Haul~ Dm, Lily,Sephora, Nyx...

субота, октобар 18, 2014 prettyandstylish 8 Comments






Cao svima..
Danas sam vam pripremila jos jedan haul post, i nadam se da ce vam se dopasti.Inace sam obecala sebi da necu kupovati sminku i kozmetiku jedno vreme, ali posto po tom pitanju imam slab karakter na kraju sam popustila.
Da ne bih duzila dugo sa uvodom, hajde da pocnemo.:)







Batiste sampon za suvo pranje kose

Svima nama dobro poznat sampon za suvo pranje kose.Najbolji na nasem trzistu, i ne znam sta bih drugo rekla, a da to vec ne znate.Ovaj je namenjen svim tipovima kose, prelepo mirise, ne ostavlja beli trag, sve u svemu obozavam ga.Cena ovog sampona je 509 dinara u Dm~u.




Garnier BB krema

Vise volim BB kreme od pudera, i shodno tome vise ih i koristim.Jedna od omiljenih mi je upravo ova.Moja je u nijansi Light, sto je ujedno najsvetlija.Odlicno izjednaci ten, prikrije nesavrsenosti i sadrzi SPF 20.Matira kozu, smanjuje pore, i istice prirodnu blistavost.U sebi ne sadrzi ulja.Cena je oko 750 dinara i sadrzi 40 ml proizvoda.


Aura prajmer za lice

Citala sam dosta postova o njemu, i odlucila da ga kupim.Nisam ga jos uvek koristila, jedva cekam.Cena je 550 dinara.

Avon sprej za fiksiranje sminke

Proizvod koji me je razocarao, jer meni nimalo nije fiksirao sminku.Ne znam zasto.Nadam se da ce mi u buducnosti vise odgovarati, pa da cu promeniti misljenje.




Bioten krema za suvu i osetljivu kozu

Probala sam gel iz iste ove linije, i fantasticno je odgovarao mojoj kozi.Krema je takodje fina, veoma je lagana, i ostavlja fin barsunasti osecaj na kozi.Isprobacu je jos malo, pa ce te cuti opsirnije utiske.Mislim da joj je cena negde oko 450 dinara.

 Zajedno sa njom uzela sam i maramice za skidanje sminke.U poslednje vreme ih redovno koristim i verujte da su odlicne.Dosta su natopljene sredstvom za uklanjanje sminke, ne iritiraju i ne isusuju kozu.Sadrze ekstrat pamuka, tako da im je i miris odlican.U jednom pakovanju ima 20, i kostaju 200 dinara.






Garnier dfofazno sredstvo za uklanjanje sminke sa ociju


Slusala sam dosta toga o ovom proizvodu, pogledala par videa u kojima se pominje, i pozelela sam da ga probam.Mada je Nivea pre par meseci izbacila isti proizvod, tada nekako nisam osetila posebnu zelju da ga isprobam.Za sada koliko sam ga koristila, mogu  vam reci da mi se jako dopada.Fenomenalno uklanja sminku, cak i vodootpornu ( ne pricam napamet testirala sam ga).Iako u sebi sadrzi uljani deo, definitivno ne  ostavlja masni trag na vasim kapcima.Sve u svemu jako dobar proizvod.U dm~u je na popustu i kosta 399dinara.



Loreal Sunkiss jelly


Posto sam pre tri meseca prvi put ofarbala kosu, moj izbor su bili ombre pramenovi.Svidja mi se to sto se kosa ne farba iz temena, vec sami mozete da odredite koliko zelite da vam ombre bude izrazen.Moji pramenovi su bili mozda tri ~ cetiri nijanse svetliji od prirodne boje kose.Posto su poceli da se ispriraju, a ja sam jos uvek zelela da zadrzim svoj ombre probala sam ovaj gel.Super je odradio svoj posao, i zaista sam prezadovoljna rezultatima.Kupila sam ga ponovo, jer ce mi uskoro ponovo trebati. U svakom slucaju, ako zelite pramenove bez koriscenja farbe, ovaj gel je odlicna alternativa.Cena je oko 600 dinara.


Avon nail experts

Rec je o spreju koji omogucava da vam se nokti brzo osuse.Dolazi u pakovanju od 50 ml sa pumpicom.Malo me je razocarao je nisam primetila da osusi nokte brzo kao sto obecava.Uz to ovo je uljani sprej tako da vam vise zamasti nokte nego sto ih osusi.Dobice jos nekoliko sansi, ko zna mozda me iznenadi.Cena je 299 dinara.

Sephora nail patch art i Malena beli lak


Obozavam ovakav tip ukrasa za nokte jer nisu previse napadni, a veoma su efektni.Ovi iz Sephore sadrze cipkani dezen, koji ja licno jako volim.Cena ovih nalepnica je 350 dinara.
Malena krec beli lak u nijansi broj 3  je nesto sto sam pokupila na putu do kase, jer mi je trebao.Jos uvek ga nisam isprobala, ali mi deluje dobro.Cena je 120 dinara u svim Lily drogerijama.


E sad da predjemo malo na sminku.Prilicno sam slaba na NYX proizvode, i uvek ih kupim kada sam u mogucnosti. Smatram da su veoma kvalitetni, sobzirom na cenu za koju se prodaju.Postoji mnogo proizvoda koji dosta kostaju, a zapravo ne vrede nista.Ovaj put sam se opredelila za jedan korektor, i par karmina, jer njih nikada dosta.:)

NYX full coverage concealer ( C01 porcelain)

Vec duze vreme sam u potrazi za korektorom koji ce mi pokriti podocnjake, i sitne  nepravilnosti, a da pritom ne ucini da  da izgledam kao da imam masku na licu.Ovaj sam videla u Alexandar Cosmetics radnji i odlucila da ga isprobam.Za sada koliko sam ga par puta nosila, priznajem da sam jako zadovoljna.Dolazi u pakovanju od 7ml i cena je 850 dinara.



NYX Butter lipstick

 Posto posedujem nekoliko sjajeva za usne iz ove kolekcije, resila sam da probam i karmine.Moji prvi utisci su odlicni.Kremasti su, boja je veoma intezivna i dugo ostaje na usnama.Karmini zaista vredni paznje.Cena jednog je 589 dinara.

Moj izbor je pao na ove tri boje, i zaista mi je bilo tesko da se odlucim, jer su sve predivne.

1.BLS 11 LICORICE REGLISSE~ boja vina.
2.BLS SO3 Snow Cap~ nude nijansa sa roze podtonom.
3.BLS S12 Litle Susie


NYX tecni mat karmini

Zaista ih obozavam.Imaju mat zavrsnicu, jako su postojani i boje su veoma pigmentovane .Jedan od narednih postova posveticu detaljnije ovim slatkisima.Moj izbor su nijanse :( Zurich smlc1)braonkasto ~ roze nijansa, i Sidney (smlc13), prelepa barbi roze boja.

NYX Macaron karmin u nijansi Rose 01

Vec ste imali priliku da na njihovim standovima vidite ove karmine, ispirisane poznatim makaruns kolacicima.Za sve one koji su ljubitelji karmina u nesvakidasnjim nijansama, ovi su pravi izbor.Ja jos uvek nisam dovoljno smela da eksperimentisem sa ovakvim bojama, pa je moj izbor bio ova prelepa pastelno roze boja.


NYX Lipliner Pencil

Meni su olovke za usne neizostavan deo sminkanja, jer mi dosta pomazu posto imam mala usta. Ova jesen je ispirisana tamnim nijansama, poput boje vina, trule visnje i slicno,  tako da bar karmine u ovakvim nijansama kod mene prate i olovke koje su slicne ili iste boje.Ja sam se odlucila za dve i prva je u broju SPL 813( plush red), i druga 808 (Deep purple).Isprobala sam ih, za sada sam zadovoljna.





Meybelline Color Drama Lip pencil

Konacno sam ih nabavila.Bila sam toliko luda za njima, da sam jedva cekala da ih se dokopam.Kod nas ne mogu da se nabave svih  9 nijasi, tako da je moj izbor pao na 6.U svakom slucaju deluju mi super, jedva cekam da ih probam i da sa vama podelim utiske.Cena jedne je 240 dinara.


Balzami za usne ( Sephora, Labello i Beauty made easy)

I poslednji proizvodi su balzami za usne.
Prvi je Kiss Me balzam u boji iz Sephore.Moj je u nijansi 03 Strawberry Fizz.Veoma kremast balzamic, intezivne boje.Boja dosta ostaje na usnama, ali ne i do 14 sati kako je proizvodjac naveo.Cena je 1200 dinara.

Labello lip butter sa mirisom maline je nesto sto se konacno i kod nas pojavilo.Razocarala sam se sto kod nas mozete naci samo dva, ali sta da se radi.U svakom slucaju, lepo neguje usne, dosta se na njima zadrzava, i mirise fenomenalno.Cena je 240 dinara.

I poslednji balzam je nesto nalik Eos balzamu.Nista posebno, kao i svaki balzam za usne.Cena mu je 330 dinara.






I to bi bilo sve.Ovaj post se malo oduzio, ali eto nisam mogla da ga skratim.
Nadam se da ce vam se dopasti.


Sta ste vi to lepo kupile u poslednje vreme?

Do sledeceg posta.:)
MiMi..:*




 

 



8 коментара:

Testiranje proizvoda:Kozmetika Teatar Freeman

четвртак, октобар 16, 2014 prettyandstylish 0 Comments




U danasnjem postu zelim da sa vama podelim utiske o dve maske za lice, koje sam dobila na testiranje od Kozmetike Teatar.Rec je o hidratantnoj  maski sa krastavcem, i Antistres maski sa mineralima iz Mrtvog mora.Ukoliko vas zanima nesto vise o ova proizvoda nastavite da pratite tekst.:)






HIDRATANTNA MASKA ZA LICE SA KRASTAVCEM I ALOJOM


Jedna od najstarijih maski iz Freeman kozmetike, koja je od strane potrosaca nagradjena sa 5 zvezdica.Nezno otklanja svu necistocu.Super osvezavajuca maska koja se koristi i cesto posle pilinga. Namenjena je normalnoj i kombinovanoj kozi.Iz Freemana porucuju da ce te vec nakon tri meseca redovne upotrebe primetiti znacajne rezultate.



UPOTREBA; Nanese se na prethodno ocisceno lice, ostavi da se osusi nekih petnestak minuta, a zatim ispere mlakom vodom.Iako maska nije agresivna, preporucuje se izbegavanje dela oko ociju.




ANTISTRES MASKA SA MINERALIMA IZ MRTVOG MORA

Hranljiva maska sa mineralima iz Mrtvog mora, cisti zapusene pore,hidratira lice i uspostavlja normalan balans koze.Lavanda i Bargamont koji su takodje sastojci ove maske, cine da se osecate kao u spa centru.Idealna je za sve tipove koze.


UPOTREBA:




Naneti na lice i vrat i ostaviti da se osusi.Izbegavati podrucje oko ociju.Isprati masku toplom vodom.
Koristiti dva puta nedeljno.

Inace maska je dobila nagradu Beuty Award, kao najbolji proizvod u Americi.





SASTAV:








 IZGLED:


*Maska sa mineralima iz Mrtvog mora

*Krastavac i aloja*


MOJI UTISCI

Iako sam ove testere dobila na poklon to svakako to nije uticalo na moje misljenje.U jednom od proslih postova o kojima sam  pisala o skrabu sa grejpom, mogli ste da vidite da sam bila zadovoljna proizvodom.

 Ove dve maske su , mogu slobodno da kazem da su opravdale moja ocekivanja.

Sto se tice maske sa krastavcem, svidja mi se sto je veoma osvezavajuca, i kada je uklanjate sa lica imate osecaj kao da sa parcicima maske nestaje i sva vasa necistoca sa lica.Ovo je jedna od onih maski koje  bukvalno ljustite sa lica, i meni je to licno veoma zabavno.Miris mi je veoma prijatan, i to je jos jedan plus, jer mrzim proizvode koji lose mirisu.Nisam imala nikakve negativne reakcije na nju, i iskrena da budem bila sam sigurna da se to i nece desiti.


Maska sa Mineralima iz Mrtvog mora me je takodje jako obradovala.Nisam ocekivala kada sam je otvorila da ce biti plava, i to mi se zaista jako dopalo posto vecina maski koje sam do sada koristila su bile bele.Odmah nakon nanosenja, pocinje da se susi, ali ne do te mere da vam zateze  lice onemoguci otvaranje usta.Miris je nesto sto me odusevilo, jer sam stvarno imala osecaj kao da sam na moru.Obicno maske koje sadrze minerale iz mora, imaju neprijatan miris, ali ova je potpuno drugacija.Moja koza je u poslednje vreme pocela da ludi, i ova maska joj je bas prijala.Iako imam dosta maski kuci, ovu cu definitivno kupiti.


Sve u svemu , kada sumiram sve utiske jako sam zadovoljna svim proizvodima koje mi je Kozmetika Teatar ustupila na testiranje.
Ove maske kao i sve njihove proizvode mozete naci na ovom  linku, i ukoliko niste slobodno isprobajte, bicete pozitivno iznenadjeni kao sto sam i ja.



To je sve za danas.

Da li ste probale ove maske, i kakvi su vasi utisci.?
Do sledeceg posta.:)
MiMi..:)



0 коментара:

Saveti za suzavanje prosirenih pora na licu

уторак, октобар 14, 2014 prettyandstylish 0 Comments

 Prosirene pore na licu su najveca nocna mora svake  devojke i nesto sto nas konstantno nervira.Umesto fine, zagladjene koze, u vecini slucajeva vidjamo kozu koja nam se nimalo ne dopada.Da ne pominjem i to koliko su prosirene pore idealno mesto za sve moguce necistoce.




Nasa koza preko pora dise, i one joj omogucavaju da bude lepa i barsunasta.Problem nastaje onog trenutka kada se zbog kolicine nakupljene necistoce pore prosire.Mozda nam to u vecini slucajeva deluje kao nebuloza, jer verujem da je vecina nas sigurna da na pravilan nacin cisti i neguje svoju kozu.


Ja licno nemam problem sa prosirenim porama, ali odlicno znam koliko to ume da nervira, i koliko se devojke bore sa tim.Moja najbolja drugarica ima problem sa tim, i mnogo toga je prosla kako bi celu situaciju malo smirila.Zato danas sa vama zelim da podelim par saveta i trikova koji su njoj pomogli i nadam se da ce i vama.:)

KAKO NASTAJU

Prosirene pore su nesto sto je u vecini slucajeva genetski nasledjeno.Najcesce se javljaju kod osoba koje imaju masnu kozu, ali nije tako u sto posto slucajeva.Osim toga prosirene pore nastaju usled nepravilnog negovanja lica, kao i kod preteranog izlaganja UV zaracima. Uzroci su takodje i pusenje, nepravilna ishrana i smanjen unos vode.


PRAVILNA NEGA KOZE

Verovatno je vecina vas cula za pravilo da prilikom umivanja, topla voda omogucava da se pore otvore.To je tacno, ali stvar na koju treba obratiti paznju je da nakon sto obavite svoj ritual ciscenja lica, obavezno ga isperete sto hladnijom vodom ili istrljate ledom.Ledena voda ce ih suziti, bolje od bilo kog proizvoda namenjenog za to.Potrudite se da vase lice takodje cistite dva puta dnevno: ujutru i uvece.Ovo su koraci koje nikako ne bi trebale da preskacete.Takodje je bitno da u krevet nikada ne odete sa sminkom.Znam da smo nekada toliko umorni da vidimo samo krevet, ali bolje je ostati pet minuta duze budan, nego se ujutru probuditi sa bubuljicama.






PILING

Piling napravljen od prirodnih sastojka poput secera ,soli ,ulja,ili samlevenih ovsenih pahuljica, pravi je raj za kozu.Ovako pripremljen piling utrljajte u kozu i videcete koliko ce nakon ispiranja pore biti manje vidljive.Ukoliko nemate vremena da napravite svoj piling, posluzite se onim iz radnje.Ali oprezno sa pilingom! Dva puta nedeljno je savim dovoljno.



PRIRODNE MASKE

Maska koja dosta pomaze jeste maska od bele gline.Belu glinu mozete nabaviti u vecini drogerija, ako malo bolje pogledate.Pola pomorandze pomesajte sa kasikom bele gline, i jednom kasicicom meda.Nanesite na lice i ostavite da deluje petnaest minuta.Isperite hladnom vodom.

Maska od grozdja

Grozdje je za kozu sa porama veoma dobro, jer je prirodni antioksidant.
 Izmiksate grozdje u onoj kolicini koliko smatrate da vam je potrebno i nakon toga dodajete ovseno brasno.Kada masa postane ujednacena, nanesete na lice i ostavite da deluje 20 minuta.Isperete mlakom vodom.

Maska sa jogurtom

Zahvaljujuci mlecnoj kiselini koja se u jogurtu nalazi on ne samo da suzava pore, nego i cisti kozu.Jogurt nanesete na lice petnaest minuta i isperete toplom vodom.




TRETMANI

Ako je vas problem sa prosirenim porama nesto sto nikako ne mozete da drzite pod kontrolom,pokusajte da se okrenete i kozmetickim tretmanima.Tretman koji je meni poznat  je mikrodermoabrazija, koja funkcionise na principu mehanickog pilinga.Ovom metodom se uklanja sloj mrtvih celija koze.









Verovatno ste i cule za hemijski piling.Iako ne znam mnogo o tome, poznajem mnogo devojaka koje su dozivele negativna iskustva sa ovom metodom, tako da ja nisam pristalica toga.

Najbolje je da koristite sto posto prirodne proizvode, koji se kod nas mogu naci po veoma pristupacnim cenama.

ISHRANA

Treba da bude raznovrsna ,ali postoje namirnice kojih neko vreme treba da se klonite.To su naravno nezdrava hrana,slatkisi i mlecni proizvodi.Ishrana treba da bude bogata vitaminima i omega tri masnim kiselinama.

*sve slike su preuzete sa interneta*

I to bi bilo sve za danas.Nadam se da ce vam ovaj post biti od koristi.

Da li imate prosirene pore i kako se  borite protiv njih?

Mimi..:*

0 коментара:

Top 5 beauty proizvoda

понедељак, октобар 13, 2014 prettyandstylish 4 Comments

Cao svima.:-)
Sigurna sam da svaka od nas moze da izdvoji par kozmetickih proizvoda, koji su joj nezamenljivi i koje redovno koristi.Jeste da je izazov izdvojiti ih samo 5, jer se uvecini slucajeva se nasa beauty rutina sastoji od vise.U danasnjem postu izdvojicu pet koji su po meni nezamenljivi.Pa ako vas zanima koji su to, procitajte tekst do kraja.:)






Soin  du visage micelarna voda



Probala sam mnogo micelarnih voda poceci od onih skupljih, pa preko jeftinijih.Mogu reci da mi je Bioderma najvise odgovarala.Medjutim svi znamo koliko je Bioderma skupa kod nas , i da nam se verovatno ne izdvaja toliki novac samo za jedan proizvod.Na ovogodisnjem letnjem odmoru u jednoj od lokalnih Pariskih parfimerija ,naisla sam na Soni de visage micelarnu vodu,a po ceni od 4€ za 500ml,definitivno sam zelela da je isprobam.Vec nakon prvog koriscenja me je odusevila.Uklanja cak i vodootpornu sminku, nema alkohola u sebi, ne isusuje kozu, i bar meni nije izazvala nikakve nezeljene reakcije.Jos jedna dobra stvar je i to sto je namenjena svim tipovima koze.Nazalost, mislim da je nema kod nas, ali ako negde naletite na nju, obavezno je isprobajte, jer je proizvod vredan paznje.








Macadamia balzam za sve tipove kose


Ovaj balzam sam nedavno probala, ali to je bilo sasvim dovoljno da se momentalno zaljubim u njega.Odlicno neguje kosu, omogucava joj lakse rascesljavanje, i veoma je prijatnog mirisa.Svi vi koji volite Macadamia proizvode, i koji ste izmedju ostalog probali ovaj balzam, znate o cemu pricam.Tako da on zauzima  drugo mesto na listi mojih omiljenih kozmetickih proizvoda.





Neutrogena gel za ciscenje lica sa crvenim grejpom


Iako nisam odusevljena mirisom ovog gela, definitivno je ono sto uradi mojoj kozi fenomenalno.Momentalno  je osvezi,  razbudi i nakon koriscenja stvarno imate osecaj da vam je koza potpuno cista, a to je osecaj koji ja uvek ocekujem kada koristim proizvode ovog tipa.Svakako ako vas zanima nesto vise o ovom proizvodu bacite pogled na ovaj link.




Bioten krema za ruke (Med i ulje makadamie)


Zbog prirode svog posla tokom radnog vremena bar 30 puta operem ruke, a znajuci koliko sapuni isusuju kozu, krema za ruke je stvar bez koje ne mogu.Biotenova krema koja je namenjena suvoj kozi ruku, je svakako jedna od najboljih.Veoma je hidratantna, koza je brzo upija, a miris je nesto sto najvise volim kod nje.Mala, u veoma prakticnom pakovanju, svakako je moj verni pratilac tokom dana.





Nivea krema


Kada sam bila manja obicna Nivea krema ,za koju svako od nas zna je bila deo moje svakodnevne rutine .Nikada je nisam izostavljala.Medjutim kako sam odrastala uvek sam zelela da probam neku drugaciju kremu, a moju do tada omiljenu sam zapustila.Verujte da koliko god do danas krema isprobala, nijedna mojoj kozi ne prija kao obicna Nivea.Standardno pakovanje,  koje se ponekada promeni, ali ono sto se u njemu nalazi vec godinama ostaje isto.Mozda jeste malo masnija za neciji ukus, ali svakako bar po meni jedna od najboljih krema, kojoj javno obecavam da je vise nikada necu zapostaviti.:) Bar se nadam da necu.:D



I to su moja top 5 proizvoda, bez kojih tesko da bih mogla.:)


Da li i mozete da izdvojite 5 proizvoda koji su po vama nezamenljivi.?
Jedva cekam da procitam koji su to.:D


Do sledeceg posta.:)
MiMi..:D




4 коментара: