Prirodne maske za kosu:)

недеља, април 27, 2014 prettyandstylish 0 Comments

       
Kao sto vecina vas i vec zna,leto je doba kada zbog pada imuniteta nasa kosa postaje tanja i gubi sjaj.Da bi joj povratili zivost najcesce otrcimo u prodavnicu u more rafova i odaberemo masku koja nam odgovara.Nije ni to lose,ali nasa kosa bi bila mnogo zadovoljnija kada bi je obradovali nekim prirodnim preparatom,za cije nam pripremanje ne treba vise od pet minuta ,a sve namirnice imamo i kod kuce.Ovo su neke prirodne maske za kosu koje vam ja predlazem..


1.Maska od banane..
Banana je dobra za kosu jer obiluje vitaminima i samim tim cini osu zdravijom i manje se masti.
Za ovu masku vam je potrebna jedna banana ,dve kasike maslinovog ulja,dve kasicice meda i dve kasice mleka.Sjedinite to lepo u kompaktnu smesu ,i nanesite na kosu.Isperite posle petnest minuta.Primetice te da posle dva pranja kosa je neverovatno mekana i sjajna.Isplati se probati..:)
 
2.Maska od limuna
Takodje dobar kod sprecavanja nastajanja masne kose i peruti.Jos jedna dobra strana je sto prosvetljuje kosu te koriscenjem ove maske dobijate prirodne pramenove bez stetnih sastojaka koje donosi farbanje.
Za ovu masku vam je potreban sok od pola limna,zumance i dve kasike maslinovog ulja.Postupak je jednostavan.Sjedinite sastojke ,i nanesite na kosu.Isprati nakon petnaes minuta.
3.Maska od krastavca.
Ova maska je najbolja za leto.Hlor iz bazena steti kosi ,pa ce je ova maska zastititi.Potrebno vam je da u blenderu usitnite krastavac ,dodate mu malo meda i maslinovog ulja i maska je spremna.Postupak primene je kao i kod svih ostalih..
 4.Maska od avokada.Avokado je dobar za kosu jer u svom sastavu sadrži potrebne esencijalne masti i antioksidante. Ukoliko se koristi u ishrani, pomaže u apsorpciji hranljivih materija iz hrane. Prilikom pripreme maske za suvu i oštećenu kosu potreban vam je jedan avokado, kašičica bademovog ulja, dve kašičice maslinovog ulja i malo đumbira. Đumbir potpomaže brži rast kose.
5.Maska od  kokosa..
Kokos sadrzi odredjenu kolicinu ulja u sebi i potrebnih vitamina te oporavlja ispucalu i suvu kosu veoma brzo.Za ovu masku vam je potreban jedan kokos ,zumance,med i maslinovo ulje.Vodu iz kokosa iscediti i tu dodati ostale sastojke i sve sjediniti.Naneti i isprati posle petnaest minuta.Odmah ce te primetiti kako vam kosa izgleda lepse i svezije..Nadam se da su vam se svideli moji predlozi i da ce te ih isprobati...:)


*sve slike su preuzete sa google sajta.

0 коментара: