NAJCESCE GRESKE PRILIKOM SMINKANJA

четвртак, јул 24, 2014 prettyandstylish 0 Comments

Nekada u zelji da izgledamo sto bolje ,skrenemo sa puta pa krajni rezultat moze biti veoma los.Pogresna boja pudera ,nepravilno naneta senka ,previse naglasene usne.Sve su to greske koje devojke cesto prave ,a vecina nije toga ni svesna.Verujem da je svaka od nas ,bar jednom pogresila ,uradivsi nesto sa sminkom sto i nije najprirodnije ,ali vremenom se sve to ispravi.Stvar koja barem meni smeta ,a verujem i vecini vas je kad devojke svesno preteruju sa nanosenjem sminke .Zato cu danas svoj post posvetiti tome ,i navesti nekoliko stvari na koje treba obratiti paznju prilikom sminkanja.


1.POGRESAN IZBOR PUDERA

To je greska koja se najcesce desava.Puder ima zadatak da pokrije nesavrsenosti lica ,ali ne da nas ten ucini preplanulim.Za tako nesto  sluze drugi proizvodi.Puder treba birati prema prirodnoj boji tena,naneti ga tako da ga koza upije ,a krajni efekat ce biti savrsen porcelanski  ten.


slika preuzeta sa google sajta


2.SMINKA BEZ  PODLOGE

Da bi sminka duze trajala koza mora biti prethodno dobro hidratirana.To je osnov svega.Ako ne nanesemo kremu ,sve ostalo je uzaludno ,jer ce nam puder izgledati kao maska ,i pocece da ,,puca,,.Imala sam priliku da vidim to nekoliko puta i verujte nije nimalo lep prizor.Osim toga koza ce izgledati umorno i ocrtavace se i najmanje bore.


3.PRETERANO NAGLASENE USNE

Nemamo svi istu velicinu usana.Necije su manje ,necije vece.Pocecu od sebe.Moja usta su manja i cesto sam imala  problem sa tamnijim karminima jer mi nisu  uvek najbolje pristajali.Ali uz pomoc nekih trikova uspela sam da prevazidjem taj problem.Resenje za to nikako nije da uzmete olovku i napravite iskorak van svojih prirodnih linija usana ,jer deluje izvestaceno,i narusava prirodnu lepotu.


slika preuzeta sa sajta

4.POGRESNO NANESEN BRONZER ILI RUMENILO

Uvek se treba voditi recenicom da je manje zapravo  vise.Zaista je tako.Kod koriscenja bronzera ili rumenila ,najcesce se gresi,jer u cilju da se lice sto bolje iskonturira,cesto se pretera sa kolicinom proizvoda ,pa to na kraju izgleda prljavo.Uvek je bolje staviti malo ,pa ako je potrebno dodati jos.


5.PRETANKE OBRVE
U zelji da se dobije savrsen oblik,cesto se pretera ,pa se obrve previse stanje.Greska je sto cesto zeli da se postigne oblik koji nije prirodno predodredjen,pa umesto lepo oblikovanih obrva  ,dobije se polukruzna llinija koja se sastoji od nekoliko dlaka .Zaista ruzan prizor.



ww.google.rs

Nadam se da vam je  ovaj post bio zanimljiv.Samo da napomenem da ovim postom nisam zelela nekog da uvredim ili omalovazavam ,jednostavno samo da skrenem paznju.
Naravno ovo nisu jedine greske koje se desavaju ,ali ovih pet su po meni najzastupljenije.Pisite mi u komentarima da li vam se dopao ovaj post,i sta vi mislite gde devojke najcesce grese prilikom sminkanja

Do sledeceg posta..:)
Mimi:*

0 коментара: