Pravilna nega koze u zimskom periodu

четвртак, децембар 11, 2014 prettyandstylish 2 Comments

Veliki pozdrav mojim dragim citateljkama.Danas sam za vas spremila jedan tematski post, posvecen pravilnoj nezi koze u zimskom periodu.Verujem da vecina vas zna kako to pravilno da uradi, ali svakako mislim da nije na odmet napisati jos par redova na ovu temu.



Iako zima jos uvek nije zvanicno zakucala na nasa vrata, hladno vreme je nesto sto nas nikako nije zaobislo.Hladni dani, ostri vetrovi su nesto sto najvise negativno doprinosi zdravom izgledu nase koze, zbog cega je nepravilna nega u ovom periodu uzrok suve, ispucale i nimalo privlacne koze.

Da bi ste vasu kozu odrzali zdravom tokom zimskog perioda potrebno je da u  dnevnoj rutini nege promenite par stvari.

                                     Odabir idealnog sredstva za umivanje
 
Prva  vazna stvar je da izaberete najblaze sredstvo za umivanje lica, po mogucnosti neko sa kremastom strukturom, koje u sebi ne sadrzi sapune koji ce dodatno isusiti kozu.Naravno u skladu sa vasim tipom koze.
Nikako nemojte da zaboravite da bar dva puta nedeljno uradite piling lica, i na taj nacin uklonite mrtve celije, zbog cega ce vasa  koza moci lakse da dise.

 

                               
                           Izbegavajte proizvode na bazi alkohola 
 
Stavku koju takodje trebate da zaboravite jesu proizvodi koji u sebi sadrze alkohol.To se odnosi i na make up, jer nazalost postoje mnoge podloge koje u sebi sadrze upravo ovaj sastojak.
Puderi koji bi trebali da se nadju u vasem neseseru ove zime su oni koji sadrze vitamin A i E, i koji ce vasu kozu hidratirati, a ujedno i dati joj blistavost.


                                         Pravilna hidratacija
 
Treca i po meni najvaznija stvar je hidratacija.Ali ne ona koja podrazumeva da se bukvalno kupate u kremama, vec ona koja podrazumeva pravilan odabir  kao i njeno pravilno koriscenje.Potrudite se da kremu nikada ne zaboravite, a posebnu paznju obratite na to da krema sadrzi Spf, jer zimsko zubato sunce ume da nanese  poprilicne posledice kozi.Suva koza zimi trazi posebnu hidrataciju, tako da koriscenjem masnijih krema, sprecicete njeno dalje isusivanje.Nega masne koze je nesto na sta treba obratiti paznju.
Ukoliko imate osetljivu masnu kozu, umivajte je blagim sredstvima bez alkohola, a nakon toga opredelite se za kremu ili losion koji ce negovati, a ujedno i smiriti vasu kozu.Ako je vasa koza masna ali neosetljiva, pozeljno bi bilo da je cistite sredstvima koja ce regulisati lucenje sebuma, a kao kremu neku koja ce vam pomoci da se pore na licu skupe.
Zima je idealno vreme da vasu kozu pocastite dobrim koktelom vitaminskih krema koji ce joj pruziti sve neophodno.
 
                                               Nocna nega koze
 
Posebnu paznu posvetite nocnoj nezi koze, jer toplota u nasim stanovima i kucama, moze da isusi kozu isto kao i klimatski uticaji.Dakle bez kreme nikako ne na spavanje.
.

                                                  Ne zaboravite balzam za usne


Usne kao i ostatak lica zimi znaju poprilicno da podivljaju, te ukoliko ne zelite da unaokolo hodate sa ispucalim, polukrvavim i bolnim usnama, obratite paznju na njihovu zastitu.Najbolje bi bilo da pri ruci imate medicinsko labelo ili grozdjanu mast, koja je po strukturi malo masnija i teza na usnama, ali svakako pruza najbolju negu.I naravno piling usana, bar svakog treceg dana.Ukoliko nemate klasicne kupovne pilinge,napravite domaci sa krupnim belim secerom koji ce uraditi istu stvar.


 

I to bi bilo sve..:)
Nadam se da sam vam ovim postom dala par korisnih saveta, koji ce vam koristiti u predstojecem periodu..:)      

p.s.Slike su preuzete sa interneta.

                                      Kako vi negujete svoju kozu tokom zime?
                                               Do sledeceg posta.:)

                                                  MiMi..:) 

2 коментара:

  1. Odličan post i jako koristan :) Imam već ustaljenu rutinu njege kože, samo zimi koristim hidratantnije kreme no inače :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno..:-) Verujem da te tvoja koza obozava zbog toga..:*
      Hvala na komentaru..:-)

      Избриши