Arganovo ulje u sluzbi lepote

четвртак, новембар 27, 2014 prettyandstylish 0 Comments

 Cao svima..:)
Za danasnji  post kompanija Marigold vam je pripremila jedan tekst o Argan ulju, za koje svi znamo da je jedno od najboljih kada je nega koze, kose i noktiju u pitanju.:) Predlazem vam da procitate tekst, i saznate koja su  to sve blagotvorna svojstva Argan ulja, i kako i gde mozete da nabavite sto posto prirodno Argan ulje..:)Uzivajte..:)


Arganovo ulje – tečno zlato u svetu kozmetike Arganovo ulje, koje poznavaoci proizvoda za negu lepote često nazivaju i „tečno zlato“, pravo je blago u svetu kozmetičkih preparata. Zbog njegovih dragocenih sastojaka, ovo ulje možete koristiti svakodnevno kako bi Vaše lice i telo bili negovani, jer ono hrani i obnavlja ćelije kože. Bogato je antioksidantima, nezasićenim masnim kiselinama, i vitamininom A i E, sastojcima dragocenim za negu tela.

 
Arganovo ulje vodi poreklo sa severa Afrike, iz Maroka, a njegova zrna od davnina prikupljaju pripadnici severnoafričkih plemena i od njih proizvode ovo cenjeno ulje. Medicinska istraživanja pokazala su da povoljno utiče na ublažavanje znakova starenja, a sprečava i pojavu strija, peruti i ublažava mnoga kožna oboljenja.


 Arganovo ulje za negu kože


 Arganovo ulje poznato je kao jedan od najboljih prirodnih sastojaka koji se koriste za hidrataciju kože. Zbog pomenutih masnih kiselina koje ovo ulje poseduje, ali i koži neophodnog vitamina E, arganovo ulje je idealno za hidriranje kože, a to nam je neophodno sada kada dolazi zima. Iako je u pitanju ulje, lako se i brzo upija, ne iritira kožu i možete ga koristiti za negu lica, vrata i tela. Nekoliko kapi ovog ulja dovoljno je da učini da čitava koža zablista. Pored hidrirajućeg efekta, arganovo ulje povoljno utiče i na ublažavanje znakova starenja. Ono daje koži sjaj i mladalački izgled, izglađuje bore i čini da celo lice deluje podmlađeno. Ako hoćete da postignete najbolje rezultate, arganovo ulje treba da nanesete na lice pred spavanje, i ostavite da deluje u toku noći. Arganovo ulje ima veoma široku primenu, pa čak pozitivno deluje na brojne kožne bolesti. Ima pozitivan uticaj na brojne poremećaje, poput ekcema, koji čine da koža deluje suvo, zategnuto i da se peruta. Zahvaljujući hidrirajućem dejstvu, i antioksidantima, ulje pomaže da se koža umiri i brže oporavi.



 Nega kose arganovim uljem


 Sastav arganovog ulja čini ga idealnim za obnavljanje kose i kože glave. Zbog toga se često se koristi u kozmetičkim tretmanima, pa se nemojte iznenaditi ako ga vidite u kozmetičkim salonima. Međutim, i u kućnoj upotrebi možete da napravite savršen tretman, jer arganovo ulje može da posluži kao maska ili regenerator za kosu. Na taj način, smiruje se perut, iritacije na koži i suvo teme glave. Zbog vitamina E, koje ovo ulje sadrži u velikom procentu, ono povoljno utiče na kvalitet i brzinu rasta kose, pa ako imate neki od ovih problema, argan je idealno rešenje. Može koristiti za obnavljanje slabe, lomljive kose, pa čak i za lečenje opadanja kose, ali i ako imate savršeno lepu kosu, arganovo ulje će nastaviti da je neguje. Arganovo ulje se često koristi u prirodnim šamponima i regeneratorima za kosu, ali i kao maska i proizvod za oblikovanje kose. Masku za kosu od arganovog ulja možete napraviti veoma jednostavno: samo utrljajte nekoliko kapi ovog ulja u kosu od korena do krajeva, a zatim ga umasirajte u kožu glave. Ostavite ulje na kosi preko noći, ali prethodno umotajte kosu u peškir kako ne biste ostavili fleke na posteljini. Sutradan kosu operite šamponom, i uživajte u osećaju meke, glatke i obnovljene kose.


 

 Arganovo ulje za lepe nokte


 Kako bi nokti izgledali uredno i negovano, potrebno je svakodnevno hidrirati kožu ruku, a naročito predeo oko samog nokta. Arganovo ulje takođe može da posluži za negu noktiju. Ono sprečava listanje noktiju, a svakodnevnim hidriranjem rešićete i problem zanoktica. Za najbolje rezultate, nanesite ulje na kožu uveče, pred spavanje. Sledećeg jutra primetićete kako je koža ruku meka, hidrirana, a nokti sjajniji.



Nadam se da vam se dopao tekst.
Jos jednom ovde mozete pogledati kompletnu ponudu Marigold proizvoda, i naruciti neki ukoliko vam se dopada.Imaju odlicnu ponudu po pristupacnim cenama.

To bi bilo sve za danas..:)

Da li ste isprobale neki Marigold proizvod, i koji bi mi preporucili..?
MiMi..:*

0 коментара: