BEAUTY AND FASHION NEWS

петак, август 22, 2014 prettyandstylish 2 Comments

Svaku sezonu karakterisu neke novine.Ova godina je sto se toga tice veoma raznolika ,pocevsi od sveta lepote ,pa sve do sveta mode.Ako vas interesuje sta se po meni izdvojilo iz ove sezone ,nastavite da citate tekst.:)


BEAUTY NEWS:)


Pocecu sa kosom:)

~1~ SOMBRE ~


Nova tehnika bojenja kose koja se pojavila medju holivudskim zvezdama ,i naslednik ombre nacina bojenja kose.Nakon sto je ombre doziveo veliku slavu u svetu stilizovanja kose,i mnoge devojke ga nose(medju kojima sam i ja,nisam uspela da odolim),ocekivalo se da ce i njegov naslednik uraditi isto.Za razliku od ombre tehnike ,gde vam je svetliji deo jasno definisan u odnosu na tamniji,sombre se istice po tome sto kosi daje prirodan osuncan izgled.:)Naime ,svetli pramenovi na donjem delu kose lagano se sire ka samom temenu,i time daju kosi vizuelno veci  volumen .



~2~ PRAMENOVI U BOJI

Definitivno sto se kose tice ,ovaj nacin stilizovanja kose je osvojio svet.Bilo da se radi o pojedinacnim premenovima ili celoj kosi ,ljudi su apsolutno poludeli za ovim stilom ,bar kada su u  pitanju poznate licnosti.Boje variraju od zelene ,tirkizne ,roze i postoji mnogo nacina da ih uradite.Prvi nacin koji je dosta popularan jeste kreda u boji koja je napravljena upravo u te svrhe.Naime njome mozete tacno odrediti koliki deo kose ce te obojiti.Drugi nacin je svima nama poznat sprej u boji,koji se ispira ,pa ako vam se ne dopada,mozete ga lako ukloniti.






Prelazimo na novitete sto se sminke tice..:)

~USNE~

Ove sezone dosta su se istakle usne u zutoj ,crnoj ,plavoj i zelenoj boji,ili jednom recju boje koje su ispirisane poznatim  macarons kolacicima.Sve u svemu veoma zastupljena stvar u   sminkanja kako u svetu tako i kod nas.Licno nisam ljubitelj karmina u ovakvoj boji ,ali bi probala cisto iz radoznalosti.



~OBRVE~

Sto se tice obrva poslednjih par meseci zastupljene su obrve takodje neobicnih boja pocevsi od plave pa do ljubicaste.Dosta popularan fazon ,narocito kod manekenki.Moze se obojiti cela obrva,izvuci samo njene konture ,ili naglasiti luk obrve.Ako volite nesto ovako ,ova sezona je definitivno pravo vreme da to i probate.



  ~NOKTI~
Poslednja stvar koju bi izdvojila kao novitet iz sveta lepote su nokti trapezastog oblika.Relativno skoro su se pojavili kod nas ,i moram priznati da su veoma trazeni.Bez obzira na takvu potraznju ,meni se nisu dopali ,i sigurno ih necu probati.Deluju mi previse vestacki,ne znam ni da li bih mogla bilo sta da uradim sa njima.Volim prirodan oblik nokta,i toga se drzim.Ali za sve vas koji volite da eksperimentisete sa izgledom vasih noktiju ,evo sjajna ideja kako da postignete takav .





I to bi bilo sve sto se tice noviteta iz sveta lepote..:)

Sto se tice modne scene ,vec sam u svojim postovima par puta pominjala sta je aktuelno ,ali hajde da sve sumiramo za kraj.

Ovu sezonu pocevsi od proleca najvise je obelezio talas pastelnih boja i floralnog dezena.Sa dolaskom leta ,garderoba sa animal printom ,kao i ona sa obicnim printovima.Astek print se takodje izdvojio,pocevsi od odevnik predmeta pa do akcesoara.Sto se tice jeseni i zime ,boje koje ce najvise dominirati su : royal plava ,burgund boja i metalik nijanse.Pastelne boje takodje ce biti neizostavan deo predstojece zime..:)
  




sve slike su preuzete sa interneta:*


I to bi bilo sve za ovaj post.Nadam se da vam se dopao moj izbor noviteta iz sveta lepote i mode.


STA SE VAMA DOPADA OD SVIH OVIH NOVITETA I KOJI SU VASI ZA OVU SEZONU.???

Do sledeceg posta..
MIMI..:)

2 коментара:

  1. meni su umjetni nokti ruzni samo to sto su umjetni, a tek nokti trapezastog oblika. fuj, meni se ne svidja nit ce se kad svidjati, a ostalo sve je okej =D obrve u boji (Y) bas zanimljivo =D

    ОдговориИзбриши
  2. Potpuno se slazem sa tobom,vestacki nokti su stvarno ruzni,pogotovo ako neko ne zna da uradi kako treba pa to izgleda jos gore.Drago mi je da ti se svidelo..:)
    HVala na komentaru..:)

    ОдговориИзбриши