Nacini kojima mozemo obnoviti ostecenu kosu

среда, новембар 26, 2014 prettyandstylish 4 Comments

Kosa je nesto sto svaku zenu cini lepsom, i bez obzira na sve ostalo nesto sto se posebno istice.Ukoliko kosi posvecujemo malo vremena, a kozmetici i ostalim stvarima vise, sveukupan izgled i nece biti bas najbolji.
Za stanje svoje kose snosimo odgovornost, i same se nosimo sa krivicom kada ona postane ostecena, suva i proredjena.Verujem da svaka od nas ima na umu negativne posledice svega onoga sto nanese na kosu.


I nije stvar u skupim tretmanima i proizvodima, vec u pravilnoj nezi i odrzavanju.Verujem da koliko god para trosile na skupe tretmane, efekat nece biti potpun, jer sa druge strane ostecujemo kosu raznim toplotnim uredjajima.

Postoje par metoda koje treba redovno praktikovati, i zbog kojih ce vam kosa biti jako zahvalna.

1.Pravilan odabir sampona

Sampon je nesto sto svaka od nas redovno koristi, i nesto na sta treba obratiti paznju.Pri izboru idealnog sampona obratite panju da u sastavu nema sulfata i natrijum hlorida.Oni su glavni krivci za suvocu nase kose, a ukoliko imate ofarbanu kosu, znatno ce isprati boju.

2.Maska za kosu jednom nedeljno

Maska je nesto sto svakako nasoj kosi mnogo prija, pa se preporucuje upotreba jednom nedeljno.Ne bi trebalo koristiti masku za kosu vise puta, iz razloga sto su dosta koncentrovane, i mogu izazvati brze mascenje kose.Ukoliko je maska zaista kvalitetna, bice vam dovoljno i par minuta da postignete zeljeni efekat.Idealna zamena je i kokosovo ulje, koje se dosta preporucuje, a pored njega mozete napraviti svoje prirodne maske.Kao prirodni tretman za ostecenu kosu, mozete koristiti i maslinovo ulje.

3.Zaboravite toplotne uredjaje

Ukoliko zelite da potpuno obnovite svoju kosu zaboravite na presu, fen, figaro, i sve ostalo.Verujem da je vecini nas neophodno nesto ovako, pre svega zbog brzog tempa zivota, u kome jedva stizemo da operemo kosu, a kamoli da je prirodno susimo.Ali kad god mozete kosu da osusite ili stilizujete na prirodan nacin bez upotrebe tehnike, uradite to.


TRETMANI

Ukoliko imate prilike, i novca svakako svojoj kosi mozete priustiti neki od mnogobrojnih tretmana.

Veleterapija

Metoda koja se koliko sam ja imala prilike da vidim ne primenjuje mnogo kod nas, ali svakako nesto sto me je jako zainteresovalo.Naime ovo je metoda kojom se pomocu svecice spaljuju osteceni krajevi kose, pri cemu  kosi postaje mnogo lakse da prima maske i regeneratore.Ceo tretman funkcionise tako sto se kosa deli u sitne pramenove, koji se uvijaju, i nakon toga se preko njih prelazi svecicom.Ova metoda me je prilicno iznenadila, ali mislim da je ne bih probala.


Keratinski tretman za kosu

Nesto sto bih vam preporucilka, iako vasa kosa nije ostecena.Ovom metodom se kosa puni keratinom, zbog cega postaje sjajna, a dlaka jaca i elasticnija. Postoji par sitnica koje trebate da znate kada radite ovaj tretman.Kosu nakon tretmana trebate oprati posle 4 dana, da bi dejstvo keratina bilo potpuno.Izbegavati vezivanje kose i koriscenje sredstava za stilizovanje kao sto su lak i pena.Ovaj tretman ukoliko imate potrebe za to, treba ponoviti nakon 5 meseci.Ja sam jedno vreme imala ostecenu kosu, jer sam bila u fazi eksperimentisanja.Nije bila nesto preterano ostecena, ali krajevi su bili uzasni, tako da mi je ovaj tretman dosta pomogao, ali ga za sada nisam ponavljala.
 
Bez obzira na sve skupe tretmane, mislim da nista nikada nece moci da zameni adekvatnu negu, i prirodne proizvode, za koje sam sigurna da najvise uticu na to da nasa kosa izgleda lepo..:)


I to bi bilo sve za danas..:)

Da li ste probale neki od pomenutih tretmana i kakvi su vasi utisci.?.:)

Do sledeceg posta..:)
MiMi..;)

*Slike su preuzete sa interneta



4 коментара:

  1. Super post.
    Ali ja imam kovrdzavu kosu, i moram da stavim pakovanje posle svakog pranja jer jedino tako rascesljam.
    Sta mi predlazes za rascesljavanje??:(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam isti problem,i otkad sam našla Gliss crni regenerator koji se ne ispire,us spreju i Macadamia četku,češljam se pet minuta :))
      A prije je trajalo oko pola sata:) Sretno

      Избриши
    2. Zaboravih da pomenem ta dva proizvoda..:-) Zaista zajedno daju fenomenalne rezultate..:-)

      Избриши
  2. Hvala ti..:-)
    Mozes da probas Elseve Arginine Resist X 3 sprej za rascesljvanje koji ujedno i jaca kosu.Poznajem par devojaka koje su zadovoljne njime.Takodje imas i Macadamia sprej za rascesljavanje koji mozes u Alexandru da nabavis.Mislim da ti je to lakse, a i bolje, nego da svaki put posle pranja koristis pakovanje.A i izmedju pranja mozes da naprskas kosu, i lakse se izboris sa njom..:-)
    Hvala na komentaru..:-)

    Hvala na komentaru.

    ОдговориИзбриши