OSNOVNA PRAVILA ZA NANOSENJE RUMENILA

недеља, септембар 07, 2014 prettyandstylish 4 Comments

U danasnjem postu zelim da sa vama podelim  par pravila kojih se ja pridrzavam kada nanosim rumenilo, i koji su  mi dosta pomogla .
Obozavam rumenilo i ono je definitivno neizostavan deo moje make up rutine.Svidja mi se sto kozi da sjaj i vizuelno osvezi lice.Volim skoro sve boje u kojima dolazi pocevsi od nezno  roze  ,preko boje breskve , pa sve do onih tamnijih nijansi.



Na trzistu su nam dostupna ona u prahu ,kamenu i gelu.Izbora zaista dosta.Kako je izbor nijansi ogroman ,treba znati odabrati pravu koja se najvise uklapa uz vas  ten.

 



Prvo pravilo koga se treba pridrzavati je idealna podloga i odgovarajuca cetka.Lepo i ujednaceno nanesen puder ,predstavlja idealnu podlogu za rumenilo.Kada je izbor cetke u pitanju , najbolje je da to bude velika cetka od prirodne dlake .Ako se pak odlucite za kremasto rumenilo ,nanosenje pomocu prstiju je nezamenljiva tehnika.




Pravilan izbor nijase i teksture rumenila je drugo pravilo .Svetlijem tipu koze odgovaraju tamnije nijanse rumenila ,dok pripadnicama tamnije puti svetlija.Osobama sa svetlozuckastim tenom najbolje odgovaraju nijanse poput boje breskve kao i narandzaste.Veoma vazna stavka je i sama tekstura rumenila.Rumenilo u prahu najbolje odgovara osobama sa masnom ili kombinovanom kozom.Za sve one devojke koje imaju problem sa suvom kozom ,pravi izbor su kremasta rumenila.





I poslednje pravilo je vezano za oblik lica.Ako znate da ga pravilno nanesete prema vasem obliku lica vrlo lako mozete istaci delove koje zelite i sakriti one koje ne.

~Svim devojkama duguljastog lica idealno pristaje svetla nijansa rumenila ,blago naneta na rubove cela i jagodica vodoravnim pokretima.

~Cetvrtastom licu najbolje ce pristajati rumenilo naneto direktno na jagodice.

~Sto se tice okruglog i ovalnog  lica ,rumenilo se nanosi tako sto se izbegava sam vrh jagodice ,vec se nanosi  od same sredine jagodice prema spoljasnoj strani lica .



* sve slike su preuzete sa interneta*

Nadam se da vam je ovaj post bio od pomoci i da vam se dopao.:)

Koji je vas oblik lica i omiljena nijansa rumenila.?
Svaki komentar je dobrodosao i znaci mi puno.:D
Do sledeceg posta..:D
MiMi..:*





4 коментара: