Saveti pri kupovini krema za suncanje..:)

среда, јул 16, 2014 prettyandstylish 0 Comments

Posto sam imala malih poteskoca pri  ubacivanju slika za danasnji post,tako da sam to pomerila za sutra,resila sam da ipak danas napisem jedan nadam se zanimljiv post,koji ce vam pomoci pri kupovini kreme za suncanje,posto je sezona letnjih odmora u punom jeku.



www.google.com

I sama imam veoma osetljivu kozu ,koja na prvi malo jaci zrak sunca gori ,bez obzira koju kremu koristila ,i bez obzira na jacinu spf.Mnogo sam proizvoda isprobala i vremenom sam naucila da razdvojim dobre od losih strana svih tih krema.Generalno mislim na sastav koji se kroz vreme menjao.


Prvo cu vam reci nesto o tamnim stranama koje nose ove kreme i koji je i najvazniji kako bi ste izbegle nus pojave na kozi.

Suncevi zraci proteklih godina su postali dosta jaci ,pa cesto putem medija slusamo o mnogim dermatoloskim bolestima izazvanim upravo suncem ,medju kojima je najopasniji rak koze.
Prva stvar za kojom posegnemo je krema za suncanje ,koje mogu da sprece posledice ,ali isto tako i da stvore mnoge  nove.
 Pre svega zelim da vam skrenem paznju na opasne materije ,medju kojima su vitamini.Cesto sTe se sretale sa tim da vam je na pakovanju utisnuto postojanje A ili E vitamina koji navodno sprecavanju starenje koze.Prava istina je da ovi vitamini u kombinaciji sa suncevim zracima mogu znatno ostetiti vasu kozu.



Ono na sta trebate obratite paznju ,jeste rok trajanja.Iako vecina krema ima rok trajanja tri godine ,prilikom duzeg izlaganja jakom suncu ,menjaju svoj hemijski sastav tj,,ukvare se,,.Zato ukoliko primetite da vam je krema retka skoro kao voda ,i da se glicerin(ulje) ,odvojilo od ostatka kreme,to je znak da trebate da je zamenite.Ako je pak krema i dalje korisna za upotrebu drzite je u hladu.

Sastojci poput oxibenzona i octinoxate  koji se nalaze u brojnim kremama izazivaju alergijske reakcije.
Isto tako krema ne sme da sadrzi paraben ,alkohol ,sulfate i nano cestice.Ukoliko nije navedeno u sastavu kreme da sadrzi nano cestice ,to ce te primetiti prilikom samog nanosenja jer koza nece upiti kremu nego ce ostati bela.Ove cestice menjaju sastav celija koze ,pa ih izbegavajte.




I poslednja stvar ,ne i najmanje bitna je zastita od UVA I UVB zraka.

Vecina krema sadrzi zastitu od UVB zraka ,ali isto tako obratite paznju da sadrzi i zastitu od UVA zraka jer su oni ti koji cesto izazivaju posledice na kozi.Ako pak niste sigurne da li je na vasoj kremi to naznaceno obratite paznju da li u sastavu ima sledecih supstanci:
TItanijum dioksid,cink dioksid,avobenzon i ekamsule.
Bez obzira da li pripadate grupi ljidi koja nema vecih problema pri izlaganju suncevim zracima uvek koristite kreme sa spf 30 ili 50.Sunce nije stvar sa kojom se treba igrati jer nasa koza sve pamti.


Moj savet vam je da sve reklame vezane za ove proizvode uzimate sa rezervom ,jer citati poput zastite jednim nanosenjem su apsolutni mit.Kremu treba mazati na svakih sat vremena.Takodje kupujte kreme koje su medicinski testirane ,i koje se prodaju po apotekama ,i odredjenim prodajnim mestima.Izbegavajte kupovinu krema po prodavnicama i marketima.


Nadam se da vam je ovaj post bio zanimljiv(iako sam ga malo oduzila,smatram da je neophodno),i da ce vam pomoci ,mada znam da vecinu toga dosta znate.

Pisite mi u komentarima da li vam se dopao ,i ako ima nesto sto sam izostavila ,a vi znate.:)
Do sledeceg posta..:*
Mimi..<3

0 коментара: