March Favorites

субота, март 28, 2015 prettyandstylish 7 Comments

Cao drage moje..:)

I posto se kraj meseca priblizio, danasnji post je rezervisan za favorite.Ovog meseca na moje veliko iznenadjenje imam vise preparativnih nego dekorativnih proizvoda, sto se nije odavno desilo.Pored standardnih favorita, od sada pa na dalje u ovakvim postovima ce se pojavljivati i proizvodi koji mi se nisu dopali ovog meseca, kao i fashion favoriti.Pa hajde da pocnemo..:)



                                                                   ~ Preparativa~


Prvi preparativni favorit je Vichy Dercos Neogenic sampon.O njemu sam vec pisala, pa pogledajte moje detaljnije misljenje ovde .Ukratko pored toga sto mi kosa od njega manje opada, dopada mi se i sto mnogo dobije na volumenu.Obzirom da je prirodno dosta tanka i bez volumena, to mi je od velikog znacaja.


Naredni favoriti su Dermix makeup remover i Dermix face lotion.Takodje su dobili svoju recenziju, koju mozete pogledati na ovom linku. Dva odlicna proizvoda koji rade sve ono sto tvrde, bar meni nisu izazvali nikakve nezeljene reakcije, i ukoliko imate prilike obavezno isprobajte.


Lilly and spice losioni su nesto najsladje sto sam ovog meseca koristila.Malo vise sam volela ovaj sa vanilom i makarunsima, koji sam skoro i potrosila.Preslatko pakovanje, bozanstven miris i veoma dobra hidratacija, su zaista nesto sto krasi ove losione.Vise o njima ovde.:)


Medju favoritima nasla se i Logona vitaminska krema sa ekstraktom lipe. Najvise odgovara normalnoj kozi, lagane je teksture, brzo se upija, pruza itekako dobru hidrataciju. Mislim da ce biti odlicna za toplije dane koji slede, jer nije nimalo teska na kozi.Mozda jeste malo skuplja, ali mislim da vredi svakog dinara.Ukoliko zelite da se informisete vise o njoj, to mozete uraditi ovde.


I poslednji preparativni favorit je Avon foot works sa makadamia uljem.Definitivno najbolja krema za stopala koju sam probala.Prvo mirise bozanstveno, a efekat koji pruza vasim stopalima, je nesto sto me je pozitivno iznenadilo.Ja imam problem sa suvim stopalima u toku zimskog perioda, i ova krema me je spasila.Najvise volim da uklonim svu tu mrtvu kozu, namazem debeli sloj ove kreme, i ostavim je da deluje do narednog jutra.Nakon toga, stopala su vam preporodjena.Tako da obavezno probajte.



                                                            ~  Dekorativa~


Prvi favorit u ovoj grupi je Maybelline color tattoo senka u nijansi 35~  On and on Bronze.
Koristila sam je skoro svakog dana, i malo je reci da je obozavam.Savrsena pigmentacija, brzo se susi i traje celi dan.Dobra je kada imate 5 minuta da se nasminkate, i uz to je odlicna baza za ostale senke.


Ovog meseca imam i dve mazalice za usne i veoma cudno obe su iz Nyx..:)) Prva je ovaj Nyx Butter gloss u nijansi Eclair.Vec sam vam par puta spominjala da mrzim sjajeve, medjutim ovo je potpuno drugacije.Ima pigmentaciju kao tecni karmin, nije lepljiv i prijatan je na usnama.Uz to mirise na karamele, tako da mu je nemoguce odoleti. Druga mazalica je Nyx soft matte  tecni ruz za usne u nijansi Zurich.Ovaj karmin je vec bio u mojim favoritima, ali i ovog meseca sam ga jako volela.Vise o njemu, kao i o ostalim nijansama mozete citati ovde.


I imam jedan lak za nokte, a rec je o Aura Lovely Nude.Ovog meseca sam posebno volela nude lakove, ali ovaj najvise.Pigmentacija mu je na visokom nivou, brzo se susi i traje oko 5 dana.



                                            ~Proizvodi koji su me razocarali~


Prva stvar je Essence cetkica za rumenilo i puder u prahu.Dizajn je presladak, poprilicno lepo nanosi i blenda proizvod, medjutim velika mana je ta sto se sa svakim pranjem sve vise ocupa.Ja cetkice perem nakon svake upotrebe, i sve do sada su bile otporne, ali to nije slucaj i sa ovom.Cak se i suva raspada.Zaista los kvalitet, i nemojte bacati pare na nju, samo zbog lepog izgleda.Inace ja imam par Essence cetkica, koje su zaista kvalitetne, i izgledaju kao da ih nisam ni koristila.


Drugi proizvod je nesto najgore sto sam stavila na svoje lice, a rec je o Avon spreju za fiksiranje sminke.
Nije mi poznat razlog zasto sam kupila bilo sta ovog tipa,  jer mi i obicna termalna voda radi odlicnu stvar.
Ali izgleda da prvo treba da se naucim iz svoje greske, da bih nesto shvatila. Jednom sam nanela ovaj proizvod, izasla iz kuce, racunajuci da ne moram sto puta da proveravam sminku, jer obicno stoji celi dan. Kada sam usla u jednu parfimeriju, slucajno sam pogledala svoje lice, i imala sta i da vidim.Puder mi je bukvalno popucao na licu, maskara takodje, da sam istog trenutka pozelela da propadnem u zemlju. Pri samoj pomisli kako sam izgledala drugim ljudima, bilo mi je lose. Nakon tog nesrecnog dogadjaja, jos jednom sam nanela ovaj proizvod, i srecom bila sam kuci.Desila se ista stvar.Tako da meni ovo nije odgovaralo, i nakon ovog posta, leti u smece.



                                                ~ Fashion favorites ~




Prvi je ovaj dzemper iz C&A, koga sam kupila na letovanju prosle godine.Ovo je oversize model, sto ja jako volim zbog udobnosti.Super je za  period kada nije ni hladno, a ni pretoplo, i posto mrzim jakne, on mi je uvek zamena.

I druga stvar su ove ankle boots by Bershka.Stvarno sam dugo cekala da dodju kod nas, i kada sam videla da ih imaju na sajtu, bila sam presrecna.Svidja mi se model, izuzetno je dobar za kombinovanje, i pritom su preudobne.I zaista sam svaki lep dan ovog meseca iskoristila kako bi ih nosila.



                       I to bi bilo sve za danas.:)Nadam se da vas nisam mnogo udavila..:)

                                            Da li imamo zajednickih favorita? 
                                                 Ocekujem vase komentare..:)

                                                Do narednog druzenja..:)
 
                                                         Mimi..:*

7 коментара:

Mini beuty and fashion haul

четвртак, март 26, 2015 prettyandstylish 12 Comments

Cao drage moje..:)
Danas za vas imam jedan haul post, u kome cu vam prikazati proizvode i stvari  koje sam kupila u poslednje vreme.Ukoliko zelite da saznate vise, nastavite da citate..:)


                                                         ~ Preparativa~ 


Prvi proizvod koji zelim da spomenem je Kallos keratin maska za kosu. O ovom proizvodu sam cula sve najbolje, i zelela sam da ga isprobam.I zaista vec me je nakon prvog koriscenja odusevio.Iako moja kosa vrlo malo ostecena, tretiram je kao da je puno, i primecujem da joj to prija.Ova maska mi itekako pomaze u tome.Prijatnog je mirisa, guste masne strukture,i u ovom pakovanju imate litar proizvoda.Ja je nanesem u debljem sloju jednom nedeljno, ostavim je  pet ~ sest sati da deluje i isperem.Mada na pakovanju pise da treba da se drzi 5 minuta, meni je to premalo, i nekako imam osecaj kao da ne deluje.Mozete je kupiti na lokalnim pijacama po ceni od 300 dinara.


Naredni proizvod je Balea gel za tusiranje sa mirisom tresnje.Pa tu nemam sta mnogo da dodam, kao i svi drugi gelovi za tusiranje, radi isti posao.Cena 159 dinara.

Zatim je tu Ebelin jastuce za ciscenje lica.Ovo je jako dobra stvarcica, koja vam fino masira kozu, i izvlaci necistoce zadrzane u porama.Nije nimalo agresivno za kozu, tako da mogu svi da ga koriste.Probala sam ga par puta, i zadovoljna sam. Cena 259 dinara.

Proizvod koji se takodje nasao u mojoj korpi je i Bioten piling sa medom i ekstraktom kostice kajsije. Namenjen je normalnoj i kombinovanoj kozi, mada mislim da bi odgovarao i ostalim tipovima.Piling je prilicno nezan, ali bez obzira na to osetite da vam je lepo ocistio lice.Ja licno obozavam Bioten proizvode, tako me ni ovaj nije razocarao.Cena 359 dinara.



                                        ~ Dekorativa~



Prvi dekorativni proizvod je Bioten CC krema. Uvek se pre odlucim za BB ili CC kremu, jer mojoj kozi prijaju vise od bilo og pudera.Buduci da nemam problema sa nesavrsenostima, ova krema mi je i vise nego dovoljna.Nisam je koristila, pa ne znam sta jos uvek da ocekujem. Stvar koja mi se dopala je ta sto nema paraben i  sadrzi spf 20, koji je jako vazan, pogotovo za topliji period koji nam sledi.Cena 399 dinara.


Nyx paleta korektora, je nesto sto sam jako zelela, i na kraju sam je i nasla.Ne znam sta bih vam rekla o njoj, jos uvek je testiram , tako da nemam formirano misljenje.Ali svakako uskoro ocekujte recenziju.

Zatim je tu Aura Correct me u nijansi 304 Fair. O ovom korektoru sam vec pisala, i od tada se moje misljenje nije promenilo.I dalje ga obozavam, sto se da i primetiti.
Cena 435 dinara.

I love trends   je lak iz Essence Nude kolekcije.Ovo je nijansa 07 hope for love ( prljavo roze boja). Dopada mi se kako nijansa izgleda.Za pocetak kupila sam samo ovaj jedan, da bih videla kakav je.Ukoliko mi se dopadne uzecu jos koju nijansu.Cena 239 dinara.


I na kraju ovoj Beuty dela imam tri proizvoda za usne.:)

Prvi je Aura Matte tecni karmin u nijansi 612 Matte Mess. Ta neka boja vina je jako aktuelna ove sezone, sto je izmedju ostalog presudilo i da ga uzmem.Pored toga zelela sam da ga uporedim sa Nyx tecnim karminima.Za sada sam ga nosila samo jednom, i odusevljena sam.Cena 515 dinara.

Tu se nasla i Essence olovka u broju 05.Bordo nijansa, sa dosta braon podtona.Essence olovke jako volim, jer su veoma kvalitetne i pristupacne.Cena 129 dinara.


I na kraju je tu jedno labelo, i rec je o Balea Candy queen, sa mirisom karamele.Prema poslednjem brojanju, imam ukupno 48 labela, sto je poprilicno mnogo i nepotrebno.Ali, zelim da se odbranim i kazem zasto je to tako.Naime, meni jedno labelo brzo dosadi, i ukoliko nemam neko drugo da ga zameni, necu ga ni koristiti.To je neka moja bolest, ali to sam ja.:)



                                                               ~ Fashion haul ~

Prvi haul  post koji ima i taj fashion deo, ali ce svi naredni biti takvi.U ovom imam da vam pokazem dve stvarcice.Obe su iz Shane, i ukoliko niste cule do sada za ovaj brend, recicu vam par stvari.Rec je o spanskom brendu koji se od septembra nalazi i kod nas.Brend je prepoznatljiv po veoma pristupacnim cenama i jako kvalitetnim stvarima.Mnogi ga porede sa Terranovom, sto je donekle i tacno, obzirom da je prodavnica istog tipa, ali najveca razlika je u tome sto su im stvari milion puta kvalitetnije nego od onih u Terranovi.Za sada se u Srbiji moze naci jedna njihova radnja u Knez Mihajlovoj 1~3.


Trenutno je snizenje stare kolekcije, pa ukoliko ste u prilici pogledajte.
Prva stvar koju sam kod njih nabavila je ova velika brao torba.Najvise mi se dopada sto u njoj ima mnogo prostora i moze sve da stane, bar je meni to najbitnije.Boja je neutralna, tako da se super slaze uz sve.Cena na snizenju je 1800 dinara.
I druga stvar su ove gleznjace, koje sam sto puta planirala da kupim, i napokon sam to uradila.Odlicne su za zimski i ovaj prelazni period.Model je poprilicno jednostavan, tako da sam sigurna da ce se mnogima dopasti.Pritom je i boja takva da se moze uz mnogo toga  kombinovati.Cena takodje na snizenju je 1700 dinara.


I to bi bilo sve za ovaj post..:)

                     Da li ste probale neke od ovih proizvoda i sta mislite o njima?:)

                                                   Do narednog druzenja..:)
                                                                Mimi..:*

12 коментара:

Freeman Facial Clay Mask Mint & Lemon

уторак, март 24, 2015 prettyandstylish 4 Comments

Cao drage moje..:)

Kao sto ste mogle i da primetite, ukoliko redovno citate moj blog, obozavam maske za lice, i cesto ih i sama pripremam.One dosta doprinose da moje lice izgleda bolje i svezije, i ukoliko ih redovno koristite rezultati nece izostati.Glinena maska za lice sa limunom i mentom kompanije Freeman je tema mog danasnjeg posta.Ukoliko zelite da saznate nesto vise o njoj, procitajte nastavak..:)

                    

Ova maska dolazi u pakovanju od 150 ml, svetlo zelene je boje i prijatnog mirisa.Namenjena je prvenstveno osobama sa osetljivom i masnom kozom.Upotrebljava se tako sto je nanesete na lice i vrat, sacekate da se osusi, i uklonite.Moze se koristiti 2 do 3 puta nedeljno.



                                 

Kao sto sam vam i malocas pomenula ova maska je pre svega namenjena osobama cije je koza osetljiva i masna.No, moja koza je normalna.Ja sam ovu masku i pre koristila, i secam se da mi je potpuno odgovarala.Kada sam je pre nekog vremena, vratila u upotrebu, zaista me nije razocarala, i podsetila sam se zasto sam je i pre toliko volela.
Moram da kazem da ja licno ovu masku najvise volim da koristim kada mi se pojavi neka bubuljica ili mitiser.Posto mene to uzasno nervira, i cesto mi dodje da iskopam celo lice, trebalo mi je nesto sto ce mi pomoci da te nesavrsenosti uklonim, a da pritom ne isusim kozu.I sto se toga tice, ova maska stvarno radi odlican posao.
                          
Smiri upaljenost te bubuljice i osusu je.Tako da ukoliko ne zelite da je nanosite na celo lice, mozete samo na kriticne zone.Ono sto sam primetila da jos radi je da suzava pore.Iako ja nemam vecih problema sa porama, uvek mi dobro dodje neki proizvod koji ce i te prosirene suziti.Stoga mislim da je odlican za sve devojke koje imaju ovaj problem.

Par puta sam vam  pominjala, da u toku zimskog perioda imam problem sa suvom T zonom, i ovi masku sam izbegavala da redovno koristim, iz straha da ce je dodatno isusiti.Ali srecom, to nije uradila, naprotiv, fino mi je nahranila taj deo, sto je bilo jako prijatno iznenadjenje.

Dopada mi se sto ovu masku mogu da svrstam u red onih koje vam nece previse zatezati lice prilikom susenja.Zaista je lagana, i gotovo da je ne osecate.Jedino sto mozete osetiti je da blago hladi kozu, sto je posebno dobro, narocito u toku letnjeg perioda.

                                             
Mislim da je ovo maska koja ce definitivno najvise  odgovarati masnoj, normalnoj i kombinovanoj kozi.Za suvu ne mogu sto posto tvrdim, obzirom da je moj problem sa suvljom T zonom sezonski.Inace ja sam jako zadovoljna ovim proizvodom, i nastavicu da ga koristim, iako je slobodno mogu reci nepotrosiv..:)

                                                          ~ Izgled i sastav~



Ovu masku mozete naci vec sada u Dm drogerijama i cena joj je od 450 ~ do 500 dinara, zavisno od akcije.Na sajtu Freeman kozmetike, mozete kupiti i kesicu ove maske, ukoliko zelite da isprobate i vidite kako ce vam koza reagovati.



                                        To je sve za ovaj post..:)

                Da li ste probale ovu masku, ili neku drugu iz kompanije Freeman ?
                                Kakvo je vase iskustvo sa proizvodima ovog brenda?:)
                             
                                               Do narednog kuckanja..:)
                                                               Mimi..:*


4 коментара:

Top 5 spring nail polishes

недеља, март 22, 2015 prettyandstylish 4 Comments


Cao drage moje..:)

Prolece je konacno stiglo, i ja ne mogu biti srecnija.Zima je napokon iza nas, i konacno je doslo vreme kada mogu da nosim svoje omiljene boje, skinem dosadni kaput i obujem svoje baletanke.To su neki od razloga zasto toliko volim ovo doba godine, mada ih ima jos dosta..:) Ali posto to nije tema danasnjeg posta, precicu na stvar.Naime, danas vam pisem o svojih top 5 prolecnih lakova za nokte, pa ukoliko vas zanima koji su to, vi onda nastavite da citate.:)






Zacudilo me je sto se medju njima nije nasao nijedan pink lak, obzirom da sam ogroman fan ove boje, ali izdvojila sam ovih pet koji su mi pored pink najomiljeniji.Ipak roze i pink lakove redovno provlacim kroz ovakve postove.:)


Prvi na listi je Aura Violette Coquette.Ova nijansa na slici deluje dosta tamnije, dok je u prirodi dosta svetlija.Mat lila nijansa je jedna od mojih favorita za ovo prolece.Inace sam lak je jako kvalitetan, pigmentovan i dugotrajan.Dovoljan vam je jedan sloj, da bi ste dobile punu boju.Inace cetkica je dosta siroka, tako da ce te jednim pokretom zahvatiti veci deo nokta.



Naredni je Flormal u nijansi Baby Blue. Da mi je neko pre godinu dana rekao da cu biti toliko luda za ovom bojom laka, ne bih mu verovala.Ovaj lepotan me je vec nakon prvog mazanja osvojio, i zaista od tada ga bas cesto koristim.Pigmentacija i postojanost su odlicni, dok jedinu zamerku prepisujem cetkici koja je dosta mala.

Zatim je na red dosao i  Miss Sporty lak u broju 360. Na slikama deluje kao svetlo plava, ali na  noktima je vise kao neka tamnija nijansa mint zelene.Na pakovanju je naznaceno da na noktima traje i do 10 dana, sa cim se ja ne bih slozila.Maksimalno pet.Ali ako izuzmemo to, najveca pohvala je dosta siroka cetkica, koja je jedna od najboljih.Pigmentacija laka  je na visokom nivou.Ja sa jednim slojem dobijem punu boju.


Avon lak u nijansi Lemon Sugar, je  takodje moj favorit.Kod njega mi se dopada sto nije intenzivno zut, vec je dosta svetliji.Ovaj lak je malo slabije pigmentovan, pa su vam potrebna dva do tri sloja.Trajnost mu je oko 4 dana, sto po meni i nije lose, jer mi svakako i za to vreme brzo dosadi, i pozelim da ga promenim.Cetkica kod ovog mi se vise dopada, nego kod ostalih lakova iz Avona, jer mi se cini da je sira.



I poslednji favorit je Maybelline Colorama 251 lak, iz njihove Neons kolekcije. Ovu nijansu bih opisala kao neku svetliju boju breskve.Srednje je pigmentacije, na noktima se zadrzava oko 4 dana, i cetkica je poprilicno dobra.


Pored ovih 5, imam jos par kojih volim, ali ovi su mi najomiljeniji, i za njima najcesce posezem u ovom periodu.:)
 


           Da li imamo zajednickih favorita? Koje su vase omiljene nijanse za ovo prolece?
                                             Do narednog posta:)
                                                    Mimi..:)



4 коментара: