Saveti za suzavanje prosirenih pora na licu

уторак, октобар 14, 2014 prettyandstylish 0 Comments

 Prosirene pore na licu su najveca nocna mora svake  devojke i nesto sto nas konstantno nervira.Umesto fine, zagladjene koze, u vecini slucajeva vidjamo kozu koja nam se nimalo ne dopada.Da ne pominjem i to koliko su prosirene pore idealno mesto za sve moguce necistoce.




Nasa koza preko pora dise, i one joj omogucavaju da bude lepa i barsunasta.Problem nastaje onog trenutka kada se zbog kolicine nakupljene necistoce pore prosire.Mozda nam to u vecini slucajeva deluje kao nebuloza, jer verujem da je vecina nas sigurna da na pravilan nacin cisti i neguje svoju kozu.


Ja licno nemam problem sa prosirenim porama, ali odlicno znam koliko to ume da nervira, i koliko se devojke bore sa tim.Moja najbolja drugarica ima problem sa tim, i mnogo toga je prosla kako bi celu situaciju malo smirila.Zato danas sa vama zelim da podelim par saveta i trikova koji su njoj pomogli i nadam se da ce i vama.:)

KAKO NASTAJU

Prosirene pore su nesto sto je u vecini slucajeva genetski nasledjeno.Najcesce se javljaju kod osoba koje imaju masnu kozu, ali nije tako u sto posto slucajeva.Osim toga prosirene pore nastaju usled nepravilnog negovanja lica, kao i kod preteranog izlaganja UV zaracima. Uzroci su takodje i pusenje, nepravilna ishrana i smanjen unos vode.


PRAVILNA NEGA KOZE

Verovatno je vecina vas cula za pravilo da prilikom umivanja, topla voda omogucava da se pore otvore.To je tacno, ali stvar na koju treba obratiti paznju je da nakon sto obavite svoj ritual ciscenja lica, obavezno ga isperete sto hladnijom vodom ili istrljate ledom.Ledena voda ce ih suziti, bolje od bilo kog proizvoda namenjenog za to.Potrudite se da vase lice takodje cistite dva puta dnevno: ujutru i uvece.Ovo su koraci koje nikako ne bi trebale da preskacete.Takodje je bitno da u krevet nikada ne odete sa sminkom.Znam da smo nekada toliko umorni da vidimo samo krevet, ali bolje je ostati pet minuta duze budan, nego se ujutru probuditi sa bubuljicama.






PILING

Piling napravljen od prirodnih sastojka poput secera ,soli ,ulja,ili samlevenih ovsenih pahuljica, pravi je raj za kozu.Ovako pripremljen piling utrljajte u kozu i videcete koliko ce nakon ispiranja pore biti manje vidljive.Ukoliko nemate vremena da napravite svoj piling, posluzite se onim iz radnje.Ali oprezno sa pilingom! Dva puta nedeljno je savim dovoljno.



PRIRODNE MASKE

Maska koja dosta pomaze jeste maska od bele gline.Belu glinu mozete nabaviti u vecini drogerija, ako malo bolje pogledate.Pola pomorandze pomesajte sa kasikom bele gline, i jednom kasicicom meda.Nanesite na lice i ostavite da deluje petnaest minuta.Isperite hladnom vodom.

Maska od grozdja

Grozdje je za kozu sa porama veoma dobro, jer je prirodni antioksidant.
 Izmiksate grozdje u onoj kolicini koliko smatrate da vam je potrebno i nakon toga dodajete ovseno brasno.Kada masa postane ujednacena, nanesete na lice i ostavite da deluje 20 minuta.Isperete mlakom vodom.

Maska sa jogurtom

Zahvaljujuci mlecnoj kiselini koja se u jogurtu nalazi on ne samo da suzava pore, nego i cisti kozu.Jogurt nanesete na lice petnaest minuta i isperete toplom vodom.




TRETMANI

Ako je vas problem sa prosirenim porama nesto sto nikako ne mozete da drzite pod kontrolom,pokusajte da se okrenete i kozmetickim tretmanima.Tretman koji je meni poznat  je mikrodermoabrazija, koja funkcionise na principu mehanickog pilinga.Ovom metodom se uklanja sloj mrtvih celija koze.









Verovatno ste i cule za hemijski piling.Iako ne znam mnogo o tome, poznajem mnogo devojaka koje su dozivele negativna iskustva sa ovom metodom, tako da ja nisam pristalica toga.

Najbolje je da koristite sto posto prirodne proizvode, koji se kod nas mogu naci po veoma pristupacnim cenama.

ISHRANA

Treba da bude raznovrsna ,ali postoje namirnice kojih neko vreme treba da se klonite.To su naravno nezdrava hrana,slatkisi i mlecni proizvodi.Ishrana treba da bude bogata vitaminima i omega tri masnim kiselinama.

*sve slike su preuzete sa interneta*

I to bi bilo sve za danas.Nadam se da ce vam ovaj post biti od koristi.

Da li imate prosirene pore i kako se  borite protiv njih?

Mimi..:*

0 коментара: