Trikovi za odabir idealnog karmina

среда, септембар 17, 2014 prettyandstylish 4 Comments

Ruz za usne je poslednja stavka u kreiranju jednog make up looka ,ali ne i manje vazna.Jos od drevnih vremena ,najlepse zene  sveta  koristile su ovu  fenomenalnu stvarcicu ,koja je u to vreme bila napravljena od najprirodnijih sastojaka.Kako se istorija sveta razvijala ,sa njom je i rasla revolucija sminkanja.Formule karmina sacinjene od voskova i etericnih ulja ,odrzale su se  i do danas.




Na nasem trzistu kao i sto same znate mozemo naci ogroman broj karmina: mat koji su odlicni za dnevne varijante ,sedefasti koji su idealni za vecernju sminku ,ili pak one sa sljokicama.Izbora zaista mnogo.

Da bi ste odabrali pravi karmin ,koji vam u potpunosti odgovara obratite paznju na boju kose ,ociju i velicinu usana.Ova tri koraka su veoma vazna i ako ih pratite skoro je nemoguce da pogresite.






ODABIR KARMINA PREMA BOJI OCIJU

Devojke sa plavim ocima uvek treba da se opredele za koralne nijanse karmina poput koralno narandzaste ,roze i crvene.Sto se tice devojaka sa smedjim ocima roze i ljubicaste nijanse su pravi izbor.Za sve srecnice sa zelenim ocima idealan izbor su karmini boje breskve i boje mesa.


IZBOR PREMA BOJI  KOSE

Devojke sa plavom platinastom kosom treba da se opredele za pink nijanse ,pocevsi od onih najsvetlijih pa do najtamnijih.Sto se brineta tice veleki je izbor,ali boje koje najbolje odgovaraju su bordo i ljubicasta.Za crvenokose ,izbor je dosta lak.Ako ste previse naglasile oci ,odaberite nude karmin.Ako su vam pak oci neprimetno nasminkane ,karmin u bordo boji je pun pogodak.



IZBOR PREMA OBLIKU USANA

Ako imate tanje usne najbolje bi bilo da zaobidjete tamne karmine ,jer ce oni jos vise vizuelno istanjiti .Najbolji izbor za devojke sa ovakvim usnama su pastelne nijanse .Usta ce izgledati punija kad ih uokvirite bojom olovke koja je identicna boji karmina.Ali oprezno!!!.Kako bi izbegle da vase usne izgledaju vestacki ,liniju iscrtavajte prateci prirodan oblik usne.

Devojke sa prirodno vecim usnama ,nemaju velliki problem pri odabiru tamnih nijansi karmina.Nijansa koju bi trebale da izbegavaju je bebi roze ,jer ona vizuelno dosta poveca usne i ucini ih da deluju vestacki.


To su par trikova kojih se ja uvek vodim.Nadam se da ce vam biti od koristi.:)
Koja je vasa omiljena nijansa karmima..?:)
Ocekujem vase komentare.:)
Do naredog posta.:)
MiMi..:*



4 коментара: