Saveti za lepu i negovanu kozu..

понедељак, јул 21, 2014 prettyandstylish 0 Comments

Svako od nas voli kada vidi lepo i negovano lice,a jos je bolje kada sam moze da se pohvali takvim.Slazem se da je sminka jedan od faktora koji sluzi da istaknemo svoju lepotu lica,ali pre nje nikako ne smemo zaboraviti najbitniju stvar koja ide pre toga ,a to je cista i negovana koza,koja je podloga za sminku.


U ovom postu zelim da sa vama podelim nekoliko saveta koje smatram veoma bitnim.Iako na kozi imamo sitnih nepravilnosti ,ovi koraci ce pomoci da ih uz malo truda resimo.

1.UNOS TECNOSTI

Ovaj korak mi je uvek prvi jer smatram da je kljuc zdrave koze upravo hidratacija organizma.To najcesce poredim sa cinjenicom da svoju kozu spolja osvezavamo tusiranjem ,a unosenjem dovoljne kolicine vode ,omogucavamo unutrasnju hidrataciju.Pored vode ,mozemo unositi i sveze cedjene sokove ,i cajeve ,medju kojima prednjaci zeleni koji nam omogucava pravilnu detoksikaciju organizma ,i na taj nacin i zdraviju kozu.


izvor

2.PILING


Veoma je vazan jer njime uklanjamo mrtve celije koze,i na taj nacin pospesujemo stvaranje novih.Osim toga ,piling priprema kozu za dalju negu.Na nasem trzistu mozete naci mnogo pilinga ,a jos je bolje ako se odlucite da ih same napravite ,koristeci ,so ,secer i maslinovo ulje.

izvor


3.ISHRANA

Takodje jedan od dosta bitnih faktora.Ishrana treba da bude raznovrsna ,bogata prirodnim secerima .zdravim ugljenim hidratima ,kostunjavim vocem i prirodnim vlaknima.Iako svi verovatno posegnemo za nekim losim ugljenim hidratom ,normalno je to,trebamo da se na vreme vratimo zdravom nacinu ishrane.Naravno ne onom da izgladnjujemo svoj organizam..


4.MASAZA

Masaza je jos od davnina bila zastupljena kao jedno od bitnijih stavki u negovanju zenske lepote.Dobro zvuci ,a jos bolje deluje.Masazom postizemo bolju cirkulaciju ,i samim tim i zdraviju kozu.Masaza prirodnim uljima poput lavandinog i cickovog se najvise preporucuje.
izvor
www.google.com




5.SVEZ VAZDUH

Kozi je svez vazduh najneophodniji ,zato je najbolje bar dva sata dnevno provoditi napolje.Dospevanjem vazduha u celije koze ona dobija zdravu boju.Takodje pomenula bih da je korisno posetiti i saunu ,gde pod uticajem toplote nas organizam izbacuje toksine i na taj nacin koza postaje gipkija i opustenija.




I to bi bilo sve za danas.
Nadam se da ce te uzivati ,i da ce vam ovaj post pomoci.:)
pisite mi u komentarima da li vam se dopao ovaj post i sta od ovih metoda najvise praktikujete.
Do sledeceg posta
Mimi..:):*

0 коментара: