabaviti u Dm drogerijama, po ceni od 569 dinara.


                                                  To bi bilo sve za ovaj post..:)

                 Da li ste probale ovu bazu, ili neku drugu iz kolekcije, i kakvo je vase misljenje?
                                 Do narednog druzenje..:) Mimi..:) :***



24 коментара:

July Favourites

недеља, август 02, 2015 prettyandstylish 14 Comments

Cao drage moje..:)

I najzad vam pisem post o svojim proslomesecnim favoritima.Priznajem da ih  i vise nego sto sam ocekivala, kako u onom delu koji se preparative tice, tako i u ovom dekorativnom.Necu previse da duzim, stoga hajde da pocnemo.:)


                 


                                                 ~ PREPARATIVA ~


Prvi proizvod koji sam rado volela i koristila, je Mixa mleko za uklanjanje sminke.Veoma blag proizvod, koji je izmedju ostalog namenjen i osetljivoj kozi.Odlicno uklanja sminku, pritom ostavlja osecaj neverovatno mekane koze. Za vise informacija, bacite pogled na ovaj post.

   

Topicream, je moj naredni favorit.Radi se o losionu koji je namenjen nezi suve koze, a kako ja imam taj problem, ovakvih proizvoda nikada dosta.Ovaj sam dobila pocetkom meseca, i dovoljno sam ga  istestirala, da mogu toplo da vam ga preporucim.Mislim da ga nema kod nas, ali kao idealna zamena moze da posluzi Eucerin losion sa 10% ureom.Zaista osetim da mi je koza dosta meksa, i taj osecaj se zadrzava i mnogo sati nakon nanosenja.

                 

Sledeci favorit je Allin sampon .Naime, radi se o prirodnom proizvodu, koji je prevashodno namenjen osobama koje imaju problema sa opadanjem kose.Ja ga nazalost imam, i od kada koristim ovaj sampon primecujem da mi sve manje kose opada, sto je uvek plus.Nastavicu da ga koristim i u buducnosti, kako bih videla da li funkcionise na duze staze.Inace, zelim da napomenem da ima zaista uzasan miris belog luka, ali se na kosi ne zadrzava.


                    

Medju favoritima se nasao i Balea  Golden Shine spray. Prva stvar zbog koje mi se dopada, je predivan vockasti miris, koji asocira na leto.Iako, u pakovanju deluje kao da ima previse sljokica, kada se aplicira na kozu to nije tako.Bude ih ali u umerenoj kolicini, tek toliko da joj da blagi sjaj.Jos jedna stvar koja mi se dopada, je ta sto iste ne popadaju odmah sa tela, vec se zadrze i do par sati.


                     

I poslednji favorit iz ovog dela je Weleda krema sa irisom, u kojoj sam uzivala proteklog meseca.Ukoliko vas zanima nesto vise o njoj, pogledajte ovaj post.

                      
                                          

                                                        ~  DEKORATIVA ~

                    

E sad nesto malo zanimljivije, jer verujem da vecina vas voli ovaj dekorativni deo.Na prvom mestu su  Avon Glow kuglice u nijansi warm.Ovo je odlican proizvod za leto, kao i za sve one dane kada ste dovoljno tamni da  vasem licu ne da prljav izgled.Dopadaju mi se jer imaju  ulogu bronzera i hajlajtera, pritom su dovoljno pigmentovane, i  dugotrajne na kozi.    

                        

Zatim imam jedan proizvod za oci, a rec je o Maybelline Color Tattoo cream eyeshadow ~ On and on Bronze.Volim da koristim kremaste senke u ovom periodu, najvise iz razloga sto su dugotrajne i  lako se nanose.Verujem da svaka od vas zna koliko su ove dobre, stoga vas necu previse gnjaviti.

              

Medju favoritima se nasao i Essence karmin u broju 02 Glastonberry.Nisam fan karmina ovog brenda, jer su slabo pigmentovani, nisu nimalo dugotrajni, tako da ih obicno i ne kupujem.Medjutim,  ovaj me je iznenadio svojim kvalitetom.Pigmentacija mu je odlicna, ima polumati strukturu i na usnama traje i do par sati, sto je za Essence karmine neuobicajno.Svakako zelim da isprobam jos koju nijansu iz ove kolekcije.

                


Posto u letnjem periodu i ne volim parfeme  ovaj Zara Body mist sa vanilom mi je odlicna zamena.Ja volim miris vanile, i nikada ne odustajem od njega. Kod ovog proizvoda mi se dopada sto isti  nije previse tezak, i sto se na kozi dosta zadrzava.

 

I na kraju imam dva laka za nokte.Rec je o Sephora Cookie brak i GRWoW u broju 11.Obe nijanse su nude, sto ja najvise preferiram.Cetkice kod oba laka su izuzetno dobre, dosta siroke da jednim potezom pokriju ceo nokat.Takodje pigmentacija je odlicna, kao i trajnost istih.





Poslednji favorit je Maybelline  Dr. Rescue gel top coat.Najbolji  top coat koji sam u poslednje vreme probala.Zaista lepo zagladi lak, da mu taj gel izgled i pritom mu neverovatno produzi trajnost.Meni lak sa slojem ovog nadlaka traje i do nedelju dana, a da se i ne ogrebe, stoga je ovo  moje otkrice, i toplo vam ga preporucujem.




              I to  bi bilo sve..:) 
                                                 Da li imamo zajednickih favorita?
                           Da li ste probale neke od ovih proizvoda, i sta mislite o njima?
                                              Do narednog posta..:) MiMi..:**

14 коментара: